Розв'язування задач (Закони заломлення світла)

Про матеріал
Розробка презентації до уроку фізики в 9 класі на тему: "Розв'язування задач (Закони заломлення світла)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування задач за темою “Заломлення світла на межі двох середовищ. Закони залослення світла”Урок 26 Фізика 9 клас

Номер слайду 2

Фізичний диктант (закінчити речення)На межі двох середовищ світло заломлюється через зміну … Відношення швидкості поширення світла в одному середовищі, до швидкості в іншому називається … Абсолютним показником заломлення називають…Чим менша швидкість світла в середовищі, тим більша його … Якщо промінь світла переходить у середовище з меншою оптичною густиною, то кут заломлення …Ефект повного внутрішнього відбивання це…

Номер слайду 3

Давайте поміркуємо. Наслідком заломлення світла в атмосфері Землі є виникнення міражів, а також той факт, що ми бачимо Сонце й зорі трохи вище від їхнього реального положення. Як ви можете пояснити ці явища?

Номер слайду 4

Розв’язування задач (усно)Коли ми, стоячи на березі водойми, намагаємося на око визначити її глибину, вона завжди здається меншою, ніж є насправді. Скориставшись рисунком, поясніть, чому так відбувається.

Номер слайду 5

Учимось розв’язувати задачі Задача. Світловий промінь переходить із середовища 1 у середовище 2 (рис. 12.11, а). Швидкість поширення світла в середовищі 1 становить 2,4 · 108 м/с. Визначте абсолютний показник заломлення середовища 2 і швидкість поширення світла в цьому середовищі.

Номер слайду 6

Учимося розв’язувати задачі

Номер слайду 7

Розв’язування задач. Обчисліть швидкість поширення світла в алмазі. Промінь світла падає з повітря у воду під кутом 60°. Кут між відбитим і заломленим променями становить 80°. Обчисліть кут заломлення променя. За який час світло доходить від дна озера глибиною 900 м до поверхні води?

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Повторити § 12 Впр. 12 (7)Підготуватися до лабораторної роботи № 4 за підручником

pptx
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
Додано
18 вересня 2021
Переглядів
3574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку