Ранкова зустріч «День соборності України»

Про матеріал
Мета: виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, до свого українського народу, толерантності і людської гiдностi студентів, вiдродження духовностi, пробудження iнтересу до культурних надбань українського народу. Формування свідомого громадянина – патріота Української держави, активного провідника національної ідеї, представника української національної еліти через набуття молодим поколінням національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних якостей, прищеплення поваги до прав людини і громадянина України, Конституції, державної символіки, виховання бережливого ставлення до національного багатства країни, мови, культури та традицій
Перегляд файлу

Ранкова зустріч «День соборності України»

 

Мета: виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, до свого українського народу, толерантності і людської гiдностi студентів, вiдродження духовностi, пробудження iнтересу до культурних надбань українського народу. Формування свідомого громадянина – патріота Української держави, активного провідника національної ідеї, представника української національної еліти через набуття молодим поколінням національної свідомості, активної громадянської позиції, високих моральних якостей, прищеплення поваги до прав людини і громадянина України, Конституції, державної символіки, виховання бережливого ставлення до національного багатства країни, мови, культури та традицій.

 

Хід ранкової зустрічі:

 Вітання

Давайте почнемо цей день з нашого привітання.

Вушка прислухайтесь,

Очки – придивляйтесь,

Носик – глибше дихай,

Ротик – посміхнись.

Спинки розправляйтесь,

Ручки піднімайтесь,

Нумо до роботи

Дружно всі взялись!

 

 Щоденні новини

1.Визначення дати

- Яке сьогодні число?

- Яка зараз пора року?

- Назвіть зимові місяці.

- Нагадайте мені, чому місяць січень має таку назву?

- Яке свято відзначається 22 січня?

- Скільки років соборності України?

- Як відзначили свято соборності України 22 січня 1990 року?

- Який у нас день тижня?

 

Групове заняття

Гра «Трубопровід»

Орієнтовний час: 5-8 хвилин.

Принцип: Діти стають у лінію, тримаючись за руки. Обирають ведучого-водопровідника. Він стає спиною до гравців і говорить: «Вода пішла». Після цього діти по черзі швиденько називають свої імена. Коли останній в ланцюжку назве своє ім'я, учні продовжують називати імена у зворотному напрямку (2-3 рази).

Після цього ведучий каже «Кран перекритий», повертається обличчям до гравців і називає їхні імена по черзі. Кожна правильна відповідь – очко. Після цього обирають нового ведучого, гра поновлюється.

Щоденні завдання

Вправа «Крісло автора»

Автор зачитує коротку доповідь на тему соборності України

 

Колективне обговорення.

Цікаві факти про День Соборності України

Вперше День Соборності на державному офіційно відсвяткували 22 січня 1939 року в столиці Карпатської України м. Хусті. Це була найбільш масова демонстрація українців за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини, адже зібралося понад 30 тисяч людей.
 

Головною традицією та символом Дня Соборності є "живий ланцюг". Вперше такий з'явився ще у 1990, коли більш як мільйон українців взялись за руки і з'єднали Київ та Львів.

Підсумок зустрічі. Рефлексія

 

Список літератури та використаних джерел:

 

  1. Привітання в НУШ https://lit.ukrtvory.ru/virshovani-privitannya/
  2. Ігри для учнів початкової школи https://vberz-osvita.gov.ua/news/14-54-22-02-10-2019/
  3. Методичні рекомендації

http://drabiv-gimnazy.at.ua/doki/3metodichni_rekomendaciji_dlja_vchiteliv_1-kh_klas.pdf

http://21.sadok.zt.ua/planuvannya-rankovyh-zustrichej-u-zdo-praczyuyemo-po-novomu-metodychni-rekomendacziyi-dlya-vyhovateliv-ta-batkiv/

  1. Цікаві факти про День Соборності: https://maximum.fm/den-sobornosti-ukrayini-fakti-i-privitannya-na-svyato-22-sichnya_n154377

 

 

doc
Додано
12 листопада 2021
Переглядів
2116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку