Роль екскурсій у формуванні особистості

Про матеріал
Роль екскурсій у формуванні особистості учнів. Екскурсії - ефективний метод формування особистості
Перегляд файлу

Роль екскурсій у формуванні національної свідомості учнів

Розбудова незалежної української держави поставила нові завдання перед суспільством узагалі і перед школою зокрема. Виконання цих завдань вимагає кардинальних змін у вихованні підростаючих поколінь, яке є головним гарантом оновлення і процвітання нашої Батьківщини.

«Виховання в сучасній школі має поєднувати виховання для потреб нації, держави, людської цивілізації і особистості. Особливої уваги потребує організація національного виховання школярів. Це насамперед викликано необхідністю національно-культурного відродження українців та потребами розбудови незалежної, самостійної української держави».

Головною метою національного виховання у Національній доктрині розвитку освіти визначено «виховання свідомого громадянина, патріота, набуття молоддю соціального досвіду, високої культури міжнаціональних взаємовідносин, формування у молоді потреби та уміння жити в громадянському суспільстві, духовності та фізичної досконалості, моральної, художньо-естетичної, трудової, екологічної культури».

Видатний український педагог Григорій Ващенко зазначав, що «національне виховання молоді є найважливішим завданням нашого народу».

Питання формування в учнів національної свідомості та патріотизму в наш час стало ще більш актуальним.

Одним з ефективних методів формування в учнів національної свідомості, гідності та почуття патріотизму є екскурсії. Адже, саме під час екскурсії можна практично показати учням здобутки та досягнення української землі та народу, прививаючи їм почуття гордості за свою Батьківщину.

Саме з метою формування національної свідомості та виховання патріотизму  учнями нашої школи постійно здійснюються екскурсії рідним краєм.

D:\ФОТО Робота\работа 2015-2016\collage_photocat1.jpg

doc
Додано
16 жовтня 2019
Переглядів
389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку