"С. Косенко Святвечір"

Про матеріал
Презентація відповідає чинній прграмі. Матеріал буде корисний на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота за картиною С. Косенко «Святвечір»Я вам рада, любі діти,І вітаю щиро вас.І запрошую ласкаво. На урок читання в клас. Підготувала вчитель початкових класів. Перещепинської гімназії «крок»Юлія ващенко

Номер слайду 2

Вправи на постановку дихання та розвиток артикуляції«Понюхайте квітку»Уявіть, що перед вами запашна квітка. Видихніть і зробіть глибокий вдих – Неначе ви нюхаєте запашну квітку на лузі.

Номер слайду 3

Вправи на постановку дихання та розвиток артикуляції«Святкові кульки»Надуємо кульки. Для цього робимо глибокий вдих носом і плавно видихаємо повітря ротом, надуваючи щоки.

Номер слайду 4

Вправи на постановку дихання та розвиток артикуляції«Задми свічки»Уявіть, що перед вами – іменинний торт. На ньому багато маленьких свічок. Зробіть глибокий вдих і намагайтеся задути якомога більше свічок.

Номер слайду 5

Вправи на постановку дихання та розвиток артикуляції«Подми на гарячий чай»Уявіть, що перед вами - гарячий чай. Зробіть глибокий вдих і подуйте на нього.

Номер слайду 6

Прочитай скоромовку. Радісна звістка Різдвяна з’явилась,Коли у небі зоря засвітилась. На Різдво рідня раділа –першу зірку радо стріла.

Номер слайду 7

Сьогодні на уроці ми будемо вчитися «читати» картини, розповідати про свої враження від побаченого. Знайомтесь – молода художниця Світлана Косенко. Світлана Косенко –молода художниця, киянка, закінчила Київський університет ім. Б. Грінченка.

Номер слайду 8

Досліджуємо картину світлани косенко «Святвечір»Де, у яку пору року відбувається дійство?Яка будівля в центрі картини? Які кольори надають їйурочистості, святковості?Яким зображено небо? Ялинки? Як одягнені люди?Що ще привернуло вашу увагу?Які ваші враження від картини? Обговоріть і поділітьсяними з дорослими.

Номер слайду 9

Враження від картини На картині Світлани Косенко "Святвечір" відчувається атмосфера спокою і святковості завдяки сніжній зимі, яка створює казковий пейзаж. Снігова ковзанка здавалася незайманою та чистою, що надає образу свіжості і невинності. Сніжинки, як зірки, танцюють у повітрі, ніби створюючи власне світле свято на фоні великого святкового дерева. Ці деталі підкреслюють магічну атмосферу святкування Різдва та роблять картину особливою та емоційно насиченою.

Номер слайду 10

Картини світлани косенко

Номер слайду 11

Справжні українськи картини сьогодення! Неймовірне поєднання величної архітектури та української душі!Домашня робота. Ст. 75 Обговоріть і поділітьсяними з дорослими. Ось і скінчився урок,І дзвенить для вас дзвінок!Працювали добре, друзі,Відпочиньте по заслузі! 

pptx
Додано
9 січня
Переглядів
150
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку