Роальд Дал Чарлі та шоколадна фабрика

Про матеріал

Це презентація яка створена щоб повідомити дітям про автора книги Чарлі та шоколадна фабрика

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роальд Дал

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Кардіфф—столиця Уельсу, місто, в якому народився Р. Дал

Номер слайду 4

Роальда назвали на честь Роальда Амундсена, дослідника Північного Полюсу. Національного героя Норвегії. Норвезькою Роальд Дал спілкувався вдома зі своїми батьками та сестрами. Роальда охрестили у Норвезькій Церкві міста Кардіфф, яку відвідували його батьки.

Номер слайду 5

У 1920 році, коли Роальду було 4, від апендициту померла його семилітня сестра Астрі. Через місяць, у віці 57 років, помер його його батько від пневмонії. Матір Роальда вирішила не повертатися у Норвегію до родичів, а переїхати в Англію. Цим вона виконала волю покійного чоловіка, який хотів, щоб діти навчалися в Англії.

Номер слайду 6

Дал був дуже високим (його зріст був 1.98 м). Також він був чудовим спортсменом, навіть був капітаном шкільної команди. Грав у футбольній команді. Згодом він захопився фотографією.

Номер слайду 7

Через деякий час він почав працювати на шоколадній фабриці, що і послужило йому прототипом у написанні повісті «Чарлі і шоколадна фабрика».

Номер слайду 8

Після війни Роальд Дал повністю присвячує себе творчості. Він пише розповіді, повісті, п'єси — як для дорослих, так і для дітей. Його твори здобувають світову славу, про нього пишуть у найвідоміших виданнях того часу. Роальд одружився з американською акторкою (яка згодом отримала «Оскар») Патрисією Ніл . Їхній шлюб тривав 30 років, у сім'ї народилося 5 дітей: Олівія (померла у семирічному віці; через ускладнення, що дав кір), Тесса, Тео, Офелія та Люсі.

Номер слайду 9

Роальд Далд помер 23 листопада 1990 року, у віці 74 років вдома, у Букінґамширі від лейкемії. На його честь у Букінґамширському Музеї відкрито Дитячу Галерею Роальда Дала На честь річниці від його дня народження 13 вересня офіційно визнано Днем Роальда Дала

Номер слайду 10

«Чарлі і шоколадна фабрика»

Номер слайду 11

Книга «Чарлі і шоколадна фабрика» була написана протягом 1961—1962 pp. Вона має присвячення: «Для Тео». Це був нелегкий період у житті письменника. Захворів його син Тео, небезпека була смертельною. А в 1962 р. померла донька Олівія. Щоб підтримати дітей (їх було п'ятеро), Дал почав вигадувати для них казки. «Зазвичай я розповідав їм різні історії щовечора, — згадував письменник. — Деякі з них були жахливі. Але раз чи двічі діти говорили: "А можна дізнатися продовження історії, ту яку ти розповідав останнього разу?". Так я почав писати "Джеймса ". Це так мені сподобалося, що, не зупиняючись, я перейшов до "Чарлі "

Номер слайду 12

«Це були солодкі мрії, захопливі фантазії, і я не сумніваюся, що пізніше, тридцять п'ять років потому, коли я розмірковував над сюжетом моєї другої книги для дітей, я згадав ті маленькі картонні коробки й нові шоколадки в них і почав писати книгу під назвою "Чарлі і шоколадна фабрика"». Книга була двічі екранізована: в 1971 і в 2005 pp. У 1972 p. P. Дал написав продовження повісті — «Чарлі і великий скляний ліфт» та планував створити третю книгу, але свій задум не здійснив.

Номер слайду 13

“Я, Віллі Вонка, вирішив дозволити цього року відвідати мою фабрику п'ятьом дітям. Майте на увазі - тільки п'ятьом і не більше. Цих п'ятьох щасливців я скрізь водитиму особисто і дозволю їм побачити всі фабричні таємниці та чари.”(Віллі Вонка)

Номер слайду 14

І цими щасливчиками стали: Жадібний хлопчик Августус Глуп. Верука Солт,дівчинка розбещена батьками

Номер слайду 15

Майк Тіві-хлопчик схиблиний на телевізоріЧарлі Бакет-хлопчик із бідної сім’їВіолета Борегарт–дівчина, яка постійно жує жуйку

Номер слайду 16

На завершення цієї історії власник шоколадної фабрики вирішив подарувати її комусь із дітей. Цікаво, хто ж ним буде?

pptx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
1286
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку