Розвиток креативного мислення учнів на уроках української мови й літератури

Про матеріал
Цей матеріал допоможе вчителю підготуватися до семінару, науково-практичної конференції. Дасть можливість ознайомитися з методами, формами, прийомами, видами роботи, які допоможуть сформувати критичне мислення здобувачів освіти на уроках української мови й літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування креативної особистості на уроках української мови і літератури

Номер слайду 2

Чи погоджуєтеся Ви з висловами?Я завжди дивувався: «Чому ніхто не відкрив мене? Невже у школі ніхто не помічав, що я більш здібний, ніж хто-небудь інший? Що, учителі настільки нерозумні? Усе, що вони мають, це інформація, яка мені не потрібна. Чому ніхто не помічав мене?Джон Леннон. Не люблю школу: там змушують зосереджуватися на тому, чого ти не хочеш знати. Леонардо Ді Капріо Школа готує нас до життя у світі, якого не існує. Альбер Камю. Я ніколи не дозволяв школі втручатися в мою освіту. Марк Твен

Номер слайду 3

Усе наше майбутнє: креативність, культура й освіта. Кен Робінсон 

Номер слайду 4

      Щоб виховати креатину особистість, треба вчителеві навчитися працювати творчо,на засадах партнерства та нових підходів.

Номер слайду 5

Завданням сучасного уроку є :•    підготовка не мовознавців-теоретиків, а гуманних освічених людей;•    навчання не словом, а справою;•    проведення його не для учнів, а разом з ними;•    спрямовування діяльності не на клас в цілому, а на особистість кожного учня;•    забезпечення якісного засвоєння навчального матеріалу на уроці.

Номер слайду 6

Форми роботи:1. Ділові, творчі ігри, моделювання ситуацій.2. Семінари, диспути.3. Різнорівневі завдання.4. Робота з підручником.5. Самостійна робота з дидактичним, додатковим матеріалом.8. Дослідницька робота.9. Аналіз проблемних ситуацій.10. Творча позакласна робота.

Номер слайду 7

Форми урокудиспут, екскурсія, конкурс,квест, семінар,практикум,аукціон,ділова гра,турнір,інтегровані уроки,дослідження,захисту проектів,брейн-ринг тощо.

Номер слайду 8

Види роботи індивідуальнагрупова в парах. Фото. Фото

Номер слайду 9

Прийоми і методи розвитку креативного мислення “учень у ролі вчителя”, алгоритми, лайфхаки,складання ейдос-конспекту,«Логічні ланцюжки»  «Мозковий штурм»„Я досліджую” «Вірю-не вірю»,діаграма (кола) Венна, «незавершені речення»,твір – п’ятихвилинка(есе) ,сенкан, «Якби...»,ментальні карти,метод«перевернутий урок»,метод проектів , взаємоперевірка,самоперевірка тощо.

Номер слайду 10

Комп’ютерні засоби навчання. Електронний підручник. Аудіокниги. Літературні портрети. Навчальні відеофільми, відеородики. Тестові завдання. Віртуальні екскурсії. Онлайн-олімпіади, конкурси. Хмарки слів. Тренажери для підготоки до ЗНО. Блог учителя української мови і літератури Козлової Тетяни Миколаївни.

Номер слайду 11

Комп’ютерні засоби навчання. Онлайн-олімпіади, конкурсиhttps://vseosvita.ua/olympiad/s10/olymphttps://learningapps.org/https://naurok.com.ua/Google тести. Ed. Era. СТУДІЯ ОНЛАЙН-ОСВІТИПрограма My. Test

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Зібратися разом – це початок,Триматися разом – це прогрес,Працювати разом – це успіх.                                         Генрі Форд

Номер слайду 14

Не буде вогника у вчителя - він ніколи не зможе запалити його в учнях.

Номер слайду 15

Твори! Надихай! Втілюй!

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
425
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку