Робота з дитячою книжкою.Твори Оксани Кортюк.

Про матеріал
Дана презентація допоможе учням краще познайомитися з творами Оксани Кортюк.У презентації є робота над віршами, словникова робота, а також тести на закріплення. Додається ілюстрований матеріал до віршів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з дитячою книгою2 клас

Номер слайду 2

Пісенний текст. Т. Кароль «Україна - це ти»Пісе́нний текст — це вірш, призначений для співу. Слова: Тіна Кароль, Микола Бровченко. Музика: Тіна Кароль. Моє ім’я — Батьківщина, Лелеки легке крило. Моє ім’я — Україна І сонечка тепло. Моє ім’я — Вишиванка, Я — хрестик на полотні. Моє ім’я — синє небо, Я — сонях малий під ним. Приспів: Татові слова: Україна — це я! Мамині пісні: Україна — це ти!

Номер слайду 3

Моє ім’я — то Надія, Моє ім’я — то Любов, Моє ім’я — чиста Мрія І віра, що з нами Бог! Приспів (2 рази)Моє ім’я — Колискова... Моє ім’я — то є Воля... Моє ім’я — то Родина... Моє ім’я — добре Слово, Що збереже цей світ!

Номер слайду 4

Кротюк Оксана Петрівна. Народилася в місті Луцьку взимку 1969 року в переддень Святого Миколая. (Зараз 52 роки.)У 27 років написала першого вірша для дітей. Відтоді систематично виступає з творами різних жанрів для дітей у журналах: «Малятко», «Зернятко», «Пізнайко», «Ангелятко», «Крилаті»... та колективних збірках. Мешкає і працює в Києві.

Номер слайду 5

Кротюк Оксана Петрівна. РІЗДВЯНІ ГОСТИНЦІ Були ми у лісіІ там на ялинціДля звірів лишили. Різдвя́ні гостинці. Для білки — горіхів. Смачненьких торбину,Для зайця — велику. Солодку морквину. А поряд на гарний. Біленький пеньочок. Ми сіна для лося Поклали жмуто́чок.

Номер слайду 6

Кротюк Оксана Петрівна. РІЗДВЯНІ ГОСТИНЦІДля лиски — ковбаску,Синичкам — зерняток,Гостинців для всіх. Ми лишили багато. Аж бачимо — вуха. Стирчать у ялинці,Сіренькі, гарненькі,Немов на картинці.І хтось там зітхаєІ хлипає гірко: Повісьте й для вовка. Гостинчик на гілку. 

Номер слайду 7

НЕСЛУХНЯНЕ ЛЕВЕНЯВ перукарню йде лев-таткоІз маленьким левенятком,А воно пручається,Стригтись не збирається. Каже: – Хай до перукарніХодять пані модні й гарні !(Збірка віршів для дітей)

Номер слайду 8

ХИТРИЙ ВЕРЕДАВереда малий Романко. Не їсть кашу-манку зранку. Мама просить: – За бабуню!За татусика! Дідуня!А Романко: – Ой, не тре-еба!Хай самі їдять за себе. Ти купи цукерок їм –От тоді за них я з’їм! (Збірка віршів для дітей)

Номер слайду 9

ПОЛИВАЙ, ПОЛИВАЙЧИКУ !Хмари грізно насупились,З неба сіється дощ. Вся левада захлюпалась –Зійде щавлик на борщ. Позбігалися зайчики, Стали дощик хвалить:–    Поливай, поливайчику! –Будем борщик варить.(Збірка віршів для дітей)

Номер слайду 10

ХИТРИЙ ВЕРЕДАВереда малий Романко. Не їсть кашу-манку зранку. Мама просить: – За бабуню!За татусика! Дідуня!А Романко: – Ой, не тре-еба!Хай самі їдять за себе. Ти купи цукерок їм –От тоді за них я з’їм! (Збірка віршів для дітей)

Номер слайду 11

СЛОН І СЛОНЕНЯСлон купив собі краватку. У велику жовту цятку,А маленьке слоненя Приміря її щодня. Хоче бути слоненятко. Ну точнісінько як татко.  Розкажи за малюнком)

Номер слайду 12

Найкраща земля. Бідкався ослик. Мамі і тату:– Як же то прикро –Не вміти літати!Мрію побачити. Я з височініГори блакитні,Переліски сині,Луки барвисті,І річку, і поле,Рідну левадуІ все, що довкола. Кажуть, на світіКраїн є багато. Кажуть, життя в них –Справжнісіньке свято. Та як в чужинськіКраї помандруєш,Зараз же рідне,Своє поцінуєш.

Номер слайду 13

Серцем тодіТи побачиш здаля,Де в білім світіНайкраща земля. Я ж зрозуміти. Не можу ніяк: Справді це так,А чи й зовсім не так. Щоб таємницю. Тих слів розгадати,Хай би там що,Я навчуся літати. –І заповзявся,І заходився!Спершу у сойки. Він довго учився. Потім синиця. Поради давала,Й спритна сорока. Літати навчала. О.(О. Кортюк «Найкраща земля»

Номер слайду 14

Досвідом щедро. Ділились чижі,Горлиці, вивільги,Дятли, стрижі. Навіть ворона,Взявшись у боки,Гордо й поважно. Давала уроки. Дивлячись в небо. Зранку до ночі,Ослик томив собіГолову й очі. Вже і на луках. Учився літати,(О. Кортюк «Найкраща земля»В полі, на вигоніІ коло хати. В балці старався,В зеленім яру. Ледь не влетів. У борсучу нору.І хоч наука була. Чимала,Ослику втіхи. Вона не дала. Аж нагодилася. З лісу сова.І прорекла вона. Мудрі слова: Нагодилися- прийти куди-небудь, з’явитися десь. 

Номер слайду 15

Лякливий птах, який живе, ховаючись у кронах дерев. Пісня самця вивільги нагадує звуки флейти. Збентежений птах видає різкий неприємний звук. Звичайна вивільга - відлітає зимувати на південь. Навесні повертається на місця гніздування, розташовані у Європі й Азії. Птахи тримаються поодинці, однак перельоти здійснюють невеликими зграйками. Самці й самки подорожують окремо, відпочивають птахи у листяних лісах.вивільга

Номер слайду 16

(О. Кортюк «Найкраща земля»– Копита не крила,І ослик не птах. Ніхто ще не бачив Осла в небесах. Упертість похвальну Ти виявив. Втім. Ця істина здавна Відома усім: Хоч зблизька дивись,Хоч дивися здаля,Найкраща у світі – Рідна земля. 

Номер слайду 17

-Чи змінив віслюк своє бажання навчитися літати?-Головна думка вірша?-Треба цінувати те, що ти бачиш навколо.І любити свою рідну землю.

Номер слайду 18

підсумок-З творами яких письменників ми познайомилися?- З якого вірша О. Кортюк ці рядки?

Номер слайду 19

1. Якого вірша О. Кортюк ці рядки? Мама просить: – За бабуню!За татусика! Дідуня! тест. А) Слон і слоненя. Б) Найкраща земля. Б) Хитрий вереда

Номер слайду 20

1. Якого вірша О. Кортюк ці рядки? Аж нагодилася з лісу сова. І прорекла вона мудрі слова: тест. А)Поливай,поливайчику. Б) Неслухняне левеня. Б) Найкраща земля

Номер слайду 21

1. Якого вірша О. Кортюк ці рядки? Аж бачимо — вуха стирчать у ялинці,Сіренькі, гарненькі, немов на картинці.тест. А)Поливай,поливайчику. Б) Неслухняне левеня. Б) Різдвяні гостинці

Номер слайду 22

До зустрічі у країні книжок?

pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
1611
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку