Публікація "Чарівний світ роману "Гаррі Поттер і філософський камінь"

Про матеріал
«Гаррі Поттер» – відомий всьому світові бестселер, улюблена книга мільйонів читачів написана письменницею Дж. К. Роулінг. Публікацію можна використовувати на уроках позакласного читання під час вивчення творчості Джоан Роулінг.
Перегляд файлу



Джоан Роулінг стала першою письменницею-мільярдером завдяки своїм книгам. 

Народилася Джоан в Англії в місті Єйті 1965 року. 

Після закінчення школи, почала навчатися на філологічному факультеті за спеціальністю "Французька мова та література".

Працювала секретарем лондонського відділу організації "Міжнародна амністія". Пізніше переїхала до Португалії, де працювала вчителем англійської мови та літератури.

У 1997-му вийшла перша частина про Гаррі Поттера. Несподівано для всіх історія про хлопчика-чарівника стала однією з найпродаваніших у світі. 

Першу свою розповідь Джоанна написала в шість років. Назва була "Кролик".  Перед виходом роману "Гаррі Поттер і філософський камінь" письменниці відмовило 14 видавничих агентств.

Що вийде при додаванні «казка» + «фантастика» + «реальність»?  

 

«Літературна казка – авторський, художній, прозаїчний або віршований твір, заснований або на фольклорних джерелах, або цілком оригінальний твір, переважно фантастичний, чародійний, що змальовує неймовірні пригоди вигаданих або традиційних казкових героїв». 

(Людмила Брауде)  

Сучасна літературна казка споріднена з жанром фентезі, адже основою для обох слугувала народна казка.

 Фентезі – різновид фантастичної літератури, де містика і чаклунство сприймаються як реальність.

Фантастика (від грецького – мистецтво уяви) – різновид художньої літератури, в якому авторська вигадка від зображення надзвичайних, нереальних явищ поширюється на створення особливого, вигаданого «чудового світу», що є творчою уявою письменника.

Головні герої Дж. Роулінг «Гаррі Поттер» відважні і благородні, їх внутрішній світ співзвучний з характером епічного героя. Використання народної та літературної казки допомогло створити світ, такий знайомий з дитинства, де відбуваються дива, чарівні перетворення, викорис-товуються чарівні предмети (чарівні палички, магічні талісмани, плащі -невидимки та ін.), діють чарівні істоти. Казкові образи – це образи, які закладаються в  людині з дитинства й супроводжують усе життя. Проте твори фентезі не просто «позичають» риси того чи іншого літературного жанру. В них наявна розмитість жанрових кордонів, «обігрування» відомих сюжетів, своєрідне «задзеркалля» відомих літературних творів .

Чарівний світ 

«Гаррі Поттер і філософський  камінь» 

 

Філософський Камінь робив можливим перетворення не дорогоцінних металів в золото, а також з нього виготовлявся Еліксир життя, який міг зробити вас безсмертними.

Тестрал

(Thestral) – це порода крилатих коней з скелетоподібним тілом і широкими шкірястими крилами, що нагадують крила кажана. Тестрали незаслужено відомі як ознака нещастя і агресії, тому що їх можуть бачити тільки ті, хто були свідками смерті, принаймні один раз.  

Дементори – це істоти в довгих темних плащах, що висмоктують радість.  

Доксі(Doxies) – наче маленькі ельфи з додатковим набором рук та ніг. Близнюки Візлі використовували їхню отруту для солодощів (батончиківблювончиків, пампушечок-зносаюшечок, завиванців -зомліванців), які дозволяли б прогулувати пари.

Жаборості(Gillyweed) – сіро-зелені рослини, що нагадують слизькі щурячі хвости. Їх застосовують для того, щоб отримати можливість довгий час залишатися під водою.  

 

Квідич(Quidditch) – магічна гра в світі Гаррі Поттера, яка певним чином нагадує регбі на мітлах. У квідич грають чотирма м’ячами: квафл, два бладжери та

pdf
Додано
28 липня 2019
Переглядів
1563
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку