Пам'ятка-буклет "ТОП-5 правил вживання та використання вітаміну С для зміцнення здоров'я людини" створена для того, щоб інформувати населення про важливість вживання та використання вітаміну С в щоденному раціоні.
Міністерство освіти і науки України Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Харківське територіальне відділення МАН України Відділення: хімія та біологія Секція: валеологія ВМІСТ ВІТАМІНУ С У СОКАХ ТОРГОВИХ МАРОК УКРАЇНИ ТА ВИГОТОВЛЕНИХ У ПОБУТОВИХ УМОВАХ Роботу виконала: Ромашек Марія Юріївна, учениця 10-А класу Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Чугуївської міської ради Харківської області Науковий керівник: Сєрік Ольга Вадимівна, вчитель біології Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Чугуївської міської ради Харківської області, «спеціаліст І категорії» Чугуїв - 2018
Номер слайду 2
Свіжі фрукти та овочі як джерела вітаміну С не завжди доступні, особливо в зимовий період. Тому доцільним є те, що великою популярністю користуються соки. Вони містять всі вітаміни та мікроелементи, а також клітковину та інші біологічно активні речовини, які містить і свіжий фрукт або овоч. На жаль, можливість пити свіжовиготовлені соки є не у всіх. Тоді населення обирає соки торгових марок України. Техніка дослідження йодометричним методом заснована на тому, що молекули аскорбінової кислоти легко окислюються розчином йоду. Як тільки йод окислить всю аскорбінову кислоту, наступна крапля, прореагувавши з крохмалем, пофарбує в синій колір. Сутність досліджуваної проблеми полягає в тому, що в наш час людина за буденною працею посунула питання свого здоров'я на другий план, а від цього в першу чергу страждає імунна система. Тому наше завдання - зберегти свій організм від стресів, навантажень та бактеріально-вірусних захворювань, які з кожним роком стають все небезпечнішими. І саме використання вітамінів в щоденному раціоні людини може захистити організм. roomashaaa@gmail.com https://serikbiology.wordpress.com Міністерство освіти і науки України Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації Харківське територіальне відділення МАН України Відділення: хімія та біології Секція: валеологія ВМІСТ ВІТАМІНУ С У СОКАХ ТОРГОВИХ МАРОК УКРАЇНИ ТА ВИГОТОВЛЕНИХ У ПОБУТОВИХ УМОВАХ Роботу виконала: Ромашек Марія Юріївна, учениця 10-А класу Чугуївської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Чугуївської міської ради Харківської області Чугуїв – 2018 Отже, якщо хочемо поповнювати взимку свій організм вітаміном С, вживаємо соки торгових марок України або виготовляємо у побутових умовах.
Номер слайду 3
ТОП-5 правил вживання та використання вітаміну С для зміцнення здоров'я людини 1. Вітамін С є необхідним компонентом у щоденному раціоні людини: 2. Вітамін С є основою профілактики різних захворювань: зміцнює імунітет і скорочує терміни лікування. 3. Джерела вітаміну С: цитрусові, смородині, шипшині, перець, капусті, зелені тощо. 4. Альтернатива овочам і фруктам є соки торгових марок України та виготовлених у побутових умовах. 5. При авітамінозі чи гіпервітамінозі негайно повідомляйте лікарю. Пам’ятайте, що Ваше здоров’я залежить тільки від Вас! roomashaaa@gmail.com; https://serikbiology.wordpress.com Вік, періоди 0-1 років 1-3 роки 4-10 років 11-14 років від 15 років У період вагітності У період лактації У період застуди Добова потреба в мг 30-35 40 45 50 60 70 95 до 200