Розвиток мовлення. Письмовий твір- роздум на тему, пов’язану із життєвим досвідом учнів, у художньому стилі за колективно складеним планом « Чому потрібно вивчати іноземну мову»

Про матеріал
Удосконалювати вміння і навички учнів писати твір-роздум за темою у художньому стилі, складати план до визначеної теми; поглибити знання учнів про стилі Й типи мовлення; розвивати мовлення, увагу, креативне і критичне мислення. Виховувати бажання вивчати іноземну мову.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Письмовий твір- роздум на тему, пов’язану із життєвим досвідом учнів, у художньому стилі за колективно складеним планом « Чому потрібно вивчати іноземну мову»

Номер слайду 2

Метод «Мікрофон» Я знаю стилі мовлення… Є такі типи мовлення: … Твір-роздум повинен містити такі елементи: … При написанні твору-роздуму потрібно дотримуватися…

Номер слайду 3

Пригадайте, що таке твір-роздум. Які його особливості? Правильно! Це твір, який містить наші думки, міркування та роздуми з певного питання

Номер слайду 4

Твір-роздум — це зв'язний текст, у якому в логічній послідовності передано думки, міркування як  доказ чи пояснення чогось, робляться відповідні висновки.

Номер слайду 5

Будова твору-роздуму

Номер слайду 6

Теза містить пояснення того, чим цікава тема. Також це частина, що містить думку, яку потрібно довести. Вимагає подальшої відповіді на питання чому? Наприклад У кожної людини є мрія. Хтось хоче бути здоровим, мати гарну родину, хорошу освіту, інші мріють збудувати будинок, купити дорогий автомобіль… А є багато людей, які мріють про подорожі в інші країни. А хто з вас має бажання відвідати інші країни? Чому ви хочете подорожувати? А що потрібно людині знати, коли вона збирається подорожувати? Звичайно, подорожуючи іншими країнами, людині необхідно знати мови. У яку країну ви б здійснили подорож?

Номер слайду 7

Ситуативні завдання 1. Ви зібралися в подорож до Білорусі. Якою мовою вам легше буде спілкуватися? 2. У пришкільний оздоровчий табір приїхав працювати американець. Як вам порозумітися? 3. Чи зможете ви йому розповісти про Україну? 4. Ви вирушили в подорож до Італії. Італійської мови не знаєте. Вам необхідно в іноземців запитати, як пройти реєстрацію в аеропорту. Знання якої мови вам знадобиться? Вам дуже сподобався мультфільм. Перекладу його з німецької нема. Знання якої мови вам стане в пригоді? То ж чи потрібно вивчати іноземні мови?

Номер слайду 8

Аргументи – докази – це частина, що пояснює тезу. Переходячи до основної частини, ви маєте чітко обрати позицію, яку будете доводити прикладами. Для цього можна використати приклади з художньої літератури; з журналів і газет; з власного життя; з життя відомих постатей; в можете використовувати цитування або посилання на відомих людей, які є професіоналами в цій галузі. Примітка. Якщо, ви не можете навести жоден із запропонованих прикладів, можете навести ситуацію з фільму чи мультфільму.

Номер слайду 9

Висновок завершує роздум твердженням про правильність чи хибність висловленого в першій частині. Він випливатиме з позиції, яку ви обрали та доводили прикладами. Висновок може бути чітким, який висловлює вашу позицію як автора, а може бути закликом для читачів, щоб викликати певні міркування та емоції.

Номер слайду 10

Конструкції, які можна використовувати

Номер слайду 11

Складання плану побудови твору-роздуму. План 1. Мови необхідно вивчати. 2. Знання мов веде до пізнання. 3. Чим більше знаєш мов, тим більше ти людина. 4. Вивчення мов веде до успіху.

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Написати поради для менших брата чи сестри « Чому потрібно вивчати іноземну мову».

ppt
Додав(-ла)
Вітюк Таня
Додано
4 лютого 2022
Переглядів
997
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку