Річний план роботи асистента вчителя - Методична та самоосвітня робота

Про матеріал
Річний план асистента вчителя передбачає - методичну та самоосвітню роботу Асистент вчителя є асистентом саме вчителя, а не дитини. Асистент вчителя допомагає іншому педагогічному працівникові при організації і реалізації навчального процесу, підтримує самостійність і активне залучення учня до усіх видів роботи, які здійснюються у закладі під час навчального процесу. Це означає, що він не прив’язаний до однієї чи кількох дітей, а працює з усім класом, звісно дитині з особливими освітніми потребами необхідно приділити більше часу, щоб, наприклад, пояснити завдання, але асистент вчителя так само може пояснити матеріал й іншим учням за потреби, відповідно до вимоги вчителя. Тобто для надання дітям підтримки, зокрема у формі додаткового часу чи місця, інструкцій чи матеріалів для навчання, асистент працює суто під керівництвом педагога.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

Методична та самоосвітня робота

№п/п

Зміст роботи

Термін виконання

Примітка

1.

Сприяти підвищенню психологічної культури вчителів та батьків шляхом участі в роботі педрад, педгодин, семінарів, батьківських зборів.

 

 

2.

Брати активну участь у семінарах, методичних об'єднаннях асистентів вчителів та за участі фахівців ІРП по темі «Інклюзивна освіта».

 

 

3.

Ознайомлюватися з новинками педагогічної літератури.

 

 

4.

Постійно  оновлювати та поповнювати  кабінет психологічною  та методичною літературою для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

 

 

5.

Постійно поповнювати кабінет дидактичним  матеріалом, оформлювати папки  з дидактичними та корекційними матеріалами.

 

 

6.

Ознайомлюватися  із організацією освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами в умовах реалізації Концепції нової української  школи.

 

 

 

7.

Прослуховування вебінарів на сайтах «edera», «Всеосвіта», «На Урок», «prometheus» та ін.

Приймати участь у семінарах та конференціях на освітніх платформах. Бути учасником на  засіданнях районних та обласних ІРЦ.

 

 

8.

Поповнення власного блогу матеріалами.

 

 

9.

Проходження планових курсів при РОІППО ( очно та онлайн)

 

 

 

1

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Інкл
Додано
3 січня 2023
Переглядів
2218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку