Розв'язування задач (Закони відбивання світла)

Про матеріал
Розробка презентації до уроку фізики в 9 класі на тему: "Розв'язування задач (Закони відбивання світла)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування задачна тему “Закони відбивання світла”Урок 23 Фізика 9 клас

Номер слайду 2

Дайте відповідь на запитання. Чому ми бачимо тіла навколо нас? Який кут називають кутом падіння? кутом відбивання? Сформулюйте закони відбивання світла. За допомогою якого приладу можна переконатись у справдженні законів відбивання світла?У чому полягає властивість оборотності світлових променів? У якому випадку зображення називають уявним?Охарактеризуйте зображення предмета в плоскому дзеркалі. Чим розсіяне відбивання світла відрізняється від дзеркального?

Номер слайду 3

Розв’язування задач (усно)Водій автомобіля, глянувши в дзеркало заднього огляду, побачив у ньому пасажира, який сидить на задньому сидінні. Чи може пасажир у цей момент, дивлячись у те саме дзеркало, побачити водія?

Номер слайду 4

Розв’язування задач (усно)Кут між падаючим і відбитим променями становить 80°. Чому дорівнює кут падіння променя?

Номер слайду 5

Розв’язування задач (усно)Предмет був розташований на відстані 30 см від плоского дзеркала. Потім предмет пересунули на 10 см від дзеркала в напрямку, перпендикулярному до поверхні дзеркала, і на 15 см — паралельно їй. Якою була відстань між предметом і його відображенням? якою вона стала?

Номер слайду 6

Розв’язування задач. Перенесіть рисунок до зошита, для кожного випадку побудуйте падаючий (або відбитий) промінь. Позначте кути падіння й відбивання.

Номер слайду 7

Розв’язування задач. Дівчинка дивиться у дзеркало, що висить на стіні під невеликим кутом:1) Побудуйте зображення дівчинки у дзеркалі.2) Знайдіть графічно, яку частину свого тіла бачить дівчинка; область, із якої дівчинку видно повністю.3) Які спостерігатимуться зміни, якщо дзеркало поступово затуляти непрозорим екраном?

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Повторити § 11 Впр. 11 (1, 7) – усно. Прочитайте опис лабораторної роботи №3 у підручнику.

pptx
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
Додано
18 вересня 2021
Переглядів
6541
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку