Профорієнтація "ХТО Я?"

Про матеріал
Вибір професії є важливим кроком у житті кожної людини. Це рішення може вплинути на багато аспектів життя, таких як задоволення від роботи, фінансова стабільність, здоров'я, особисте життя та багато іншого.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ким бути?Підготувала: практичний психолог Бондур Ю. А.

Номер слайду 2

Допомогти учню зрозуміти свої інтереси, навички, таланти та особистісні особливості, щоб вона могла зробити обґрунтований вибір щодо своєї професійної майбутньої діяльності. Надання інформації про різні професії, включаючи їх вимоги до освіти, навичок, досвіду та можливостей кар'єрного розвитку. Надання інформації про ринок праці, включаючи заробітну плату, трудові умови, ризики та перспективи кар'єрного розвитку в різних сферах. Розвиток навичок, необхідних для успішної кар'єри, таких як комунікація, співпраця, лідерство та розв'язання проблем. Підтримка людини у процесі прийняття рішення щодо вибору професії та підготовки до кар'єри. Мета

Номер слайду 3

Хід вправи: По колу, кожен з учасників має продовжити фразу : «Я (ім’я), хотів стати у дитинстві….»Вправа «Знайомство»

Номер слайду 4

«Тут і зараз». Принцип емоційної відкритості. Правило «Я – висловлювань». Правило поваги до мовця. Правило конфіденційності.правил роботи в групі.

Номер слайду 5

Професія - це діяльність, яка вимагає спеціальної кваліфікації, знань, навичок та досвіду. Людина займається професією, щоб забезпечити собі фінансову стабільність, розвиток та задоволення від роботи. Професії можуть бути різноманітними та об'єднуватися в галузі, такі як медицина, право, освіта, наука, технології та багато інших. Кожна професія має свої вимоги до освіти, навичок та досвіду, а також вимагає певної мотивації та пристосування до робочого середовища. Рrofession – професія

Номер слайду 6

Хід вправи: Кожен з учасників на стікері-квітці записує свої очікування від тренінгового заняття і, зачитуючи, прикріплює його на «Галявину очікувань». Вправа «Очікування»

Номер слайду 7

Вибір професії є важливим кроком у житті кожної людини. Це рішення може вплинути на багато аспектів життя, таких як задоволення від роботи, фінансова стабільність, здоров'я, особисте життя та багато іншого. Навіть якщо ви не знаєте точно, яку професію ви хочете вибрати, важливо розглянути всі можливості та зробити вибір, який відповідає вашим інтересам та потребам. Ви завжди можете змінювати свою професію, і що багато людей роблять це декілька разів у своєму житті. Але тоді втрачається багато часу. Вибір професії

Номер слайду 8

І команда – А.... , Г…, К…. ІІ команда – Б…, Д…, Л…. ІІІ команда – В…, Е…, М…. Вправа «Алфавіт професій»

Номер слайду 9

Щастя – це коли вранці дуже хочеться йти на роботу, а ввечері дуже хочеться йти додому.

Номер слайду 10

ХОЧУ- бажання, інтереси, нахили особистості. МОЖУ- знання, здібності, психологічні особливості, стан здоров'я. ТРЕБА- попит на обрану професію на ринку праці. https://www.youtube.com/watch?v=2yf. RDKw. Pr. Xw. Вправа «Формула вибору професії»

Номер слайду 11

Вивчайте свої інтереси та здібності. Розгляньте, що вам подобається робити і в чому ви відчуваєте себе успішним. Досліджуйте ринок праці. Дізнайтеся, які професії є популярними на ринку праці та які мають високу оплату. Поговоріть з фахівцями в тій сфері, яка вас цікавить. Вони можуть надати вам корисну інформацію про свою професію та розповісти про своє досвід роботи. Розгляньте можливості навчання. Переконайтеся, що ви маєте необхідну освіту та навички для вибраної професії, або дізнайтеся, як отримати ці навички через навчання. Розгляньте можливості для розвитку. Переконайтеся, що ви маєте можливість розвиватися та отримувати нові навички в майбутньому. Ось кілька порад, які можуть допомогти вам зробити правильний вибір професії:

Номер слайду 12

Хід вправи: Учасники записують на стікерах, які професії, на їх думку, є затребувані, та наклеюють їх на чемодан.https://www.youtube.com/watch?v=SIda--OLp38 Мозковий штурм «Які професії потрібні сьогодні на ринку праці?»

Номер слайду 13

Перегляд і обговорення притчі «Усе в твоїх руках»

Номер слайду 14

Наше зустріч наближається до завершення. Час перевірити, чи реалізувались ваші очікування. Якщо так, то візьміть стікери – метелики, напишіть своє враження від тренінгу та прикріпіть стікери на квіти . Вправа «Галявина очікувань»

Номер слайду 15

Бажаю вам бути щасливими!Ілля Герчиков казав: «Щасливий той, хто зумів перетворити професію на хобі, а хобі – на професію»

Номер слайду 16

https://citaty.org.ua/tsytaty-pro-robotu/https://www.youtube.com/watch?v=2yf. RDKw. Pr. Xw(102) Все в Твоїх Руках - східна притча... – You. Tube. Джерела

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
10 березня 2023
Переглядів
495
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку