Розробка масового заходу, Свято моди «Стильний папір. Настрій у кольорі»

Про матеріал
Метою заходу є збагатити знання вихованців про моду й модні тенденції в одязі, викликати інтерес до професій моделювання одягу, виховувати творче відношення до праці, сприяти розвитку творчого мислення, фантазії; виховувати естетичний смак, впевненість у собі, своїх здібностях і силах.
Перегляд файлу

 

Рава-Руський будинок дитячої та юнацької творчості

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розробка масового заходу

Свято моди

«Стильний папір. Настрій у кольорі»

                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уклала та провела керівник гуртка

науково-технічного напрямку

Плесак Наталія Ярославівна

 

 

 

 

 

 

 

 

2020

 

 

Мета.

  • Розширення світогляду: збагатити знання вихованців про моду й модні тенденції в одязі.
  • Формування естетичних смаків: викликати інтерес до професій моделювання одягу;
  • Розвиток творчої думки: виховувати творче відношення до праці, сприяти розвитку творчого мислення, фантазії; виховувати естетичний смак, впевненість у собі, своїх здібностях і силах.

Підготовчий етап: створення моделей з паперу та допоміжних матеріалів у техніці паперопластики, орігамі та витинанки.

 

Хід заходу

 

Ведуча 1. Доброго дня, дорогі друзі!

Ведучий 2.Вітаємо вас на святі краси, грації та вишуканості, присвяченому моді.

Ведуча 1:  Мода – що може бути цікавішим? Це мистецтво, що творить стиль  епохи. Це - оновлення, принцип, якого споконвіку дотримується природа. Як дерево скидає  своє листя і оновлюється навесні, так і людина втомлюється від надто звичних речей. Мода рятує від стомливої однаковості. Насамперед її створює фантазія, навіювання, захоплення.

Ведучий 2.А ви знаєте,що батьківщиною моди є Франція, а саме - Париж. І це не дивно. Де, як не в Парижі, їй і слід було народитися на світ? Саме у Парижі виникло багато  малих і великих підприємств з виробництва тканин. І щоб народ постійно купував і міняв тканини, треба було періодично придумувати різноманітні новинки, якими і стали перші прояви моди.

Ведуча 1:  Попередники сучасних модельєрів в 16 столітті намагалися максимально зменшити свої витрати. Тому всі модні наряди і модні сумочки тодішні дизайнери демонстрували … на ляльках.

Ведучий 2.Сьогодні ж на численні покази мод витрачаються величезні кошти, до їх організації  потрібно залучити велику кількість людей різних професій: від модельєра і швачки до звукорежисера та сценариста.

Ведуча 1:  Ми теж вирішили провести показ мод і спробувати себе у цих ролях. Але наша мода незвичайна, адже всі моделі виготовлені із паперу.

Ведучий 2: Запрошуємо вас подивитись на наші модні фантазії. Ми впевнені, що вони зачарують вас своєю неповторністю, новизною та оригінальністю. Принаймні ми на це дуже сподіваємось.

Ведуча 1: А наше свято сьогодні буде ще й цікавим та пізнавальним.

Ведучий 2: Вироби будуть демонструвати гуртківці Рава-Руського будинку творчості. Вихованці гуртка «Паперові фантазії» працювали над своїми вишуканими та креативними моделями. І сьогодні презентуватимуть їх нам.

Ведуча 1:Ми вітаємо на нашому святі усіх шановних гостей, учасників, їх батьків та вболівальників – усіх, хто сьогодні з нами в цьому залі!Просимо глядачів підтримувати оплесками наших  юних моделей.

Ведучий 2: Отож, розпочинаємо наш показ  сценічних образів «Стильний папір. Настрій в кольорі».

Учасники під музичний супровід урочисто проходять по сцені (дефілюють), демонструючи свої моделі  одягу).

Ведуча 1:Дуже дякуємо нашим юним учасникам.

Тема цьогорічного конкурсу «Стильний папір» має назву «Настрій в кольорі»!Сприйняття людиною кольору має велике значення для її настрою і навіть самопочуття. Людина живе у світі кольорів. Ми завжди милуємося природою, особливо навесні, влітку, восени, коли все цвіте, зеленіє, жовтіє та вражає багатством фарб.

Ведучий 2: Ідея виготовити з паперу цікаві і стильні костюми народилась минулого року, коли ми брали участь у  обласному конкурсі з паперопластики та орігамі «У чорно білому мажорі».І тоді конкурс просто приголомшив як  кількістю, так і креативністю та стильністю колекції. Ми вирішили взяти участь цього року у міжобласному конкурсі сценічного костюму «Стильний папір . Настрій у кольорі», який проходив у Львові в центрі творчості Галичини. Цікаво що цього року на конкурсі було представлено понад 100 костюмів, а точніше – 108! Костюмів різних епох та стилів, казкових та реальних, у різних жанрах і техніках виконання! На конкурсі були присутні не тільки учасники з Львівської області, а й делегації з Полтави, Черкас, Херсона та Чернівців.

 

Ведучий 2: А тепер   ближче познайомимось з  нашими  моделями  та модельєрами і розглянемо кожну модель детальніше.

Ведуча 1:  Казково красива, повітряно-легка, по юному свіжа – це сама весна, втілена в папері та кольорі. Весна дарує нам у повній мірі свою живу красу і завжди надихає на створення неповторних образів.

 

1

Костюм «Веснянка»

Запрошуємо нашу модель №1. Вона  демонструє роботу, яку виготовила разом з мамою.

Важко уявити більш святкову елегантну сукню, ніж ця. Сукня “Веснянка” – втілення яскравих поєднань, соковитих барв! Білий верх та пишна шифонова спідничка декоровані великою кількістю пишних яскравих квітів, виготовлених з гофрованого паперу. Призначення цієї моделі – зачаровувати, дарувати радість та відчуття казки. Сукня підкреслить природну вроду й неповторність кожної дівчинки та перетворить будь-яке свято чи вечірку на квітковий бал!

Маленька власниця почуватиметься в ній неповторно на святі у садочку або іншій урочистій події. Образ доповнює пишна квітка у волоссі та білосніжна парасолька,  декорована чудовими квітами .Вітаємо Настю.

 

2

Костюм «Весняна симфонія»

представляє модель№2.

Плаття "Весняна симфонія" створене у зелено жовтих тонах. Зелений – позитивний колір, повсякчас асоціюється з весною, молодістю, оновленням і свіжістю. Жовтий колір – це дуже теплий, приємний і сонячний,  приховує в собі радість, надію та щастя. Плавний перехід із зеленого в жовтий, надає платтю яскравості, робить його живим. Плаття  виготовлено з великої кількості паперових гофрованих квадратів різного розміру, Вони прикрашають не тільки спідничку, а й верх плаття. Талія підкреслена червоний пояском. Дивлячись на цей образ, мимоволі починаєш усміхатися і відчувати радість і легкість.

 

 

Ведучий 2: Природа таємнича і прекрасна завжди — і в моменти своїх грізних проявів, і в хвилини спокою. Вона притягує, вабить, манить і зачаровує. Як вона втілилась у наших костюмах ,  зараз побачимо:

 

3

Костюм «Рожева іскорка» демонструє  модель№3.

Кожна дівчинка хоче бути особливою яскравою іскоркою в безмежному Всесвіті. Це чудове плаття допоможе яскраво спалахнути нашій маленькій красуні на цій сцені. Блискучий рожевий верх з фоамірану,  малесенькі  блискітки якого ніби  спалахують від найменшого дотику, мерехтять та іскряться, надаючи вбранню чарівності.  Пишна спідниця зі складних  паперових пелюсток  декорована фатином, білий блискучий пояс підкреслює талію. Велика  квітка-зірка  на поясі і у волоссі чудово доповнюють зоряний образ.

 

4

Костюм «Метелик» виготовила та демонструє модель№4.

Метелики - одні з найкрасивіших комах в світі. Своїми чарівними візерунками на крилах, вони завжди нагадують нам про літо і сонце.

Вашій увазі  представлена ексклюзивна святкова сукня "Метелик" . Вишукана та елегантна. На чорному фоні яскраві візерунки , що нагадують крила метелика. притягують погляди. Пишна спідничка підкреслює витончену талію. Ніжна, витончена троянда, виконана у техніці паперопластики - яскравий акцент костюму.

 

5

Костюм «Морська хвиля» виготовила і демонструє модель№5

Море вабить людей своєю магічною красою та загадковою величчю. Яке воно безмежно прекрасне. і ніжне, і сильне, і непередбачуване.  Костюм «Морська хвиля» зачаровує, передає настрій моря. Його стихія – вода, котра не тільки сама синя, але й змикається із синім небо. Костюм виготовлений великої кількості паперових краплинок  синього та кремово-білого кольору, наклеєних на основу. Спідниця пишна ,складається з багатьох краплинок різного розміру і гойдається на вітрі,немов морська хвиля.

 

 

Ведуча 1: Квіти на землі! Як їх багато! Вони є окрасою життя. Квіти нас чарують найтоншими пахощами,  ваблять  наші  очі  дивовижною  красою, багатющою гамою кольорів,  зігрівають  наші  серця  своєю  надзвичайною  ніжністю  і  тендітністю. Квіти – одне з найпрекрасніших творінь . Нехай вони супроводжують нас сьогодні і милують своєю красою і ніжністю.

 Вони надихнули нас створити чудові костюми.

 

6

Костюм «Вальс квітів» демонструє модель№6.

Зверніть увагу на неймовірно ніжну та елегантну сукню"Вальс квітів". Море різноманітних квітів граційно і легко кружляють у найкрасивішому танку! Як вальс – танець поза часом, що завжди буде зачіпати людські серця, так і ніжність квітів завжди пасуватиме дівчатам!

 Плаття небесного кольору асоціюється з молодістю та чистотою. Суцвіття гортензій додають пишності та легкості образу, підкреслюють ніжність власниці, а решта казкових пелюсток додають справжньої чарівності ефектній сукні!  Намистинки - як розсип роси на тендітних пелюстках збагачують образ.

Дівчина одягнена у сукню "Вальс квітів" відчує себе феєю ніжності та краси. А завершує цей образ вишуканий капелюшок з паперовими квітами.

 

7

Костюм «Півонія». Модель№7 демонструє своє плаття.

Півонія -  квітка, яка викликає захоплення не одну тисячу років, але її популярність не згасає . Здавна півонія приваблювала людей красою і пишністю цвітіння, дивовижним насиченим ароматом. У цій квіточці втілена вся краса природи, як і у кожній дівчинці виражена справжня, неповторна індивідуальна врода, що робить її особливою, єдиною. Плаття виконане у вигляді пелюсток півонії з гофрованого паперу . Фасон плаття – напрочуд оригінальний: нагадує ряди заокруглених пелюсток, накладених одна на одну, переливаючись кольорами від світло-рожевого до фіолетового. Спідничка – довга, пишна, нагадує щойно розквітлий бутон півонії . Модель виготовлена з тонкого гофрованого паперу.

8

Костюм «Червона Рута» .Цей костюм виготовила і демонструє вихованка гуртка«Паперові фантазії» модель№8.

Червона рута – назва гірської квітки, що росте у високогір’ї Карпат. Вона має лікувальні властивості і сильний запаморочливий запах. Давні українські легенди твердять, що червона рута – то квітка, яка лише раз на 10 років зацвітає червоним кольором. Плаття в червоному кольорі допоможе бути одночасно загадковою і неповторною, романтичною і впевненою в собі, легкою і діловою. Воно завжди в центрі уваги. Дівчина в червоній сукні ніколи не залишиться непоміченою. Сукня «Червона рута» виготовлена з паперу червоного кольору, костюм прикрашений зеленим візерунком у техніці «витинанки». На платті метелики у техніці «орігамі» летять один за одним, немов у таночку на квітучій галявині. Головний убір доповнює цей костюм, надаючи йому елегантності і вишуканості.

9

Костюм «Ніжна троянда» демонструє модель№9.

Троянда асоціюється з вишуканістю, ніжністю, чистотою, красою та гармонією. Це улюблена квітка нашої юної моделі.

Спідниця ніжного рожево-персикового кольору , виготовлена зі шпалерного паперу між шарами фатину створює легкий 3D-ефект. Верх зі спущеними плечами спереду прикрашений трояндами. Ззаду невеликий шлейф, також декорований трояндами,виготовленими у техніці паперопластики.
 

10

Костюм «Фіалка» представляє модель№10.

Одними із перших квітів, що з’являються навесні, є фіалки. Їх тендітна і неповторна краса, різноманіття барв і відтінків захоплюють і надихають. Люди з давніх часів полюбили лісові фіалки за приємний аромат квітів і насичену зелень листя. Плаття «Фіалкова весна» виконане у фіолетовому кольорі різних відтінків. Оскільки фіолетовий - це поєднання червоного на синього кольорів, то він має у собі щось тепле і холодне водночас.
Глибокий фіолетовий колір символізує багатство, натомість його світлий відтінок – романтичність, витонченість та ніжність.  Плаття прикрашене об'ємними рюшами та великою квіткою боці. Декороване вишуканою ажурною витинанкою.

 

Ведучий 2: Етностиль: у чому секрет його нев'янучої популярності?

 Нерідко, дивлячись на черговий показ мод, або розглядаючи чергову колекцію улюбленого виробника одягу, ми дивуємося, де дизайнери постійно беруть ці нові ідеї? Насправді, у них є практично невичерпне джерело натхнення: національні та етнічні мотиви. Якщо взяти до уваги, яку кількість націй, національностей і народностей населяє земну кулю, стає зрозумілим, що можливості стилю етно в одязі ще далеко не вичерпані.

 

11

Костюм «Гавайські мотиви» вашій увазі представляє модель№11.

Чи ви були колись на Гаваях? Ні? Не страшно. Сьогодні до нас приїхала маленька гостя з  Гавайських островів, запросити вас туди, де завжди літо і сонце, пальми, казкові пляжі і позитивний настрій.

Костюм нашої маленької красуні  складається з гавайської спідниці зі смужок паперу - основного елементу костюму, яскравої, легкої, немов хмаринка. Верх оздоблений ніжними трояндочками, виготовленими з гофрованого паперу. Квітка у волоссі доповнює цей яскравий образ.

Запрошуємо  повеселитися з нами і потанцювати на гавайській вечірці.

12

Костюм «Тропічна красуня». На сцені модель№12 демонструє свою роботу.

Напевно немає такої людини, яка б у своїх мріях не переносилась у такі далекі і майже неприступні тропічні ліси. Це край романтики, зітканий із різноманітних дерев, яскравих різнобарвних квітів і помережаний широкими річками. У цьому смарагдовому царстві царює краса і розмаїття.

Плаття «Тропічна красуня» виготовлене з паперового листя тропічних дерев. Верх викладений чудовими червоними квітами, виготовленими у техніці паперопластики. Доповнює образ червона квітка у волоссі.

 

 

 Ведуча 1: Національний одяг українців дуже різноманітний, колоритний, вражає різноманіттям форм костюма, зручними і красивими деталями, які вдало поєднуються між собою. Сучасний український костюм поєднує у собі народні візерунки з сучасними формами.

 

13

Костюм «Сонячні барви»демонструє модель№ 13, вихованка гуртка "Паперові фантазії".

Жовтий - колір сонця. Цей теплий яскравий колір, який символізує, звичайно ж, - радість, щастя і життєву енергію, веселощі, оптимізм й молодість. Використання жовтого кольору викликає приємні, радісні, найсвітліші і веселі почуття. Ця маленька дівчинка неначе світиться у своєму сонячному яскравому платті .Плаття складається з верху, декорованого витинанкою, поясу синього кольору. Спідниця зі складками, прикрашена яскраво-синім візерунком, виготовленим за допомогою техніки витинанки . На голові чудовий віночок з жовто-синіх квітів. 

 

14

Костюм «Квіткові візерунки» вашій увазі представляє модель№14.

Натхнення можна черпати з природи, адже вона така різноманітна у своїх проявах. Все, що ми бачимо довкола –таке прекрасне та неповторне. Дуже гарне вечірнє плаття темно синього кольору виглядає дуже ефектно і красиво.  Верх з вирізом на спині та великим бантом, спідниця зі складками та  фантазійним білим візерунком, виготовленим у техніці витинанки.  образ доповнює пишна квітка у волоссі , виконана у техніці паперопластики.

 

15

Костюм «Українська панночка» модель№15 виготовила разом з мамою.

Українська  панянка . Чарівна і романтична, кокетлива та чепурна. А іноді чинна та гонорова. Натхненна красою цвітіння українських садів, всепереможного буяння природи, де кольори поєднуються хаотично, утворюючи різнобарв’я приємне оку.

Вишукане та оригінальне біле плаття, у якому поєднані барви і форми . Верх та  спідниця з багатошаровими воланами, прикрашена яскравими польовими квітами, виготовленими у техніці паперопластики та орігамі, листочками у техніці витинанки. Яскравого акценту надає оздоба із червоних та жовтих намистин.

На голові яскравий український вінок вражає феєрією та різноманіттям святково яскравих квітів, листочків, та ягід.

 

 

 Ведучий 2:Хто з нас не любить казок?

Казка розвиває уяву дитини, а дорослого повертає у дитинство. Основною темою дитячих казок є боротьба добра і зла. В казках втілена віра в диво, мрії людей про перетворення з невиразної «сірої мишки» в королеву.

І дуже часто в казках герої потрапляють на бал, де танцюють принци і принцеси, зустрічаються закохані у казковому світі музики, танцю і чарівних квітів. Зустрічайте героїв нашого казкового балу.

 

 

16

Костюм «Дюймовочка»  виготовила та демонструє модель№16, вихованка гуртка "Паперові фантазії".

Хто ж не знає казки данського письменника та поета  Ганса Крістіана Андерсена про крихітну дівчинку зростом не більше дюйму, котра народилася з квітки – Дюймовочку?!. Вона добра, терпляча і смілива. Дівчинка мала добре серце і завжди намагалася допомогти всім, хто потрапив у біду.

 Плаття нашої маленької Дюймовочки ніби створене з квіткових пелюсток ніжних весняних кольорів. Доповнює «образ» квітка на голові.

 

17

Костюм «РобоКоп» представляє свою робота модель№17, яку виконав разом з мамою.

Робокоп – сучасний супергерой фантастичних фільмів. Наш Робокоп-  хлопчик , який втілив свою мрію в реальність. Основне завдання Робокопа: служити суспільству, захищати невинних, дотримуватись закону. Основна ідея Робокопа: завжди залишатись людиною. Костюм з імітацією обладунків  і головний убір - шолом виготовлені з картонних коробок та пофарбований у срібний колір. Використані також стильні аксесуари: ліхтарик, компас, годинник та телефон-рація.

 

18

Костюм «Воїн Світла». Свій костюм представляє модель№18.

На думку автора костюма Воїн Світла- це той здатний осягнути чудо життя і боротися до кінця за те, у що вірить. Кожен може стати Воїном Світла, пише Пауло Коельо у своїй «Книзі Воїна світла» .

Костюм виготовлений з картонних коробок, складається з обладунків , шолома та червоної накидки з гофрованого паперу. Для декорування використані: золотий картон, одноразові тарілки металеві ґудзики, декоративні стрічки.

Завдяки цьому поєднанню костюм виглядає оригінально, дорого і надзвичайно стильно.

 

19

 

Костюм «Принц» модель №19 демонструє свій костюм, виготовити який йому допомогла мама.

Кожен хлопчик у дитинстві мріє стати принцом . Він енергійний, наполегливий, відважний і найголовніше, принц - це майбутній король. Костюм Принц для хлопчика складається з мундира білого кольору, прикрашеного золотою тасьмою, а плечі вінчають еполети.  Корона на голові  та червона накидка довершують образ Принца.

Костюм виконаний у техніці паперопластики, декорований шпалерним папером. Хлопчик в такому святковому вбранні складе компанію будь-якій принцесі.

20

Костюм «Королева  червоних квітів»  модель №20 демонструє свою роботу. У такому незвичайному костюмі кожна дівчинка відчує себе справжньою принцесою на королівському балу. Плаття пишне і величне, ніби створене саме для такої нагоди. Верх з червоного паперу, декорований блискучою сіткою тонкого, немов павутинка, мережива, декорований квітами, намистинами, неймовірно гармонує із надзвичайно пишною білою спідничкою з довгим шлейфом, прикрашених червоними яскравими квітами у техніці паперопластики, візерунками з елементами витинанки та  квілінгу. На голові –віночок з червоних квіток з намистинами та "перлами", фантазійно переплетений з волоссям. На руці плетений браслет. Все це  надає цьому образу вишуканості,  чарівності та неповторності.

 

Ведуча 1.Дякуємо нашим моделям за чудові костюми . Вони можуть переодягтися і долучитися до ігрової програми. Ми ж продовжимо наше свято. І для вас,  шановні глядачі,  прийшов час вибору:  кожен з вас може проголосувати і вказати на картках, які зараз вам вручать,  номер моделі, яка найбільше сподобалась..

Ведучий 2: Поки підраховують голоси запрошуємо до слова директора Будинку творчості.

Ведуча 1.Тож продовжимо наше свято, і зараз на вас чекають цікаві конкурси і розваги.

Ведучий 2. Конкурс  «ЧОРНИЙ  ЯЩИК»

Здогадайтесь,  яка річ знаходиться у ящику. «Чорний ящик» у студію:

1.

  • Вони  вперше з’явилися на рукавах у часи правління Наполеона Бонапарта.
  • Вони пришивались до рукавів куртки кожного солдата.
  • Ви не повірите, але головною метою цього було позбутися звички у солдатів використовувати рукави в якості носової хустки !

                                                                                                         (Гудзики)

     2.

  • Історія її появи починається з глибокої давнини. Виявляється, спочатку цей вид одягу носили не стільки жінки, скільки чоловіки.
  • Своєю появою вона зобов’язана, перш за все, поширеною тоді пов’язкою на стегнах.
  • А поява її, як деталі жіночого гардеробу, відноситься вже до 16 століття.      Вона дуже спростила пошиття одягу для жінок.
  • А зараз жодна дівчина не уявляє гардеробу без цієї речі.
  • Зараз її носять чоловіки тільки у Шотландії.

                                                                                                (Спідниця)

Ведуча 1. Конкурс «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ»

Кожна модель повинна бути не тільки красивою, а і розумною , щоб стати успішною.  Зараз перевіримо ваші знання в області моди:

  1. Предмет одягу, який покриває нижню частину тіла, у тому числі кожну ногу окремо, і що закриває коліна? (штани)
  2. Короткий верхній одяг, що застібається? (куртка)
  3. Назвіть 3 довжини спідниці? (міні, міді, максі)
  4. Дуже давній інструмент швеї , яким можна з’єднати деталі одягу? (голка)
  5. У світі високої моди є слово «дефіле». Як воно перекладається на нашу мову? (показ, прохід.)
  6. Як називається піджак для церемонії вручення Нобелівської премії?
  7. Повна назва цього піджака дослівно перекладається з англійської як «куртка, в якій курять»?(смокінг.)
  8. Назва яких штанів походить від англійського слова «короткий»? (шорти, від слова «shot» - «короткий»)
  9. Який предмет одягу незручно одягати через голову? (штани.)
  10. Поєднання штанів і куртки - це... Що?(комбінезон.)
  11. Такі брюки спеціально для жінок створили тільки в 1981 році (40 років тому). Раніше панночки задовольнялися чоловічими. Що це за штани? (джинси.)
  12. Скажіть по-арабськи «почесний одяг», якщо його тепер носять в лікарні і вдома? (халат.)
  13. Яким французьким словом модельєри називають гудзики, гачки і пряжки?(фурнітура.)
  14. Яким французьким терміном прийнято називати предмети, що доповнюють одяг?(аксесуари.)
  15. Діадему носять на голові або на шиї?(голові)
  16. Назвати відому жінку - кутюр'є, яка ввела в моду брюки. І маленьке чорне плаття (Коко Шанель)
  17. Як називається японський національний одяг? (кімоно)
  18. Назвати професію людини, яка займається моделюванням? (модельєр)
  19. Назвати професію людини, яка займається розкроюванням тканини? (закрійник)
  20. Назвати найвідоміших у світі модельєрів? (Шанель, Крістіан Діор, Ів Сен-Лоран, Унгаро, Живанши, П'єр Карден)
  21. Назвати українських дизайнерів? (Андре Тан, Залевський, Ганна Бабенко, Воронін, Лисиця)

 

Ведучий 2. Конкурс з капелюхом

 А тепер поговоримо про капелюх. Історія капелюха дивовижна та цікава. Вона  налічує не одне тисячоліття. Ось деякі цікаві факти:

Єлизавета І настільки обожнювала капелюшки, що навіть видала спеціальний указ? У ньому йшлося про те, що кожна особа жіночої статі віком від 7-ми років повинна з’являтися на люди у капелюшку по неділях і у святкові дні. Тих, хто не бажав коритися наказу, оштрафували. А для чоловіка було ганьбою залишитися без капелюха, оскільки він символізував чоловічу перевагу над жінкою.

Капелюхів існує велика кількість видів , і в кожній країні є свої традиційні капелюхи. В Україні – солом’яний капелюх.  Ось ми зараз пограємо у гру з капелюхом.

        Капелюх передають по колу під музику. Коли музика замовкне. Той, у кого буде в руках капелюх, виконує танок «гопак».

Ведуча 1 . Конкурс  для мам з «Мистецтво носіння шарфів» 

- Невід’ємний аксесуар у гардеробі всіх модниць є шарф. Він може доповнити образ, підкреслити колір обличчя і настрій. Історія шарфа налічує більше двох тисяч років. Уперше він з'явився в Стародавньому Китаї. Давні китайські воїни використовували шарфи з практичною метою: обв'язували шию шматком матерії, щоб уберегтися від холоду та вітру.

       У країнах із сухим кліматом тонкі шарфи обмотували навколо голови, щоб зберегти волосся чистими. Ця звичка з часом переросла в традицію, і цей предмет гардеробу перетворився на аксесуар.

Носять шарф не тільки на шиї, але і на талії, стегнах, плечах або голові.

Вміти красиво одягати шарф — це справжнє мистецтво. І зараз ми перевіримо, як наші мами ним володіють.

 

Ведучий 2. Конкурс  «Школа моделі»

    - Чи хтось хоче себе спробувати у ролі моделі. Насправді, це не так легко. Для цього потрібно багато вчитися і працювати над собою. Особливо над своїми манерами і поставою. Зараз ми спробуємо провести один з таких уроків. Це буде прохід по подіумі з книгою на голові.

Естафета з книгою на голові під  музику.

 

Ведуча 1 . Конкурс «Поїздка у Мілан».

Зараз ми виберемо двох найкращих модельєрів. Уявіть, що ви маєте можливість поїхати на найбільший показ мод, який відбувається … де? У Мілані.

Отже. уявіть, що ви маєте уже свій автобус, у поїздку ви можете взяти кого захочете. Ваше завдання: зібрати якнайбільше пасажирів у свій автобус, тримаючись один за одного і не розриваючи ряду. У кого  більше пасажирів, той і переміг. Але автобуси мають їхати так, щоб не наштовхнутись один на одного і не створити небезпечної ситуації. Отож почали!

Конкурс триває під веселу музику.

Ведучий 2 .  Ну що ж, тепер ми приїхали в Мілан, де у нас святкова вечірка з музикою і солодким столом.

Ведуча 1:  Але перед цим хочемо подякувати батькам,  які долучились до створення нашої колекції. Наше свято наблизилося до завершення. Настав час дізнатися, хто став моделлю глядацьких симпатій.

Ведучий 2 .  Найкращою моделлю на думку глядачів став(-ла) ________. Оплески для переможця!

Оголошуються результати показу моделей одягу.

Ведуча 1:  Сьогодні всі моделі одягу були оригінальними, цікавими, нетрадиційними. Гуртківці приклали неабияких зусиль для їх створення . Вашій  творчості – немає меж! Щиро вдячні всім , хто долучився до нашого свята: дітям, батькам, і, звичайно, глядачам.

 Ведучий 2:  Мода не знає кордонів, їй не потрібні паспорти.

 Ведуча 1:  Нехай вам щастить і до нових зустрічей на наступних показах мод!!!

 

 

 

docx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку