Режим емуляції в Cisco Packet Tracer 7.3.1

Про матеріал
Cisco Packet Tracer - це емулятор мережі, створений компанією Cisco. Програма дозволяє будувати і аналізувати мережі на різноманітному обладнанні в довільних топологиях з підтримкою різних протоколів. У ній ви отримуєте можливість вивчати роботу різних мережевих пристроїв: маршрутизаторів, комутаторів, точок бездротового доступу, персональних комп'ютерів, мережевих принтерів і т.д.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Режим емуляції в Cisco Packet Tracer

Номер слайду 2

Організація Режим симуляції роботи мережіCisco Packet Tracer містить режим симуляції роботи мережі, в якому можна імітувати мережеві подіїСформуйте в робочому просторі програми мережу з 4х ПК і 2х хабів. Задайте для ПК IP адреси і маску мережі 255.255.255.0

Номер слайду 3

Організація Режим симуляції роботи мережіТепер потрібно перейти в режим симуляції комбі-нацією клавіш Shift + S, або, клацнувши мишею на іконку симуляції в правому ниж-ньому кутку робочого прос-тору.

Номер слайду 4

Організація Режим симуляції роботи мережіНатисніть на кнопку (Змінити фільтри) і виключіть всі мережеві протоколи, крім ICMP

Номер слайду 5

Організація Режим симуляції роботи мережіICMP (Internet Control Message Protocol) - мережевий протокол, що входить в стек протоколів TCP / IP. В основному ICMP використовується для передачі повідомлень про помилки та інші виняткових ситуаціях, що виникли при передачі даних. З одного з вузлів спробуємо пропінгувати інший вузол. Для цього вибираємо далеко розташовані один від одного вузли, для того, щоб наочніше побачити, як будуть проходити пакети по мережі в режимі симуляції. Отже, з PC1 пінгуем PC2

Номер слайду 6

Організація Режим симуляції роботи мережі

Номер слайду 7

Організація Режим симуляції роботи мережі

Номер слайду 8

Організація Режим симуляції роботи мережіPing - утиліта для перевірки з'єднань в мережах на основі TCP/IP. Утиліта відправляє запити (ICMP Echo-Request) протоколу ICMP зазначеному вузлу мережі й фіксує відповіді, що надходять (ICMP Echo-Reply). Час між відправленням запиту й одержанням відповіді (RTT) дозволяє визначати двосторонні затримки (RTT) за маршрутом і частоту втрати пакетів, тобто побічно визначати завантаженість на каналах передачі даних і проміжних пристроях. Повна відсутність ICMP-відповідей може також означати, що віддалений вузол (або будь-якої з проміжних маршрутизаторів) блокує ICMP Echo-Reply або ігнорує ICMP Echo-Request.

Номер слайду 9

Організація Режим симуляції роботи мережіНа PC1 утворився пакет (конвертик), який чекає початку руху його по мережі. Запустити просування пакет в мережу покроково можна, натиснувши на кнопку (Вперед) у вікні симуляції. Якщо натиснути на кнопку(відтворення), то ми побачимо весь цикл проходження пакета по мережі. В (Список подій) ми можемо бачити успішний результат пинга.

Номер слайду 10

Модель OSI в Cisco Packet Tracer. Клацання мишею на конверті покаже нам додаткову інформацію про рух пакета по мережі. При цьому на першій вкладці ми побачимо модель OSI. На вкладці OSI Model (Модель OSI) представлена інформація про рівні OSI, на яких працює дане мережеве пристрій.

Номер слайду 11

Модель OSI в Cisco Packet Tracer. На іншій вкладці можна подивитися структуру пакета

Номер слайду 12

Модель OSI в Cisco Packet Tracer. Отже, підіб'ємо якийсь проміжний підсумок нашої роботи. У Packet Tracer передбачений режим моделювання (Симуляції), в якому показується, як працює утиліта Ping. Щоб перейти в даний режим, необхідно натиснути на значок Simulation Mode (Симуляція) в нижньому правому куті робочої області або комбінацію клавіш Shift + S . Відкриється Simulation Panel(Панель симуляції), в якій будуть відображатися всі події, пов'язані з виконання ping-процесу. Моделювання припиняється або при завершенні ping-процесу, або при закритті вікна симуляції.

Номер слайду 13

Модель OSI в Cisco Packet Tracer. У режимі симуляції можна не тільки відслідковувати використовувані протоколи, а й бачити, на якому з семи рівнів моделі OSI даний протокол задіяний. У процесі перегляду анімації ми побачили принцип роботи хаба. Концентратор (хаб) повторює пакет на всіх портах в надії, що на одному з них є одержувач інформації. Якщо пакети якимось вузлів які не призначені, ці вузли ігнорують пакети. А коли пакет повернеться відправнику, то ми побачимо галочку "прийняття пакету".

Номер слайду 14

Команд. НИЙ РЯДОКЯкщо натиснути на кнопку (відтворення), то ми побачимо весь цикл проходження пакета по мережі (процес повториться 4 рази)

Номер слайду 15

Команд. НИЙ РЯДОКтут: TTL - час життя відправленого пакета (визначає максимальне число маршрутизаторів, яке пакет може пройти при його просуванні по мережі),time - час, витрачений на відправку запиту і отримання відповіді,min - мінімальний час відповіді,max - максимальний час відповіді,avg - середній час відповіді.

pptx
Додано
16 квітня 2021
Переглядів
2783
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку