Розвиток мовлення. Оформлення конверта

Про матеріал
Урок розвитку мовлення. Тема: Оформлення конверта. Презентація до теми уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РМ. № 21. Оформлення конверта

Номер слайду 2

Асоціативний кущ

Номер слайду 3

Бліцопитування. Для чого ми використовуємо конверти?Що таке лист? Які види листів ви знаєте?Чи доводилося вам писати листи?

Номер слайду 4

Словникова робота. Порівняйте слова і їхнє визначення, з’ясуйте різницю. Адрес — письмове звернення до особи. Адреса — напис на конверті, місце проживання особи. Адресат — той, хто отримує лист, телеграму. Адресант — той, хто адресує, надсилає лист.

Номер слайду 5

Сторінка допитливих Пошта зародилася в глибоку давнину. Тривалий час люди писали адресу на тому самому аркуші паперу, що й лист. Аркуш складали на зразок солдатського трикутника. У 1820 році в англійському місті Брайтон власник паперової крамниці придумав для листів паперові «мішечки» і почав видавати їх як безкоштовний додаток до купленого в нього паперу. Новинка сподобалася. «Мішечки» для листів стали називати «конвертами» від англійського слова cover— «закривати». Конверти почали випускати спеціальні підприємства, і з Англії вони розійшлися по всьому світу.

Номер слайду 6

Як оформляти конверт. Адресу відправника пишуть угорі ліворуч, а одержувача — унизу праворуч.2. Послідовність відомостей така: 1) прізвище, ім’я, по батькові (відправника — у називному відмінку, одержувача — у давальному); 2) вулиця, номер будинку, квартири; 3) населений пункт; 4) район, область (за потреби); 5) індекс; 6) країна (за потреби).

Номер слайду 7

Зразок. Бєліков Олег Сергійович. Вул. Комкова, 83м. Херсон73011 Савченко Олені МиколаївніВул. Зелена, 82с. ВашківціДністровський район. Чернівецька обл.6 0 2 2 2

Номер слайду 8

Визначте правильно порядок оформлення конверта.1. м. Харків.2. Василенку Дмитру Івановичу.3. вул. Дмитрова, 31.4. 73011

Номер слайду 9

Домашнє завдання. З’ясуйте, на що вказують цифри поштового індексу. Оформіть конверт.

pptx
Додано
30 травня 2021
Переглядів
1550
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку