Річний план роботи Педагога організатора (2022 – 2023 н.р.)

Про матеріал
Річний план роботи Педагога організатора (2022 – 2023 н.р.) в умовах воєнного стану
Перегляд файлу

СТРУКТУРА НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

2022-2023 н.р.

І семестр – 01.09.2022 – 24.12.2023

ІІ – 10.01.2023 – 07.06.2023

КАНІКУЛИ

Осінні – 25.10.2022 – 31.10.2022

Зимові – 25.12.2022 – 09.01.2023

Весняні  26.03.2023 – 03.04.2023

 Літні – 07.06.2023 

 

 

Річний план роботи

Педагога організатора

(2022 – 2023 н.р.)

Сулим Світлани Володимирівни

 

 

 

 

 

 

ВСТУП

 

        Виховання учнів у сучасній здійснюється в контексті національної загальнолюдської культури, охоплює весь навчально-виховний процес, ґрунтується на свободі вибору мети життєдіяльності та поєднує інтереси особистості, суспільства, держави і нації.

Мета сучасного освітнього процесу – не тільки сформувати необхідні компетенції, надати ґрунтовні знання з різних предметів, а й формувати громадянина, патріота; інтелектуально розвинену, духовно і морально зрілу особистість, готову протистояти викликам глобалізації життя.

Вихідними у вихованні є розвиток духовно-моральних якостей особистості, які допомагають реалізувати себе як індивідуальність, навчитися виробляти свою позицію в житті, пізнати і зрозуміти себе і оточуючих, здатність до самореалізації, самоствердження, самоорганізації.

       Вся робота педагога – організатора на 2022 – 2023 навчальний рік спрямована на реалізацію плану виховної роботи закладу, проблеми закладу, методичної теми та на вирішення наступних завдань:

  • Формування правової культури, прищеплення поваги до прав і свобод людини і громадянина, Конституції, державних символів, правової свідомості;
  • Створення сприятливих умов для співробітництва вчителів, учнів та їхніх батьків;
  • Формування в дітей життєвих компетентностей для подальшої соціалізації їх в суспільстві;
  • Формування позитивних людських цінностей.

В своїй роботі педагог – організатор керується основними нормативними державними документами в галузі освіти:

Законами України «Про освіту», « Про загальну середню освіту»; Указами Президента України « Про затвердження Національної доктрини розвитку освіти», від 17.04.02 №347/202 та «Про невідкладні додаткові заходи щодо зміцнення моральності у суспільства та утвердження здорового способу життя» від 15.03.02 №258/2002 рік;

Постановами Кабінету міністрів України « Про програму Українська родина від 14.03.01 №243, « Про затвердження Національної програми патріотичного виховання населення, формування здорового способу життя, розвитку духовності та зміцнення моральних засад суспільства» від 15.09.99 №1697; Концепцією виховання дітей та молоді у національній системі освіти, затвердженої колегією Міністерства освіти і науки України від 28.02.96р.; Указом Президента України від 25 червня 2013 року №344 про затвердження Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2022 року; ключовим нормативним документом у сфері освітньої політики щодо виховання, який затверджено наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 31.10.2011р. – Національною програмою виховання « Освітні орієнтири виховання учнів 1 – 11 класів загальноосвітніх закладів України». В плануванні позакласної виховної роботи використовувалася Програма для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для розумово відсталих дітей, яку уклала А.М. Висоцька. Ця програма рекомендована Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України.

        Велика увага приділялася впровадженню інноваційних виховних технологій.

Протягом року питання співпраці педагога – організатора з дитячим колективом закладу, педагогами, соціально психологічною службою та батьками вихованців розглядається на нарадах при директорові, нарадах при заступнику директора з навчально – виховної роботи, засіданнях педагогічних рад, на батьківських зборах, засіданнях методичних об’єднань вихователів, класних керівників.

 

Діяльність учнівського дитячого об’єднання «Родина»

        Метою та основними завданнями роботи педагога – організатора є всебічний розвиток вихованців, надання їм якнайбільше знань та життєвого досвіду, виховання почуття єдиної шкільної родини для підготовки до самостійного життя у соціумі. Навчити дітей жити в мірі і злагоді, завдання складне і потребує багато зусиль. Для отримання позитивних результатів робота педагога – організатора спрямована на налагодження співпраці молодших та старших школярів. Цьому у великій мірі сприяє така сумісна діяльність, як допомагати один одному переймати соціальний досвід, працювати в команді, створювати та підтримувати дружню атмосферу партнерства. Важливим середовищем для розвитку, співпраці та налагодження дружніх відносин для учнів нашої школи є дитяча організація « Родина»

       Діяльністю учнівського самоврядування охоплені учні 4 – 9 класів. Участь в самоврядуванні підвищує соціальну активність учнів, дає змогу дітям проявити себе, навчає їх бути членами маленького соціуму під назвою « Школа». Учнівське самоврядування є також важливим та дієвим методом розкриття здібностей дітей та розвитку цих здібностей. Кожен учень має змогу знайти своє місце в колективі, розвиватися різносторонньо та гармонійно. Діти вчаться вірити у власні сили та долати комплекси. Учнівське самоврядування згуртовує дітей шляхом вироблення високої організованості та дисциплінованості, створює організовану систему виховного впливу ровесників один на одного, дає відчуття того, що діти вже є членами суспільства і активними учасниками громадського життя, формує відповідальність за життя шкільного колективу, особисті вчинки та поведінку. В процесі виконання завдань діти знаходять собі однодумців, проявляють особистісні якості, якості лідерів, беруть на себе більшу від своїх однолітків відповідальність.

      Кінцевим результатом участі вихованців в учнівському самоврядуванні є вироблення досвіду соціальних відносин та адаптація до життя в суспільстві по закінченню учбового закладу. В нашій школі учнівське самоврядування є результатом педагогічної взаємодії вчителів та учнів. Дітям створюються умови для їхнього всебічного саморозвитку, але вони у будь – який час можуть звернутися за допомогою до дорослих. Така співпраця проходить на засадах гуманізму та толерантності. Учнівське самоврядування в нашій школі діє згідного із Статутом.

      Вищим органом учнівського самоврядування в нашій школі є загальні збори його членів. Такі збори проводяться двічі на рік. Очолює учнівське самоврядування в 2022 – 2023 навчальному році_____________________________, заступником голови учнівського самоврядування є _________________________. До складу учнівського самоврядування входить Рада голів комісій, члени комісій та Рада старост учнів 5 – 9 класів.

      У школі діє 7 комісій. Кожна комісія складається із трьох членів комісії. На даний час в школі діють такі комісії:

  1. «Спорт, настрій та здоров’я» - голова,________________________. Учасники комісії разом із педагогом – організатором пропагують здоровий спосіб життя, беруть активну участь в організації спортивних свят, спортивних змагань, походів, прогулянок, ранкової зарядки. В позаурочний час члени комісії допомагають прибирати спортивний зал та спортивний майданчик. В цьому навчальному році учасники комісії планують активно співпрацювати під час організації спортивних ігор та розваг, допомагати волонтерським організаціям, які відвідують заклад в організації спортивного дозвілля школярів, брати участь в організації та проведенні піших переходів.
  2. «Цікаве дозвілля» - голова ___________________________________________________. Члени комісії разом із педагогом – організатором займаються пропагандою здорового способу життя, забезпечують змістовний відпочинок під час проведення загальношкільних дискотек та вечорів відпочинку. Допомагають організовувати та проводити шкільні свята, екскурсії, конкурси та розважальні заходи.
  3. «Преса та інформація» - голова______________________________________________. Члени цієї комісії разом із педагогом – організатором займаються вивченням новин, які з’являються в пресі та на телебаченні, і доносять їх своїм товаришам. Комісія забезпечує главність в діяльності органів учнівського самоврядування, розвиває в дітей уміння збирати цікаві факти, обговорювати теми для створення та випуску шкільної газети « Цікавинки звідусіль»
  4. «Охорона природи» - голова______________________________________________. Члени цієї комісії разом із педагогом – організатором займаються формуванням своєї екологічної культури та допомагають у формуванні екологічної культури своїм одноліткам, приймають участь у озелененні класів та спальних кімнат, доглядають за акваріумними рибками, підгодовують птахів у холодну пору року, опікуються бездомними тваринами, приймають активну участь у організації та проведеннв акцій по охороні природи та прибиранні пришкільної території і території села.
  5.  «Школярик» - голова _____________________________________________. Члени цієї комісії пропагують шефську діяльність серед своїх однолітків та самі є активними шефами над молодшими школярами і людьми похилого віку. Учасники комісії допомагають молодшим школярам у підготовці до свят, в організації розваг під час шкільних перерв та в другу половину дня, допомагають молодшим школярам виконувати санітарно – гігієнічних процедури, надають шефську допомогу людям похилого віку.
  6. «Навчання та творчість» - голова _______________________________________. Члени комісії разом із педагогом – організатором перевіряють стан шкільних підручників та учнівських зошитів, слідкують за підготовкою учнів до уроків та відвідування учнями школи. Результати своїх перевірок висвітлюють в стінній газеті «Шкільний екран».
  7. «Дисципліна та порядок» - голова _____________________________________. Члени комісії разом із педагогом – організатором контролюють дотримання дисципліни та порядку учнями у школі під час уроків, а також в позаурочний час. Приймають участь в організації чергування учнів по школі. Проводять рейди – перевірки дотримання чистоти в класах, спальних кімнатах, на шкільному подвір’ї.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

План виховної роботи

ВЕРЕСЕНЬ

Місячник, щодо формування ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави на 2022 – 2023 навчальний рік.

Завдання:

  • навчити усвідомлювати дітей про єдність із долею Батьківщини;
  • виховувати почуття патріотизму;
  • виховання почуття любові до свого рідного краю, Батьківщини, народу, традицій та звичаїв;
  • виховання поваги до моральних, духовних та історико – культурних цінностей, високої мовної культури, шанобливого ставлення до державної символіки;
  • формування норм поведінки, соціально важливих для суспільства, активної життєвої позиції щодо негативних проявів у соціумі, толерантного ставлення до історії та культури інших народностей, які проживають в Україні та інших державах.

1 – День Знань. Свято першого дзвоника.

12 – День фізкультури і спорту.

21 – Міжнародний день миру.

22 – День Партизанської слави.

27 – День туризму.

30 – Всеукраїнський день бібліотек.

п/п

Дата

ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ

Напрям виховної роботи

Відповідальний

Примітка про

виконання

1

1.09.

Урочиста лінійка присвячена «Дню знань»

Квест «За новими знаннями»

Ціннісне ставлення до культури і мистецтва

Педагог – організатор, класні керівники

 

2

вересень

 Організація роботи гуртків художньо-естетичного спрямування

Сприяння творчому розвитку особистості

 

Педагог-організатор

 

3

вересень

Конкурс фотолюбителів «Моя Україна»

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог – організатор

 

4

5.09

Проведення виховних годин та годин спілкування:

  • «Урок чемності – правила поведінки в школі»
  • Челендж « Щирі вітання»
  • «Про необхідність дотримання учнями внутрішньо – шкільного розпорядку».
  • Інструктаж з техніки безпеки.
  • Інструктаж COVID- 19

 

Педагог – організатор, бібліотекар

 

 

5

6-7.09

Конкурс логічних задач «Фіксики» (5-9 класи)

 

Педагог – організатор

 

 

6

вересень

Організація роботи Міністерства інформації учнівського самоврядування.

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог – організатор

Учнівське самоврядування.

 

7

07-11.09

Олімпійський тиждень «Бути здоровим – це модно!» (за окремим планом)

Формування цінного ставлення до себе

Педагог – організатор, вчителі фізкультури

 

8

12-16.09

Місячник «Увага! Діти на дорозі!» (за окремим планом)

Охорона життя та Здоров’я учнів

Класні керівники. Педагог – організатор

 

9

14.09-18.09

Тиждень « Краса осінніх подарунків» (за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор

 

10

14.09-18.09

Осінній ярмарок «Купуй українське! Підтримай шкільного виробника!»

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор

 

11

15.09

Міжнародний день демократії

  • тематичні виховні години
  • конкурс дитячих творів «Демократія очима дітей»

Формування ціннісного ставлення до історичних, культурних і духовних надбань рідного краю

Класні керівники, педагог-організатор

 

12

16.06

День обіймашек

 

Учнівське самоврядування, педагог-організатор

 

13

18.09

Вечір відпочинку «Посвята у старшокласники»

Ціннісне ставлення до держави і суспільства

Педагог-організатор

 

14

19-22.09

Забезпечити виконання методичних рекомендацій щодо використання державної символіки в загальноосвітніх навчальних закладах.

Ціннісне ставлення до держави і суспільств.

педагог – організатор, класні керівники

 

15

21-25.09

Тиждень «Хай буде мир на всій Землі»

Формування ціннісного ставлення до історичних, культурних і духовних надбань рідного краю

Класні керівники, Педагог-організатор

 

16

26-30.09

Всеукраїнський день бібліотек.

Акція «Моя улюблена книга»

 

Педагог-організатор, бібліотекар

 

17

27.09

Участь у флешмобі  #МандруйУкраїною2022 до Всесвітнього Дня туризму

Формування ціннісного ставлення до історичних,

культурних і духовних надбань рідного краю

Педагог-організатор

 

18

28.09-02.10

 

Тиждень «Даруємо радість» (за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог – організатор, класні керівники, учнівське самоврядування

 

19

вересень

Акція «Я — господар школи!» (озеленення та благоустрій класних кімнат і коридорів, упорядкування шкільного подвір’я)

Ціннісне ставлення до природи

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор. Класні керівники

 

20

В кінці

місяця

Поповнення сайту школи новинами

 

Педагог - організатор

 

 

 

 

ЖОВТЕНЬ
Місячник «Військово – патріотичне виховання»

Мета місячника:

  • створення належних педагогічних передумов для розкриття індивідуальних особливостей кожного учня;
  • виявлення та сприяння розвитку інтелектуально обдарованих школярів;
  • сприяння самовираження учнів у різних видах діяльності, задоволенню їх потреб, інтересів та стимулювання творчого самовдосконалення;
  • підвищення інтересу до поглибленого вивчення базових дисциплін, виявлення рівня сформованості вмінь дослідницької роботи через гуртки, факультативи, олімпіади тощо;
  • виховання компетентної особистості здатної здійснювати самостійний вибір та приймати відповідальні рішення.

Завдання:

  • підвищення рівня художньо – естетичної освіченості та виховання учнів;
  • формування в молоді естетичних поглядів та смаків на основі народної естетики та найкращих надбань цивілізації;
  • вироблення в учнів уміння власноруч примножувати культурно – мистецькі надбання народу, відчувати й створювати прекрасне у повсякденному житті.

1 – Міжнародний день людей похилого віку.

4 – День працівника освіти.

14 – День українського козацтва.

28 – День визволення України від фашистських загарбників

п/п

Дата

ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ

Напрям виховної роботи

Відповідальний

Примітка про

виконання

21

Перша неділя жовтня

  

Літературно-пісенна вітальня «Зі святом Вас, дорогі працівники освіти!»

Конкурс-виставка вітальних листівок, колажів до Дня працівників освіти

Ціннісне ставлення до культури і мистецтва

 

 

Класні керівники. Педагог – організатор

 

 

22

02.10

Літературно-пісенна вітальня «Зі святом Вас, дорогі працівники освіти!»

Конкурс-виставка вітальних листівок, колажів до Дня працівників освіти

 

 

Педагог-організатор, класні керівники

 

 

23

02.10

День учнівського самоврядування до Дня Вчителя

 

Педагог-організатор, учнівський парламент

 

24

03.10

 

Акція « Теплі долоньки» для людей похилого віку. Проведення виставки творчих робіт: "Моєї бабусі та мого дідуся руки золоті", присвяченого Міжнародному дню людей похилого віку.

Ціннісне ставлення до людей

Класні керівники. Педагог – організатор

 

25

03.10

День людей похилого віку

Акція «Переступи поріг з добром» до Міжнародного дня людей похилого віку

 

 

Педагог-організатор

 

26

05.10

Фотовиставка до Всесвітнього Дня захисту тварин «Наші улюбленці!!!»

 

Педагог-організатор

 

27

05.10

Міжнародний день лікаря. 

Відеозвернення до лікарів «Дякую, лікарю»

 

Педагог-організатор, учнівський парламент

 

28

12.10

 

Міжнародний день музики

Хіт-парад українських пісень «З Україною в серці!»

Сприяння творчому розвитку особистості.

Класні керівники, педагог – організатор

 

29

13.10

Свято «Козацькому роду — нема переводу»

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог – організатор

 

30

13-14.10

День захисника України

Благодійна акція «Спільними зусиллями» (збір коштів для забезпечення потреб військовослужбовців)

Привітання для захисників України «Дякуємо за Вашу мужність!»

Ціннісне ставлення до людей

Педагог-організатор, учнівське самоврядування

 

 

31

15.10

Майстер- клас до Всесвітнього дня миття рук

 

Медична сестра, педагог-організатор

 

32

жовтень

Місячник національного виховання (за окремим планом)

 

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Класні керівники. Педагог – організатор

 

 

33

18.10

День боротьби з торгівлею людьми

 

Педагог-організатор,
класні керівники

 

34

19-23.10

 

Тиждень знань пожежної безпеки (за окремим планом)

Ціннісне ставлення до людей

Класні керівники, педагог-організатор

 

35

23.10

Тематична вечірка для старшокласників до Хелловіна

 

Сприяння творчому розвитку особистості.

Класні керівники. Педагог – організатор

 

36

 

Засідання учнівського самоврядування

Сприяння творчому розвитку особистості.

Учнівське самоврядування.

Педагог – організатор

 

37

жовтень

Виставка дитячих робіт на тему: « Золота осінь»

(від класу)

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог – організатор

 

38

жовтень

Акція «Жовте листя», виготовлення та розповсюдження серед населення листівок про шкоду спалювання опалого листя та про користь компостування.

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог-організатор

 

39

Перша неділя жовтня

  

Літературно-пісенна вітальня «Зі святом Вас, дорогі працівники освіти!»

Конкурс-виставка вітальних листівок, колажів до Дня працівників освіти

Ціннісне ставлення до культури і мистецтва

 

 

Класні керівники. Педагог – організатор

 

 

 

40

02.10

Літературно-пісенна вітальня «Зі святом Вас, дорогі працівники освіти!»

Конкурс-виставка вітальних листівок, колажів до Дня працівників освіти

 

 

Педагог-організатор, класні керівники

 

 

41

02.10

День учнівського самоврядування до Дня Вчителя

 

Педагог-організатор, учнівське самоврядування

 

42

03.10

 

Акція « Теплі долоньки» для людей похилого віку. Проведення виставки творчих робіт: "Моєї бабусі та мого дідуся руки золоті", присвяченого Міжнародному дню людей похилого віку.

Ціннісне ставлення до людей

Класні керівники. Педагог – організатор

 

43

03.10

День людей похилого віку

Акція «Переступи поріг з добром» до Міжнародного дня людей похилого віку

 

 

Педагог-організатор

 

44

В кінці місяця

Поповнення сайту школи новинами

 

Відповідальні за сайт школи,педагог  -організатор

 

 

 

 

Листопад

Місячник «Я і закон»

Мета місячника:

Формування правової культури, прищеплення учням поваги до прав і свобод людини, забезпечення знання і виконання учнями Законів України.

Завдання:

  • формування в учнів правових почуттів, активної позиції у правовій сфері, нетерпимого ставлення до правопорушень;
  • вироблення у вихованців навичок і звичок правомірної поведінки;
  • подолання в свідомості окремих учнів поми ловких поглядів та переконань, негативних навичок і звичок поведінки, які сформувалися внаслідок помилок і недоліків виховання.

9 – День української писемності та мови

20 – Міжнародний день боротьби з тютюнопалінням

22 – День пам’яті жертв голодомору і репресій

п/п

Дата

ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ

Напрям виховної роботи

Відповідальний

Примітка про

виконання

45

Листопад

Місячник здорового способу життя (за окремим планом)

 

Педагог-організатор класні керівники

 

46

Листопад

Місячник милосердя (за окремим планом)

 

Педагог-організатор класні керівники

 

47

9.11

Свято «День української писемності та мови»

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог – організатор

 

48

09-13.11

Тиждень енергозбереження ( за окремим планом)

 

Класні керівники, педагог-організатор

 

 

49

 

Операція « Турбота»

Уточнення та упорядкування списків учнів груп ризику та дітей, що потребують особливої педагогічної уваги. Провести індивідуальні бесіди з учнями, схильними до правопорушень.

 

Ціннісне ставлення до себе

Класні керівники

Протягом місяця

50

14-18.11

Тиждень сім’ї (за окремим планом)

 

Класні керівники, педагог-організатор

 

51

13.11

Колективне ігрове спілкування «Конверт життєвих ситуацій» до Всесвітнього дня доброти

 

Педагог-організатор

 

52

16.11

Заходи щодо відзначення Міжнародного дня толерантності 

Ціннісне ставлення до себе

Педагог-організатор, класні керівники

 

53

16-20.11

Тиждень толерантності (антибулінгу)  (за окремим планом)

Ціннісне ставлення до себе

Педагог-організатор, класні керівники

 

54

18.11

Профілактичні заходи «Шкідливі звички» до Дня відмови від паління.

Ціннісне ставлення до себе

Педагог-організатор

 

55

23-28.11

Тиждень пам’яті жертв Голодомору 

«Ті дні у пам’яті народній» (за окремим планом)

Ціннісне ставлення до людей

Педагог-організатор, класні керівники

 

56

27.11

Акція «Запали свічку до дня голодомору»

Лінійка пам’яті

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог – організатор

 

57

25.11-10.12

Акція  «16 днів проти насильства» до Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства .( за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор, , класні керівники

 

58

25.11

Акція «Біла стрічка» до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Ціннісне ставлення до природи

Педагог-організатор

 

59

27.11

Тренінг «Безпечні соціальні мережі» до Всесвітнього дня інформації

Ціннісне ставлення до праці

Педагог-організатор

 

60

Листопад

Місячник здорового способу життя (за окремим планом)

 

Педагог-організатор класні керівники

 

61

Листопад

Місячник милосердя (за окремим планом)

 

Педагог-організатор класні керівники

 

62

9.11

Свято «День української писемності та мови»

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог – організатор

 

63

09-13.11

Акція «16 днів проти насильства» до Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

Акція «16 днів проти насильства»:

  • «Що таке толерантність?»
  • Круглий стіл «Толерантність, як метод мирного розв’язаня конфлікту»;
  • Акція «Дерево толерантності»

Ціннісне ставлення до себе, суспільства і держави

Класні керівники, педагог-організатор

 

 

64

 

Засідання учнівського самоврядування

 

Сприяння творчому розвитку дитини

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор

 

65

14-18.11

Тиждень сім’ї (за окремим планом)

 

ЗДВР, класні керівники, педагог-організатор

 

66

13.11

Колективне ігрове спілкування «Конверт життєвих ситуацій» до Всесвітнього дня доброти

 

ЗДВР, педагог-організатор

 

67

16.11

Заходи щодо відзначення Міжнародного дня толерантності 

Ціннісне ставлення до себе

ЗДВР, педагог-організатор, класні керівники

 

68

16-20.11

Тиждень толерантності (антибулінгу)  (за окремим планом)

Ціннісне ставлення до себе

ЗДВР, педагог-організатор, класні керівники, соціально-психологічна служба

 

 

Грудень

Місячник «Я, родина, Україна»

Мета місячника:

  • допомагати учням усвідомити себе як частину нації;
  • спонукати до самовдосконалення громадянина – патріота, вироблення громадянського обов’язку, готовності стати на захист Батьківщини, виховувати почуття господаря держави;
  • вивчати минуле народу, берегти свій дім, батьків, рід, народ, Батьківщину.

         Завдання:

  • допомагати учням усвідомити себе як частину української нації;
  • доручення учнів до національних традиції українського народу, його культури, національно – етичної обрядовості і звичаїв;
  • засвоєння сімейних, родинних та суспільних цінностей.

01 – День боротьби зі СНІДом

06 – День Збройних сил України

19 – День Святителя Миколая Чудотворця

п/п

Дата

ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ

Напрям виховної роботи

Відповідальний

Примітка про

виконання

69

30.11-04.12

Тиждень профілактики СНІДу (за окремим планом)

Ціннісне ставлення до людей

Педагог-організатор

 

70

01.12

Профілактичні бесіди, присвячені міжнародному Дню боротьби зі СНІДом:

Ціннісне ставлення до людей

Педагог-організатор

 

71

Грудень

Організувати і провести акцію «Збережемо ялинку». Конкурс дитячої творчості

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог-організатор

 

72

03.12

Акція до Дня дітей-інвалідів «Іграшка для друга» 

 

Ціннісне ставлення до людей

Педагог – організатор. Класні керівники

 

73

03.12

«Ми повинні нести іншим  людям добро», «Добро починається з тебе» (класні години до Міжнародного дня інвалідів)

Ціннісне ставлення до людей

Педагог – організатор. Класні керівники

 

74

04.12

Міський фестиваль дітей з обмеженими можливостями «Повір у себе»

Ціннісне ставлення до людей

Педагог-організатор

 

75

04.12

Вечір для старшокласників до Дня Збройних сил України;

Ціннісне ставлення до держави

Педагог-організатор, класні керівники

 

76

04.12

День Збройних Сил України. Зустріч старшокласників з представниками військового комісаріату

Ціннісне ставлення до держави

Педагог-організатор, учитель ЗВ

 

77

04.12

Конкурс-змагання «Ігри патріотів» до Дня Збройних Сил України

Ціннісне ставлення до держави

Педагог-організатор

 

78

07-11.12

Всеукраїнський тиждень права «Великі права маленької людини»

Ціннісне ставлення до себе

Педагог-організатор, класні керівники

 

79

11.12

Вечір для старшокласників «Андріївські вечорниці» (8-11 класи)

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог  -організатор

 

80

14-18.12

 

Тиждень «В очікуванні Нового Року»( за окремим планом)

Ціннісне ставлення до себе

Педагог-організатор, класні керівники, учнівське самоврядування

 

81

15.12

Конкурс дитячих робіт «Український сувенір»

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог-  організатор

 

82

16.12

Конкурс на кращу новорічно-різдвяну композицію на тему: «Замість ялинки святковий букет»

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог-  організатор

 

83

18.12

День Святителя Миколая Чудотворця.

Свято «Дивовижна подорож Миколая Чудотворця»

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог-організатор, класні керівники

 

84

Останній тиждень грудня

Тиждень «Новорічне диво вже поряд» (за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості.

педагог-організатор, класні керівники

 

85

Заходи до Нового Року

  • Новорічний ранок (1-4кл.)
  • Новорічний вечір (5-7, 11)

Сприяння творчому розвитку особистості.

педагог-організатор, класні керівники

 

86

 

Засідання учнівського самоврядування

Сприяння творчому розвитку особистості.

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор

 

87

30.11-04.12

Тиждень профілактики СНІДу (за окремим планом)

Ціннісне ставлення до людей

Педпагог-організатор

 

88

01.12

Профілактичні бесіди, присвячені міжнародному Дню боротьби зі СНІДом:

Ціннісне ставлення до людей

педагог-організатор, соціально-психологічна служба

 

89

Грудень

Організувати і провести акцію «Збережемо ялинку». Конкурс дитячої творчості

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог-організатор

 

90

03.12

Акція до Дня дітей-інвалідів «Іграшка для друга» 

 

Ціннісне ставлення до людей

Педагог – організатор. Класні керівники

 

91

03.12

«Ми повинні нести іншим  людям добро», «Добро починається з тебе» (класні години до Міжнародного дня інвалідів)

Ціннісне ставлення до людей

Педагог – організатор. Класні керівники

 

92

04.12

Міський фестиваль дітей з обмеженими можливостями «Повір у себе»

Ціннісне ставлення до людей

Педагог-організатор

 

 

Січень

Місячник превентивного виховання

« Людина у цьому світі лиш добро повинна творити»

Мета:

  • забезпечення теоретичної та практичної реалізації заходів превентивного характеру, спрямованих на попередження подолання відхилень у поведінці школярів;
  • запобігання розвитку різних форм  їхньої асоціативної поведінки;
  • прищеплення моральних почуттів, переконань і потреби поводити себе згідно з моральними нормами.

22.01 – День Соборності України

29.01 – День пам’яті загиблих під Крутами

п/п

Дата

ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ

Напрям виховної роботи

Відповідальний

Примітка про

виконання

72

 

січень

Збір учнівського самоврядування

Сприяння творчому розвитку особистості

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор

 

73

Січень

Місячник патріотичного виховання (за окремим планом)

формування ціннісного ставлення до історичних, культурних і духовних надбань рідного краю

Педагог-організатор класні керівники

 

74

11.01

Акція до Міжнародного Дня «Дякую»

формування ціннісного ставлення до себе

Керівники, педагог-організатор

 

75

13.01

Конкурсна програма «Щедрий вечір, добрий вечір»

Цілісне ставлення до мистецтва

Педагог-організатор, бібліотекар

 

76

21.01

Акція «Почни свій день з обіймів!» до Міжнародного дня обіймів

формування ціннісного ставлення до себе

Педаго-організатор

 

77

27.01

День пам’яті подій під Крутами

 

Пізнавальний кінозал «Пам’ятаємо про Крути»;

Тематична виставка «Понад усе вони любили свій коханий край»;

Історичне засідання «Крути. Народини нового українця»

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог – організатор, бібліотекар, вчителі історії

 

78

22.01

День Соборності України:

тематична виставка «22 січня — День Соборності України»

ланцюг єднання.

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Класні керівники, педагог-організатор, бібліотекар

 

79

 

Просвітницькі заходи, щодо протидії боулінгу у закладах освіти:

  • виготовлення плакату « Ми всі особливі»;
  • тренінги: « Чому так стається», «Скринька безпеки», «Я зможу допомогти»
  • виготовлення буклетів: «STOP булінг»

Ціннісне ставлення до людей

 

Педагог – організатор, класні керівники, вчитель інформатики

 

 

Лютий

Місячник, здорового способу життя, фізкультури та спорту

«Здоров’я мати – вік біди не знати!»

 Мета місячника:

  • забезпечення повноцінного розвитку дітей і молоді, охорона та зміцнення їхнього здоров’я, формування фізичних здібностей, виховання потреби в регулярних заняттях фізичною культурою.
  • Формування у молоді моральності, переконання і потреби поводити себе згідно з моральними нормами, що діють в суспільстві.

14.02 – День святого Валентина

14.02 – 15.02 – День Афганської війни

20.02 – День Небесної Сотні

п/п

Дата

ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ

Напрям виховної роботи

Відповідальний

Примітка про

виконання

80

лютий

Провести благодійну акцію «З вірою в серці», спрямовану на підтримку захисників нашої країни, їхніх дітей та родин, медичних працівників і волонтерів, які працюють в зоні АТО

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог – організатор

 

81

08.-12.02

Тиждень «На крилах кохання» (за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор

 

82

09.02

Заходи  “Разом для найкращого Інтернету” до Дня безпечного Інтернету

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор

 

83

12.02

 

Вечір для старшокласників до Міжнародного дня закоханих

Сприяння творчому розвитку особистості.

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор

 

84

14.02

ПОШТА « До дня закоханих»

Сприяння творчому розвитку особистості.

Учнівське самоврядування

 

85

15-19.02

Тиждень Героїв Небесної Сотні 

 «Небесна Сотня у наших серцях» (за окремим планом)

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог-організатор, класні керівники

 

86

17.02

Бесіди “Милосердя і доброта – людства два крила!” до  Дня спонтанного прояву доброти

Сприяння творчому розвитку особистості.

Класні керівники, педагог-організатор

 

87

 

Збір учнівського самоврядування

Сприяння творчому розвитку особистості.

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор

 

88

16.02

Захист міні-проекту «Герої Небесної сотні»

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог-організатор, класні керівники

 

89

19.02

 

Патріотичні заходи «Небесна сотня у наших серцях» до Дня вшанування подвигів учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Вчитель історії,

класні керівники, педагог-організатор

 

 

90

19.02

Мітинг-реквієм на вшанування Героїв Небесної Сотні

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог-організатор

 

91

22.02

Конкурс читців-декламаторів присвячений Міжнародному дню рідної мови

Сприяння творчому розвитку особистості.

Педагог-організатор, учитель української мови

 

92

В кінці

місяця

Поповнення сайту школи новинами

 

Підгорчук О.С.

педагог-організатор

 

 

Березень

Місячник родинно – побутової культури

«Тепло сімейного вогнища»

Мета місячника:

  • залучити батьків, усіх дорослих членів родини у виховний процес як рівноправних учасників;
  • формування педагогічної культури сучасної сім’ї та допомога батькам у їхній психолого – педагогічній самостійності;
  • розвиток інтересів до традицій свого народу, своєї родини.

08 березня – Міжнародний жіночий день

09 березня – Шевченківський день

21 березня – Міжнародний день лісів

24 березня – Всесвітній день боротьби проти туберкульозу

 

п/п

Дата

ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ

Напрям виховної роботи

Відповідальний

Примітка про

виконання

93

березень

Місячник морально- естетичного виховання

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор

 

94

Березень

Акція «Посади дерево – дихай вільніше» до  Міжнародного дня лісів

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог-організатор

 

95

01.03-05.03

Тиждень  «Зі святом весни, найпрекрасніші та найрідніші»

(за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор, класні керівники

 

96

11.03

Фотовиставка «Добровольці нашого міста» до Дня українського добровольця.

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор

 

97

До 12.03

Конкурс на кращу відео-роботу «Моя школа» до Всесвітнього дня дитячого телебачення і радіомовлення

Сприяння творчому розвитку особистості

Класні керівники, педагог-організатор

 

 

98

15.03

Заходи до Всесвітнього дня захисту прав споживачів

Сприяння творчому розвитку особистості

Класні керівники, педагог-організатор

 

99

05.03

Свято до Дня весни «Жінці. Мамі. Коханій»

Ціннісне ставлення до людей

Педагог-організатор, класні керівники

 

100

30.03

Флешмоб «Ми одягнемось у кольори веселки»

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор, учнівський парламент.

 

101

29.03-02.04

Тиждень творчості  «Творимо, чи витворяєм?» (за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор, учнівський парламент

 

102

15-19.03

Тиждень щастя  

«Щастя – це …» (за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор

 

 

103

19.03

Заходи до Всесвітнього Дня боротьби з туберкульозом

Ціннісне ставлення до сім’ї

Класні керівники, педагог-організатор

 

104

09.03

Шевченківська декада у школі «Слово, пісне, душа Кобзарева, ви – окраса і суть нашого життя».

Ціннісне ставлення до мистецтва та культури

Вчитель української мови та літератури

 

105

В кінці місяця

Поповнення сайту школи новинами

 

Педагог - організатор

 

   

Квітень

Місячник екологічного виховання

«Ти на Землі – Людина! Захоплюйся, дивуйся,

усміхнись і бачити красу навколо вчись!»

Мета місячника:

  • формування в учнів екологічної культури, усвідомлення себе частиною природи;
  • виховання почуття відповідальності за природу як національне багатство, як основу життя на Землі;
  • залучення вихованців до активної екологічної діяльності;
  • виховання в учнів нетерпимого ставлення до тих, хто завдає шкоди природі.

12 квітня – День космонавтика

16 квітня — День довкілля

22 квітня – День Землі

26 квітня – Чорнобильська трагедія

29 квітня – Міжнародний день танців

п/п

Дата

ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ

Напрям виховної роботи

Відповідальний

Примітка про

виконання

106

Квітень

Провести конкурс «Кращий клас»

Сприяння творчому розвитку особистості

Класні керівники,педагог-організатор

 

107

Квітень

Участь в загальноміському Дні «відкритих дверей» ВНЗ

Сприяння творчому розвитку особистості

Класні керівники,  педагог-організатор

 

108

Квітень

Підготовка участі у Всеукраїнській військово-спортивній грі «Джура»

Ціннісне ставлення до суспільства і держави

Педагог-організатор

 

109

Квітень

Місячник екологічного виховання (за окремо розробленим планом)

Ціннісне ставлення до природи

Педаго-організатор

 

110

Квітень

Акція «Квітуй, моя земле». Підготовка земельних ділянок для квітів. Насадження квітників

Ціннісне ставлення до природи

Педагог-організатор

 

111

Квітень

Трудовий десант «Землі зелену вулицю»

Сприяння творчому розвитку особистості

Класні керівники, педагог-організатор

 

112

 

Збір учнівського самоврядування

Сприяння творчому розвитку особистості

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор

 

113

01.04

«Зі шкільного життя» - конкурс відеороликів до Дня гумору

Сприяння творчому розвитку особистості

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор

 

114

02.04

Гумористичний турнір «Веселіться, люди добрі»

Сприяння творчому розвитку особистості

Класні керівники. Педагог – організатор

 

 

115

12.04

Квест «Поринь у Всесвіт» до Всесвітнього Дня авіації та космонавтики

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор, класні керівники

 

116

15.04

День добрих справ (спільна трудова діяльність батьків, вчителів та учнів)

Сприяння творчому розвитку особистості

Класні керівники, педагог-організатор

 

117

16.04

16 квітня — День довкілля

Трудовий десант «Чисте шкільне подвір’я»

Ціннісне ставлення до природи

Класні керівники

Педагог-організатор

 

118

19.04

Виховний захід до «Дня землі»

Ціннісне ставлення до природи

Педагог-організатор

 

119

26.04

Заходи  до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф та річниці ЧАЕС

Ціннісне ставлення до природи

Педагог-організатор

 

120

26.04

Міжнародний день пам’яті Чорнобиля

Загальношкільна лінійка

Ціннісне ставлення до природи

Класні керівники,педагог-організатор

 

121

27.04

Перегляд та обговорення відеофільму

Виховний захід «Чорнобиль — горе України, її незагоєна рана»

Ціннісне ставлення до природи

Педагог – організатор

 

122

26-30.04

Тиждень «В наших писанках Великдень дзвоном трепетним луна» (за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор

 

123

29.04

Флешмоб «Краще всіх» до Міжнародного дня танцю

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор

 

124

105

В кінці місяця

Поповнення сайту школи новинами

Педагог - організатор

 

 

Травень

Місячник родинного виховання

«Міцна сім’я – міцна держава»

Мета місячника:

  • сформувати справжню людину, наділену найкращими людськими якостями: високоморальну, здорову тілом і душею, сильну розумом.

05 травня – Міжнародний день боротьби за права інвалідів

15 травня – Міжнародний день сім’ї

19 травня – День вишиванки

31 травня – Всесвітній день без тютюну

п/п

Дата

ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ

Напрям виховної роботи

Відповідальний

Примітка про

виконання

125

01.05-10.05

Взяти участь у Всеукраїнській благодійній акції «Серце до серця»

Ціннісне ставлення до людини

Педагог-організатор

 

126

Квітень

Місячник родинного виховання (за окремо розробленим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості

Педагог-організатор, класні керівники

 

127

04.05

В рамках Всесвітнього дня без тютюну провести акцію «Скажемо курінню НІ!» щодо припинення куріння серед дітей та молоді

Сприяння творчому розвитку особистості

Класні керівники, педагог-організатор

 

128

05.05

Бесіди «Права людини не мають кордонів»  до Міжнародного дня боротьби за права інвалідів

Ціннісне ставлення до людини

Класні керівники, педагог-організатор

 

129

 

Збір учнівського самоврядування

Сприяння творчому розвитку особистості

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор

 

130

03-07.05

Тиждень пам’яті «Їх обпалювала полум’ям війна» (за окремо розробленим планом)

Ціннісне ставлення до суспільства та держави

Педагог-організатор, класні керівники

 

131

09.05

Відеопривітання «Вітання найріднішим»

Ціннісне ставлення до родини

Педагог-організатор

 

132

10-14.05

Тиждень сім’ї (за окремим планом)

Ціннісне ставлення до родини

Класні керівники, педагог-організатор

 

133

14.05

 

Квест «Україна – європейська країна» до Дня Європи

Ціннісне ставлення до суспільства та держави

Класні керівники, педагог-організатор

 

134

15.05

Відеолекторій FAMELY FEST до  Всесвітнього дня родини (Міжнародний день сім’ї)

Ціннісне ставлення до сім’ї

Класні керівники, педагог-організатор

 

135

17.05

Година історичної пам’яті "Жертви політичних репресій"  до Дня пам’яті жертв політичних репресій

Ціннісне ставлення до сім’ї

ВчителЬ історії, педагог-організатор

 

136

17-21.05

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності (за окремим планом)

Сприяння творчому розвитку особистості

Учнівське самоврядування. Педагог – організатор

 

137

18.05

 

Заходи до Дня боротьби за права кримськотатарського народу.(18.05)

Сприяння творчому розвитку особистості

Класні керівники, педагог-організатор

 

138

20.05

До Дня вишиванки весняний  хоровод «Сорочку мати вишила мені…»

Ціннісне ставлення до суспільства та держави

Педагог-організатор

 

139

28.05

Свято Останнього Дзвоника

Сприяння творчому розвитку

Педагог-організато

 

 

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Железняк ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Анікіна Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бобак Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Копа Ірина Станіславівна
    Чудовий план роботи! Відразу видно, що педагог творча особистість. Натхнення і мирного неба!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
docx
Додано
27 вересня 2022
Переглядів
26541
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку