Речення і текст до підручника Іщенко, Ващенко

Про матеріал
Тема місяця: Зміни Тема уроку: Речення і текст. Основні проблемні/дослідницькі запитання: Чим відрізняються речення і текст? Очікувані результати: 2 МОВ 3-3.1-4 записує окремі слова та речення, дотримуючись опрацьованих правил щодо оформлення речення на письмі, а також слів, які пишуться так, як вимовляються; 2 МОВ 5-4.1-6 знаходить у тексті речення ;2 МОВ 1-1.4-1 розпізнає ключові слова і фрази в усному висловлюванні; 2 МОВ 3-3.3-1 відновлює деформований текст; 2 МОВ 3-3.3-2 перевіряє, чи є в написаному тексті помилки на вивчені правила, виправляє їх.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

2 клас. Українська мова. Тема місяця: Зміни. Тема уроку: Речення і текст. Основні проблемні/дослідницькі запитання: Чим відрізняються речення і текст?Очікувані результати: 2 МОВ 3-3.1-4 записує окремі слова та речення, дотримуючись опрацьованих правил щодо оформлення речення на письмі, а також слів, які пишуться так, як вимовляються; 2 МОВ 5-4.1-6 знаходить у тексті речення ;2 МОВ 1-1.4-1 розпізнає ключові слова і фрази в усному висловлюванні; 2 МОВ 3-3.3-1 відновлює деформований текст; 2 МОВ 3-3.3-2 перевіряє, чи є в написаному тексті помилки на вивчені правила, виправляє їх.

Номер слайду 2

Пролунав і стих дзвінок. Починається урок. Всі за парти сідайте, Працювати починайте.

Номер слайду 3

ТСЕКТГра «РОЗСИПАНКА»

Номер слайду 4

ТСЕКТ

Номер слайду 5

Каліграфічна хвилинка.т т е е к к с с т т текст текст

Номер слайду 6

Прочитай! Зроби висновок Бджола — це комаха. До нас у вікно залетіла муха. Мурахи — лісові мешканці. Різнобарвний метелик сів на квітку. Мурашки —лісові санітари. Вони поїдають шкідливих гусениць і тлю. Мурашник — це їх місто. Зруйнувати мурашник — загине мурашина сім'я

Номер слайду 7

Текст- це речення, зв'язані між собою за змістом

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Поділити текст на речення. Доберіть заголовок. Щедро світить ясне сонечко дихає тепленький вітерець буйно цвітуть проліски дзвенить спів пташок дятел дзьобом стукає по корі дерев він шукає черв’яків

Номер слайду 10

Перевір!Щедро світить ясне сонечко. Дихає тепленький вітерець. Буйно цвітуть проліски. Дзвенить спів пташок. Дятел дзьобом стукає по корі дерев. Він шукає черв’яків.

Номер слайду 11

Робота в парах. Попрацюйте в парах, спробуйте себе в ролі поетів і підберіть риму до вірша. Доберіть заголовок. Одягну в неділю рано вишиту…Вийду з хати закружляю весело в …Засміється, заспіває сонце над…Пройме землю калинову срібними…Слова для довідки: ланами, сорочку, піснями, таночку.

Номер слайду 12

Рідна земля. Одягну в неділю рано вишиту сорочку. Вийду з хати закружляю весело в таночку. Засміється, заспіває сонце над ланами. Пройме землю калинову срібними піснями.

Номер слайду 13

Зорова гімнастика

Номер слайду 14

Розташуйте речення так, щоб вийшов текст. Доберіть заголовок. https://learningapps.org/21590693

Номер слайду 15

Творче списування. Списати текст , дописуючи замість крапок потрібні слова. В нас є … . Там ми … капусту, огірки, помідори, …, … . На дачі посаджені … та … . На них ростуть … . Цього року буде гарний урожай … та … . (Слова для довідок : дача, посадили, картоплю, фруктів, цибулю, овочів, дерева, кущі, плоди)

Номер слайду 16

Продовж речення. Текст складається з Усі речення в текстіДо тексту можна дібратиречень .зв’язані за змістом.заголовок.

Номер слайду 17

Як ви попрацювали?Було легко. Не все вдалося. Було важко

Номер слайду 18

МОЛОДЦІ !ДЯКУЮ ЗА РОБОТУ !

Номер слайду 19

Список використаних джерел: Українська мова та читання: підр. для 2 кл. закл.загал.серед. Освіти:/О. Л. Іщенко, С. П. Логачевська. – Київ: Літера ЛТД, 2019. – 96 с.https://www.slideshare.net/mike1995/2-85899454https://learningapps.org/21590693 Ресурси інтернету.

pptx
Додано
2 жовтня 2022
Переглядів
382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку