"Ромео і Джульєтта". Вільям Шекспір

Про матеріал
Сюжет драми В. Шекспіра "Ромео та Джульєтта / Romeo and Juliet" побудовано на старовинній легенді XIV ст., події якої відбуваються у Вероні у часи герцога, де Ла Скала. Добре знаючи звичаї і побут Італії того часу, автор перетворює епос на драму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Двадцять восьме січня. Класна робота. В. Шекспір. Трагедія “Ромео і Джульєтта”. Історія створення. Конфлікт справжнього почуття і забобонів

Номер слайду 2

Теорія літератури. Драма — 1. Один з основних родів художньої літератури, що зображує дійсність безпосередньо через висловлювання та дії самих персонажів. 2. Один із жанрів драматичного роду, поряд з комедією, трагедією, це п'єса соціального чи побутового характеру з гострим конфліктом, який розвивається в постійній напрузі.

Номер слайду 3

Заочна екскурсія

Номер слайду 4

Верона (італ. Verona, вен. Verona) — місто та комуна на північному сході Італії, у регіоні Венето, адміністративний центр провінції Верона, розміщена біля підніжжя Альп, на обох берегах річки Адідже, близько 420 км на північ від Рима, 105 км на захід від Венеції. Відома як місце дії трагедії «Ромео і Джульєтта», Верона зберегла й поєднала мистецькі елементи різних історичних діб, що змінювали одна одну, а також яскраво передає найвизначніші історичні етапи концепції фортифікованого європейського міста.

Номер слайду 5

Робота зі схемою «Історія створення п’єси»“Ромео і Джульєтта” ?

Номер слайду 6

Історія створення«Ромео і Джульєтта» - трагедія Вільяма Шекспіра написана приблизно 1595 року, в якій розповідається про трагічне кохання двох молодих веронців із ворожих родин.

Номер слайду 7

Історія створення. Відомо, що до створення п'єси «Ромео і Джульєтта» вже існувало кілька легенд і новел інших авторів про кохання двох представників ворогуючих кланів. В основу трагедії Шекспіра лягли три новели. Найраніша була написана в 1562 Артуром Бруком, називалася вона «Трагічна історія Ромеуса і Джульєтти».

Номер слайду 8

Історія створенняІншим прототипом п'єси Шекспіра стала новела «Ромео і Джульєтта», створена Маттео Банделло у XVI столітті. Як ви можете побачити називалася вона так само, як і п'єса Шекспіра. Також італійський письменник і історіограф Луїджі Так Порто написав новелу «Історія двох шляхетних закоханих», яка практично повністю повторювала сюжет шекспірівської п'єси. Цікаво, що Вільям Шекспір змінив попередні твори лише трохи, наприклад, в ранніх п'єсах дія відбувалася протягом близько дев'ятьох місяців. У Шекспіра ж за сюжетом всі події відбулися всього за п'ять днів.

Номер слайду 9

Головні герої п'єси, молоді закохані, стали символом сили і величчі справжнього кохання. Тому в наш час юних закоханих так і називають - Ромео та Джульєтта.

Номер слайду 10

Конфлікт справжнього почуття і забобонів. Основною ідеєю п′єси є утвердження моральних цінностей, притаманних людині тих часів. Герої виходять за рамки звичайних традицій: Ромео йде на таємний шлюб, Джульєтта не розігрує сором′язливу леді. Разом вони готові йти проти волі батьків і суспільства, щоб бути разом.

Номер слайду 11

Композицію п’єси Пролог. Дія І — 5 сцен. Дія ІІ — пролог — 6 сцен. Дія ІІІ — 5 сцен. Дія ІV — 4 сцени. Дія V — 3 сцени.

Номер слайду 12

Не дивлячись на різні забобони та ворожнечу своїх кланів, Ромео та Джульєтта прагнули жити разом. Оскільки їхні батьки цього б не допустили вони вигадали хитрий план та оскільки через епідемію чуми гінець не зміг розповісти, що смерть Джульєтти вдавана, Ромео випив отруту. Прокинувшись і дізнавшись про це Джульєтта вбила себе кинджалом. Смерть Ромео і Джульєтти поклала край ворожнечі між кланами Капулетті і Монтеккі.

Номер слайду 13

Домашнє завдання1. Прочитати трагелію В. Шекспіра “Ромео і Джульєтта”2. * Творче завдання: створити рекламу твору.

pptx
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
2208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку