QR- код – складова інноваційної діяльності шкільної бібліотеки

Про матеріал
Дана презентація була використана на засіданні професійної спільноти шкільних бібліотекарів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

QR- код – складова інноваційної діяльності шкільної бібліотеки Підготувала бібліотекар Бобрівницької гімназіїї Єна Тетяна Олексіївна

Номер слайду 2

У шкільних бібліотеках в сучасних умовах комп’ютерних технологій назріла необхідність застосовувати нові інформаційні технології в роботі з читачами. Ця діяльність будується виходячи з актуальних сучасних завдань шкільної бібліотеки, враховуючи важливе завдання виховання у читачів культури читання, комунікаційної та інформаційної культури.

Номер слайду 3

Сучасна бібліотека в умовах Нової української школи руйнує свої фізичні кордони, переходить з реального простору у віртуальний. З одного боку, вона пропонує доступ до інформаційних ресурсів, що належать іншим бібліотекам, з іншого - сама стає інтерактивною, оцифровує свої фонди і співпрацює з іншими бібліотеками через Інтернет. Виходить свого роду міжбібліотечний абонемент, тільки без пересилання книг і навіть без безпосередньої постійної участі бібліотекаря, бібліотекар лише моделює цей процес.  

Номер слайду 4

Використання QR-коду в бібліотечній діяльностіСьогодні при роботі з читачем неможливо обійтися без інформаційно-комунікативних технологій, які стрімко увійшли в бібліотечну діяльність, відкривши принципово нові можливості для її вдосконалення, вони назавжди змінили звичну діяльність наших бібліотек і впливають на кожну грань бібліотечної роботи. Стає буденною справою робота в інтернеті, з електронною поштою, з пошуковими системами та іншими ресурсами - сьогодні це повсякденне життя наших бібліотек.

Номер слайду 5

 Є кілька варіантів використання QR-коду в бібліотечній діяльності: Як «швидкої» реклами сайту, блогу, сторінки в соціальній мережі. Як ігровий і пізнавальний елемент при проведенні масового заходу: посилання на додаткові матеріали, ігри, інтерактивні плакати, корисні ресурси, список рекомендованої літератури, заздалегідь підготовлені бібліотекарями. В якості матеріалу до виставки, новинкам: до книги можна прикріпити QR-код, прочитавши який, читач отримає додаткову інформацію про книгу, автора, список літератури. Як засіб доступу до каталогу, електронної бібліотеки, повнотекстової бази даних бібліотеки. Для проведення квесту.

Номер слайду 6

Інструкція з використання QR-коду в бібліотеці1. Заходимо на сайт http://mi-qr.com2. В поле «Посилання на сайт» вводимо потрібну адресу і натискаємо «Створити код». Також можна вставити текст або візитну картку:

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Тепер ми можемо розмістити його в блозі, на сайті або роздрукувати як рекламне оголошення. Читачі, скачавши спеціальну програму на телефон, наприклад, «QR Code» і направивши камеру на зображення, переходять по посиланню, зазначеної раніше в поле «Посилання на сайт»

Номер слайду 9

Де і як можна використовувати QR-код. Завантаження книг. За допомогою QR-коду можна завантажити книгу на свій смартфон з віртуальної книжкової полиці. Віртуальна книжкова полиця представляє зображення книг, на корінці яких завдано QR-код, за допомогою якого можна скачати в мобільний пристрій книги.

Номер слайду 10

Де і як можна використовувати QR-код. Реклама. Закладки, візитки, листівки, плакати - це всього лише кілька місць, де ви можете розмістити QR-коди. Ці коди можуть посилатися на сайт бібліотеки, календар плану бібліотечних заходів, електронні бази даних, конкретне відео ваших заходів, на фотоальбоми і т.д.

Номер слайду 11

Презентація. На бібліотечну заході під час показу слайдів або відеоматеріалів презентації можна забезпечити читачів роздатковим матеріалом з QR-кодами для доступу до презентації або додаткових матеріалів сайту. Можна розмістити QR-коди і на самому Power. Point слайді. Користувачі зможуть сканувати їх з екрану. Завантаження книг. За допомогою QR-коду можна завантажити книгу на свій смартфон. Але всі твори повинні мати статус суспільного надбання

Номер слайду 12

Книга з підключенням. Використання QR-кодів на обкладинках книг, щоб забезпечити доступ до довідкових матеріалів про автора, віртуальній виставці або додаткової інформації про книгу. Онлайн-читання. QR-коди можуть бути використані для доступу читачів до онлайн-контенту, електронній бібліотеці і можливості онлайн-читання електронних книг і журналів. Наприклад, створити роздатковий матеріал з посиланнями на вірші, розповіді, присвячені певним святам.

Номер слайду 13

“Читання без меж”

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу!!!!!

pptx
Додано
15 січня
Переглядів
68
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку