урок "Подорож у часі"

Про матеріал
дізнатися , які зміни відбулися в радіоелектроніці і хто вніс вагомий внесок та найбільш видатних діячів. Людство не змогло б існувати без постійного прогресу, знаходження і запровадження нових технологій, винаходів і відкриттів. Сьогодні багато хто з них вже застаріли і в них немає необхідності, інші ж, як колесо, служать дотепер. Вир часу проковтнув багато відкриттів, а деякі дочекалися свого визнання і впровадження лише через десятки і сотні років. Проводилися численні запитання з метою з'ясувати, які ж винаходу людства є найбільш значними. Ясно одне - єдиної думки немає. Тим не менш була складена універсальна десятка найбільш великих відкриттів в історії людства. Дивно, але виявилося, що досягнення сучасної науки не похитнули значущості деяких базових відкриттів для більшості людей. Більшість винаходів настільки старі, що не представляється точно назвати ім'я їх автора.
Перегляд файлу

Позакласний захід «Подорож у часі»

Мета: дізнатися , які зміни відбулися в радіоелектроніці і хто вніс вагомий внесок та найбільш видатних діячів.

Відео: Людство що змінило світ

Людство не змогло б існувати без постійного прогресу, знаходження і запровадження нових технологій, винаходів і відкриттів. Сьогодні багато хто з них вже застаріли і в них немає необхідності, інші ж, як колесо, служать дотепер.

Вир часу проковтнув багато відкриттів, а деякі дочекалися свого визнання і впровадження лише через десятки і сотні років. Проводилися численні запитання з метою з'ясувати, які ж винаходу людства є найбільш значними.

Ясно одне - єдиної думки немає. Тим не менш була складена універсальна десятка найбільш великих відкриттів в історії людства.

Дивно, але виявилося, що досягнення сучасної науки не похитнули значущості деяких базових відкриттів для більшості людей. Більшість винаходів настільки старі, що не представляється точно назвати ім'я їх автора.

Відео: Українські винаходи, що змінили світ.

Слова Чернишова Є.В. Мы живем в 21 веке. Сегодня нельзя представить себе науку, технику, промышленность без злектронно- вычислительных машин, автоматов, без новых методов, которые дает человеку наука об управлении. Процесс развития радиотехники порождает появление новых отраслей науки и техники, социальных отношений в обществе и т. п. Нам, молодым, предстоит не только овладеть сложной техникой, но и создавать и строить новые, еще более совершенные машины. В связи с этим нам предстоит исследовать как усовершенствовалась техника, какие новые отрасли применения открытия Попова появились в наше время, какие задачи предстоит решать.

А зараз Вам учні групи Р-42, будуть розповідати про вчених і винаходи, що зміни світ у сфері радіоелектроніки.

Виступ про «Електрику» - Чуприн Сергій

Виступ про «Комп’ютер» - Гречишен Сергій

Виступ про «Генератор зміного струму» - Крольов Віталя

Виступ про «Конденсатор» - Шайнога Денис

Виступ про «Транзистор» - Часовських Вадим

Демонстрація Горбенко Андрей

Виступ про «Радіо» Назаренко Михаіл

Демонстрація – Радіо прийомників

 

 

 

 

Вікторина « Люди науки»

  1.                                  Хто винайшов електричну лампочку розжарювання?

осійський винахідник - Олександр Миколайович Лодигін. Американський винахідник Едісон отримав кілька лампочок Лодигіна: їх привіз в Америку один російський офіцер. В кінці 1879 р Едісон створив свою лампочку з гвинтовим цоколем і патроном, званим едісоновськой. Всі видані Едісону патенти були сформульовані лише як пропозиції про вдосконалення раніше запатентованої лампи Лодигіна)

  1.                                  Прізвище російського вченого, який побудував перший електричний двигун. (Борис Семенович Якоби  )
  2.                                  Він був лицарем почесного легіону, отримав звання сенатора і графа. Наполеон любив слухати виступ цього академіка. Винайшов електричну батарею, названу "Короною судин" (Алессандро Вольта)
  3.                                  Хто відкрив явище електромагнітної індукції ? (Майкл Фарадей)
  4.                                  Він відкрив один з найважливіших законів електрики в 1785 році, використовуючи для цього крутильні ваги. Прийом, використаний ним, зайвий раз доводить, що винахідливість людського розуму не знає кордонів. (Шарль Кулон.)
  5.                                  Про нього великий Максвелл сказав: «Дослідження ..., в яких він встановив закони механічної взаємодії електричних струмів, належать до числа найбільш блискучих робіт, які проведені коли-небудь в науці. Теорія і досвід як ніби в повній силі і закінченості вилилися відразу з голови цього «Ньютона електрики». На його надгробному пам'ятнику викарбувані слова: «Він був так само добрий і так само простий, як і великий». (Андре-Марі Ампер).
  6.                                  Хто винайшов радіо? ( у на в країні вважають, що Олександр Попов, на Заході - що Гульєльмо Марконі)
  7.                                  Хто створив реальну конструкцію генератора і резонатора електромагнітних коливань (Генріх Герц)
  8.                                  Кого називали «королями електроенергії» …Змінний струм проти постійного? (Микола Тесла і Томас Едісон).
  9.                             Назвіть творців першого транзистора ?( Шокли, Д. Бардин и У. Брайтен)
  10.                             Хто винайшов конденсатор? (Питер ван Мушенбрук)

 Кому належать слова: «Тепер я знаю, як виглядає атом»? (Ці слова належать англійському фізику Резерфорда, сказані вони в 1911р.)

  1.                             Він відкрив один з найважливіших кількісний закон ланцюга електричного струму. Він встановив сталість сили струму в різних ділянках ланцюга, показав, що сила струму зменшується зі збільшенням довжини проводу і зі зменшенням площі його поперечного перерізу. Він знайшов ряд з багатьох речовин по зростанню опору. (Георг Ом)
  2.                             Хто винайшов  перший калькулятор? (Вильгельм Шиккард)
  3.                               Хто розробив конструкцію машини, яку можна назвати першим комп'ютером. (Чарльз Беббідж)
  4.                             Ким була винайдена перша електронно - лічильна машина? (Сергій Олексійович Лебедев)

 

 

doc
Додано
17 жовтня 2019
Переглядів
362
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку