Самоосвітня діяльність шкільного бібліотекаря

Про матеріал
Дана презентація була створена для виступу на засіданні професійної спільноти шкільних бібліотекарів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самоосвітня діяльність шкільного бібліотекаря Підготувала бібліотекар Бобрівницької гімназії Єна Тетяна Олексіївна

Номер слайду 2

Хто не хоче відставати,мусить рухатися вперед,і не зупинятися,досягнувши вершини,а підійматися вище. У цьому полягаєосновна місіясучасного бібліотекаря.

Номер слайду 3

Бібліотекар в сучасній школі покликаний бути носієм загальнолюдських цінностей, мати високу загальну та професійну культуру і водночас досконало володіти інноваційними бібліотечними та інформаційними технологіями. Навколо нас все змінилося, в тому числі і сам інформаційно-освітній простір, і, найголовніше, змінилися наші користувачі, їхні запити і вимоги. Щоб успівати за цими процесами, для бібліотекаря виникає необхідність постійно вчитися. Діяльність з самоосвіти починається з діагностики власних утруднень, проблем. Проведення діагностування власної професійної підготовки та спонукання до самооцінки та самоаналізу власних можливостей, якостей, результатів професійної діяльності – основна умова ефективної самоосвіти. Проблеми, які виникають у роботі шкільних бібліотек, ефективно вирішуються методичним об’єднанням шкільних бібліотекарів.

Номер слайду 4

Інформаційно-комунікаційні технології значно розширюють перелік тем для роботи бібліотекаря в процесі самоосвіти. Ідеальний варіант – якщо у бібліотекаря є можливість користуватися інформацією мережі Інтернет. Інтернет – універсальне і саме дешеве джерело інформації. Одним з найбільш перспективних напрямків бібліотечної роботи є мережеві технології – соціальні мережеві сервіси, які розвиваються на принципах доступності, відкритості, інтерактивності, взаємодії і дозволяють користувачеві реалізувати свій творчий і соціальний потенціал.

Номер слайду 5

ПРОФЕСІЙНИЙ (бібліотечна справа)ПЕДАГОГІЧНИЙ (орієнтоване на учнів та вчителів)МЕТОДИЧНИЙ (бібліотечні технології, форми, методи і прийоми діяльності)ІНФОРМАЦІЙНО-КОМП’ЮТЕРНІ ТЕХНОЛОГІЇПСИХОЛОГІЧНИЙ (імідж бібліотеки і бібліотекаря, спілкування, мистецтво впливу, лідерські якості…)ПРАВОВИЙЕСТЕТИЧНИЙІСТОРИЧНИЙПОЛІТИЧНИЙОХОРОНА ЗДОРОВ’ЯІНТЕРЕСИ і ХОБІНапрями самоосвіти

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Навчання в “Школі молодого бібліотекаря”

Номер слайду 9

ПРОБЛЕМНА ТЕМАМЕТА – систематичне підвищення бібліотекарем свогопрофесійного рівня. ЗАВДАННЯ: підвищити рівень науково-теоретичної підготовки і майстерності бібліотекаря; оволодіти новими формами, методами і прийомами бібліотечної діяльності; вивчати та впроваджувати в практику перспективний бібліотечний досвід, сучасні досягнення та інноваційні бібліотечні технології.

Номер слайду 10

ПРИБЛИЗНИЙ ПЛАН САМООСВІТИ БІБЛІОТЕКАРЯ Назва теми; Цілі і завдання; Передбачуваний результат; Етапи роботи;Термін виконання кожного етапу;Дії та заходи, що проводяться в процесі роботи над темою;Спосіб демонстрації результату виконаної роботи;Форма звіту за виконану роботу;Створення портфоліо бібліотекаря.

Номер слайду 11

Формування інформаційної компетентності учнів шляхом впровадження інноваційних технологій. ПРОБЛЕМНА ТЕМА

Номер слайду 12

Цілі і завдання самоосвіти по темі:-систематичне підвищення свого професійного рівня, підвищення рівня науково-теоретичної підготовки та майстерності;- оволодіння новими формами, методами і прийомами бібліотечної діяльності;- вивчення і впровадження в практику передового бібліотечного досвіду, новітніх досягнень і нових бібліотечних технологій;- розвиток інноваційних процесів.

Номер слайду 13

Результати самоосвіти. Складено добірку корисних посилань сайтів для школярів Енциклопедії:https://www.litmir.me/bd/?b=216787 Тваринний світ. Цікаві, дивні, незвичайні. Енциклопедіяhttp://litopys.org.ua/ukrmova/um.htm З енциклопедії «Українська мова»http://www.novgorodka-nvk2.kr.sch.in.ua/uchnyam/korisni_internet-posilannya/ Енциклопедіїhttps://urok-ua.com/entsyklopediya-dlya-ditej-molodshoho-shkilnoho-viku-onlajn/ Енциклопедії для дітей молодшого шкільного віку онлайнhttps://urok-ua.com/dytyacha-entsyklopediya-pro-tvaryn-chytaty-onlajn/ Дитяча енциклопедія про тварин онлайнhttp://uareferats.com/index.php/book/details/180 Енциклопедія «Українська мова»

Номер слайду 14

Бібліотеки онлайнhttp://librarychl.kr.ua/pro_bib/nah_vud_referat.php Кіровоградська обласна бібліотека для дітей ім. Т. Г. Шевченкаhttps://sites.google.com/site/novgorli/Home Новгородківська ЦРБhttps://lib.kr.ua/?page_id=362 Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюкаhttps://www.ukrlib.com.ua Бібліотека української літературиhttp://ukrclassic.com.ua Українська література. Все для вчителя української літературиhttp://www.chl.kiev.ua/elibrary/Book/Index Електронна бібліотека НБУ для дітейhttp://chytanka.com.ua Електронна бібліотека «Читанка»http://e-bookua.org.ua/audio/zarubizna-literatura/ Електронна бібліотека «Зарубіжна література»http://natasha.in.ua/useful-sites-for-students/ Віртуальна бібліотека для учнівhttp://library.kr.ua/libworld/elib.html  Обласна універсальна наукова бібліотека імені Д. І. Чижевського. Посилання на електронні бібліотеки України і світу. Електронні підручники​https://portfel.info/load/  Підручники в електронному вигляді

Номер слайду 15

Базова освіта. Мова і літератураhttps://learning.ua/ Найбільша освітня онлайн-платформаhttp://letter.com.ua    Афоризми.http://www.wisdoms.ru    Афоризми, цитати, вислови великих людей.http://www.slovopedia.com   Російські тлумачні словники онлайн.http://school2-chernig.ucoz.ru   Study English with us! Допомога учням, вчителям ТА батькам при вивченні  англійської  мови.http://pereklad.online.ua   Перекладач онлайн.http://forwunderkind.narod.ru   Німецька мова для вундеркіндів.http://lingualeo.com/ru/    Найкращий (на думку розробників ресурсу) сервіс для вивчення англійської мови. Спробуйте.https://www.youtube.com/watch?v=U_Zo. CXv. E5 A8 Фільм «Кайдашева сім`я»Природознавствоhttp://www.ukr-tur.narod.ru/ - веб-сайт "Світ географії та туризму"http://edufuture.biz/index.php?title=%D0%9 F%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE Природознавство в школіМатематикаhttp://formula.co.ua/uk/content/formulas.html Навчальний сайт з математикиhttps://learning.ua/ Найбільша освітня онлайн-платформаhttps://vchy.com.ua/ - Вчи.юа — це міжнародна онлайн платформа, де учні початкової школи усієї України вивчають математику в інтерактивній форміТехнологіїhttp://semideluhi.com/pidstavki-pid-garyache-z-faneri-klenovij-list.html Підставка під гаряче з фанери своїми руками. Кленовий листhttps://master-diy.ru/kategorii/vse-iz-bumagi Поробки своїми руками з бумагиhttp://www.google.com/intl/uk/goodtoknow Варто знати. (На українській мові)http://www.comp-science.narod.ru   Вчителям інформатики та математики та їх допитливим учням.

Номер слайду 16

Результати самоосвіти. Проведено цикл бесід та бібліотечних уроків з учнями щодо безпечної роботи в Інтернеті

Номер слайду 17

Результати самоосвіти. Конкурс презентацій « Моя улюблена книжка »

Номер слайду 18

Результати самоосвіти. Створено віртуальну бібліотеку «Читання без меж»

Номер слайду 19

pptx
Додано
15 січня
Переглядів
249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку