Сценарій до дня Святого Валентина

Про матеріал
Сценарій до дня Святого Валентина. Святковий вечір. Забавне, домашнє, незвичне свято - день Валентина. Навчити підлітків цінувати чудове почуття кохання.
Перегляд файлу

Святкове ток-шоу

«Під стрілою Купідона»

Ведучий:  І знову Лютий. Але про який холод йдеться, коли обличчя усміхнені, комірці прикрашають сердечка-символи, а у поштовій скриньці ви знаходите довгоочікуване й таке коротке зізнання в коханні.

Ведуча: Тож вечір присвячений коханню. Саме йому - Коханню!

Ведучий: Бурхливому і спокійному!

Ведуча: Підступному і відданому!

Ведучий: Нерозділеному і взаємному!

Ведуча: Гіркому й солодкому!

Ведучі (разом): Вічному коханню!

Ведучий: Саме у  ці передсвяткові дні ви можете, не вагаючись , сміливо освідчитись в коханні. Нерішучі можуть скористатися допомогою «валентинки»  у вигляді сердечок.

Ведуча: І ми  хочемо , щоб саме сьогодні прозвучало багато зізнань у коханні, може, навіть  і привселюдно. Нехай ваша душа завжди буде зігрітою чиєюсь любов’ю, теплом і ласкою.

Ведучий: Зігрійте і ви когось турботою, любов’ю і ласкою, оскільки кохання – це не просто почуття – це сенс життя.

Ведуча: Любов вічна, і перше кохання буває у кожного. Воно не забувається ніколи, бо воно - перше почуття, яке тільки зароджується, порівнюється з ранковою росою- кришталево-чистою, тендітною.

Ведучий: Кохати - то не в губи цілувати

                  Й слова красиві говорити.

Ведучий: Кохати – це чарівним вогнем палати,

                  І ним людину найдорожчу гріти.

Ведучий: Кохати – то не треба поруч бути,

                  Гуляти разом в срібну зоряну ніч.

Ведуча: Кохати – це ніде і ніколи не забути

               Наймиліші очі.

Ведучий: Кохати – то не квіти приносити,

                   Кохати  невірному не вдасться

Ведуча: Кохати – не для себе тільки жити,

                Кохати – то народжувати щастя!

Ведучий: Мрія кожної дівчини - стати для коханого  отою одною – єдиною, неповторною, коханою.

Ведуча: Хотіла б я стати людиною -

               Отою одною – єдиною,

               Отою безмежно рідною,

               Навіки тобі потрібною.

               Хотіла б я стати богинею-

               Отою одною – єдиною

               Отою ні з ким незрівнянною,

            Хотіла б я стати коханою.

Ведучий:  Любов земна людину зігріває

                   Звеличує і творить чудеса

Ведуча:   Слова, слова... Вони в собі всі різні;

                  тривожні й тихі, радісні й сумні;

                  є терпеливі, є жорстокі й грізні,

                  лукаві й чесні, мудрі і смішні..

Ведучий:   Страшні слова, коли вони мовчать,

                 коли зненацька причаїлись,

                 коли не знаєш, з чого їх почать,

                 бо всі слова були уже чиїмись.

                 Хтось ними плакав, мучився, болів,

                 із них почав і ними ж і завершив.

                 Людей мільярди і мільярди слів,

                 а ти їх маєш вимовити вперше!

Ведучий: Жінка - це одвічна загадка природи. Як у кожній квітці, у кожній дівчині є своя чарівність, привабливість, неповторність.

З тобою поряд завжди мені приємно ,

З тобою яскравіше сонце світить

Коли в твоїй руці моя рука-

Ми разом найщасливіші на світі.

Ведуча: І сьогодні ми зібралися для того, щоб відсвяткувати День Святого Валентина. День закоханих  і Щасливих.

Любов придумана не нами,

Вона від Бога нам дана,

І хоч любов буває різна,

Та кожна справжня-

Завжди лиш одна.

Ведучий: Любити людину – це велике щастя і відповідальність, це постійне очікування та жертовність, це безмірне розуміння та бажання принести коханим мить радості.

Є в коханні і будні, і свята,

Є у нього і радість, і жаль,

Бо не можна життя заховати

За рожевих ілюзій  даль.

Життя без кохання,

Життя без любові-

То небо без сонця,

То небо беззоре.

Життя неможливе,

Воно не існує,

Коли наше серце любові не чує!

Краса душі, краса любові – найвища на землі краса! Це велика людська сила. І подарувала її людству жінка. Жінка!  Як багато сказано цим словом. У  всі віки їй поклонялися поети, музиканти, художники, письменники. Від любові до жінки народилося все прекрасне на землі. Тому вона й Божа Матір, і Мона Ліза, й Джоконда, й Венера, Наталка Полтавка, Мавка, Джульєта…

Ведучий: А чи знаєш Ти, що за повір’ям в ніч на 14 лютого святий Валентин сходить на землю і дослухається до «розбитих сердець»?

Ведуча: Звичайно ж знаю! Це одна з найромантичніших історій кохання!

Ведучий: У дні, коли молодий християнин -лікар на ім’я Валентин потрапив до в’язниці (це було в часи гонінь на християн імператора Клавдія, в ІІІ ст. н.е.), римський календар відраховував останні дні року. В Італії починалась весна.

Ведуча : За римським календарем саме в середині лютого святкували Новий рік. Незаміжні дівчата   ворожили. Тоді ж вирувало і язичницьке свято Люперкалія, якому була заступницею сама богиня любові – Юнона. Парочки, що вже склалися, оголошували про свої заручини, а для вільних від стріл Амура, і навіть заміжніх, воно було періодом  бурхливих любовних пристрастей.

Ведучий:  Валентин тим часом їв сухий хліб у в’язниці, молився і знав, напевно, що справжньої весни вже не побачить. Якщо вірити тому, як його зображували  у книгах,- він був дуже вродливим. Мабуть, у  нього закохувались дівчата. Але навряд чи, сидячи за гратами, він міг подумати, що останньому в його житті коханню судилося статися саме в цих стінах.

Ведуча:  Його наглядач у в’язниці був суворим і ненавидів християн. Про те, що молодий християнин, якого нещодавно привели до нього, ще й лікар, він дізнався, коли спіймав під віконцем його камери декількох хлоп’ят, які кидали туди маленькі записки (можливо, це й були перші “валентинки”).

 У записочках була всяка всячина: поздоровлення зі святом, привіти і побажання людині, яка була до них доброю і привітною, яка лікувала їх і навчала.

Ведучий: Наглядач замислився. Його улюблена дочка була сліпою і наодинці просиджувала всі дні вдома: кому потрібна сліпа наречена? Наглядач привів дочку до ув’язненого лікаря, але не міг знати, що горе сліпої дівчини стане горем закоханої.

Ведуча: Сталося диво: Валентин повернув їй зір і вона закохалася. Від їх кохання залишилось одне свідоцтво, про яке не забула легенда – невеличкий лист, майже записочка, “валентинка”, яку склав юнак для неї, сором’язливо підписавши “Ваш  Валентин”. І  невідомо,  може ,саме дочка наглядача вперше вигукнула: “Він – Святий!”

Ведучий: Ви, напевне, не раз чули, як дорослі кажуть про свого чоловіка або дружину: “Моя друга половина”. А чи знаєте ви, звідки з’явився такий вислів?

Походження його бере свій початок у древній Греції.

Ведуча: Ех, от би й мені знайти свою другу половинку.

Ведучий: Сьогодні це може стати реальністю! Тільки спершу Ми об’єднаємо в пари наших добровольців  і допоможемо Купідону поцілитись стрілою в саме серце.

Ведуча: Звучить інтригуюче!

Ведучий: Отже, відшукайте і ви свою “половинку” за допомогою нашої гри.

(Кожному гравцю роздається  конверт, в якому знаходиться половинка паперового серця, з висловом про кохання видатних, відомих осіб. Гравці (5 хлопців і 5 дівчат) повинні знайти другу половинку серця, зібрати частинки докупи, прочитати вислів і сказати, кому він належіть).

Вислови ( не зачитувати!)

  1. Той, хто кохає, бачить серцем, а не очима. (Башар ібн Бурд)
  2. Той, хто кохає по-справжньому хоч одну людину, кохає весь світ. (Еріх Фром)
  3. Любов настільки всесильна, що перероджує і нас самих. (Ф. Достоєвський)
  4. У коханні головне – несподівано з`явитися й вчасно зникнути. (Теодор Драйзер)
  5. Найбільша трагедія життя не в тому, що люди смертні, а в тому, що вони не вміють кохати. (Сомерсет Моем)

Ведуча: Отже, тепер ми маємо 5 пар гравців. А наступний конкурс допоможе нашим парам “налагодити теплі стосунки”. І це обов’язково буде так, тому що називається він “Компліменти”.

Конкурс «Комплімент»

(Хлопець і дівчина стають один проти одного на однаковій відстані. Хлопець каже дівчині комплімент і водночас робить крок. Кожний комплімент – крок до обраниці. Приз отримує пара, яка зустрінеться першою, адже час на роздуми над компліментом – не більше 5 секунд. Мовчить хлопець – хід переходить до наступного гравця.)

Конкурс "Склади слово"

Ведуча: За допомогою букв, з яких складається назва свята «День святого Валентина», треба скласти якомога більше слів. Перемагає пара, що першою складе якомога більше слів!

Ведучий: А зараз – рекламно-інформаційна пауза.

Кореспондент 1:  Всі вже знають, чому 14 лютого вважають Днем закоханих. Але хто знає що-небудь про “найдавнішу валентинку”?За легендами, давній звичай посилати коханим листівки в День святого Валентина виник у Середні віки. Найпершою валентинкою в світі вважається записка, відправлена герцогом Орлеанським Карлом​​ в 1415 році.

Перебуваючи в англійському полоні після битви під Азенкуром, він нібито надсилав із лондонської в'язниці віршовані любовні послання своїй дружині. Одна з тодішніх "валентинок" нині зберігається в Британському Музеї.

Кореспондент 2: Через кілька років після першої валентинки король Генріх V найняв письменника на ім'я Джон Лідгейт, щоб той склав "валентинку" для Катерини Валуа.

З плином часу звичай надсилати коханим 14 лютого невеликі сувеніри та записки-валентинки існував лише на теренах Англії і Франції. Згодом про нього дізнались завдяки емігрантам у Новому Світі (сучасні Північна і Південна Америка).

Кореспондент 3: Спочатку перші "валентинки" створювали власними руками: талановиті митці писали романтичні вірші на аркушах паперу, згодом в Британії почали друкувати збірники віршів – закохані вибирали найкращі і переписували їх у "валентинки". Десь з цього часу і почалося масове виробництво "валентинок" в промислових масштабах.

Першою, хто продав листівок за рік на суму 5000 доларів, стала американка Естер Гауленд. Сьогодні ж, за кількістю продажів, "валентинки" посідають перше місце, поступаючись тільки різдвяним листівкам.

Кореспондент 1: Прикмета свята "Валентинки"  - маленькі записочку один одному, в яких пишуть тільки добрі слова, сердечні вітання і найкращі побажання. Є й такий варіант привітання: на листівці обов'язково має бути червоне сердечко. За традицією така листівка не підписується, але ще  адреса - щоб адресат міг здогадатися, хто її автор. Це прекрасна можливість для людей боязких, яким не вистачає сміливості освідчитися в коханні, повідати свої почуття. Якщо пояснення в любові не будуть прийняті, то можна і не визнати, що ви їх автор. Такі листівки можна подарувати і не тільки улюбленим: подрузі, колезі по роботі, одиноким сусідам і т.д.

Кореспондент 2:Тепер часи інші. В Аргентині, наприклад, увійшли в моду освідчення в коханні, написані на транспорантах, протягнутих  через вулицю. Який-небудь Фернандо заявляє всім перехожим, що він не може жити без своєї Мерседес. Для цього достатньо подзвонити в контору фірми "Аеро", продиктувати текст любовного пояснення та докласти чек на 50 доларів. Після цього на обраній вулиці з'являється плакат, який висить від 5 до 7 днів.

Кореспондент 3:У середньовічній Англії був поширеним звичай обирати собі “Валентину”. Кілька молодих людей писали на шматочках пергаменту імена, складали їх до капелюха і витягали жереб. Та дівчина, ім’я якої випадало юнакові, на цілий рік ставала його “Валентиною”, а він, відповідно, її “Валентином”. Хлопець складав своїй дівчині сонети, грав на лютні, всюди супроводжував , тобто  був справжнім лицарем. Саме цей звичай оспівувала у  своїй відомій пісні Шекспірівська героїня Офелія. До наших часів Британія зберігає ці “язичницькі” традиції.

Кореспондент 1: Безтурботні італійці святкують Валентинів день по-іншому – вони вважають необхідним робити коханим подарунки, найчастіше – солодощі. Бо вважають - тоді спільне життя обов’язково буде “солодким”.

Найцікавіше святкують День св.Валентина в Японії. Цього дня на головній площі Токіо проходить “найгучніше зізнання в коханні”. Юнаки та дівчата по черзі горлають що є сили всілякі зізнання в коханні. Хто гучніше прокричить про своє кохання, отримує спеціальний  приз.

Кореспондент 2: А як ще святкують День Закоханих  за кордоном, розкажуть наші кореспонденти у святковому етері. Дивимось.

(Відео)

Конкурс з глядачами  «Ще раз про кохання»

Ведучий: Ось які цікаві речі іноді пізнаєш, якщо багато читаєш. До речі, наш наступний конкурс допоможе перевірити, як ви знаєте літературу: вітчизняну та зарубіжну.

Отже, на черзі – гра з глядачами “Ще раз про кохання”. Умови дуже прості: назвіть якомога більше літературних творів про кохання. Це можуть бути казки, повісті, оповідання і т.д. Переможе той, хто останнім пригадає назву твору. І обов’язково отримає приз.

Ведуча: Чи знаєте ви, що: у різних країнах світу цілуються по-різному. Про це нам повідомить рекламно-інформаційне бюро!

Кореспондент 1:  у Японії вважається дуже непристойним цілуватися при свідках. Саме з цієї причини ви майже ніколи не побачите поцілунку в японському фільмі. Те, що у всьому світі називається "японським" поцілунком, виконується так: встаньте на відстані одного кроку один від одного, нахиліться вперед і, витягнувши губи, доторкніться ними губ партнера. Рот не відкривати!

 Кореспондент 2: у Китаї притуляються щоками, а от ескімоси, полінезійці не цілують один одного в рот. Вони труться носами. Спробуйте! Це дуже приємно, а ще в Полінезії партнери зубами висмикують один одному волосся з брів;

 Кореспондент 3:  а в Гамбії притискають жіночу долоню до свого носа; У Франції наш улюблений і знаменитий французький поцілунок називають злиттям душ. У цьому пристрасному поцілунку задіяні не тільки губи, але й мова. Особливо важливі зітхання і почуття, щоб французький поцілунок був справжнім.

А що такий французький поцілунок-2 ти знаєш? Це удосконалений і доопрацьований поцілунок - в ньому беруть участь тільки мови. Це чари винайшли досвідчені в любові французи.

А ще у Франції цілуються всі і регулярно. Ми, як і більшість європейців, звикли цілуватися при зустрічі в щоку. А ось парижани цілуються 4 рази, при цьому починати потрібно з лівої щоки.

Кореспондент 1: У стародавній Греції і Римській імперії поцілунок міг служити замість підпису. Грецький чи римський громадянин, який не вмів читати, міг залишити відбиток губ в кінці документа, написаному писарем (замість того, щоб ставити хрестик). Документ після цього вважався юридично дійсним. Сьогодні все ще можна заклеїти любовне  послання поцілунком, оскільки X все ще може символізувати поцілунок.

Кореспондент 2: Як і у випадку з багатьма іншими культурними переконаннями, думки про поцілунки з часом змінюються. Наприклад, в XIX столітті він вважався відштовхуючим в деяких азіатських культурах. За словами антрополога XIX століття Поля Д'Енжуа, люди в Таїланді та інших азіатських країнах взагалі не любили цілуватися. Причиною було те, що в цих культурах поцілунок сприймався як щось мерзенне і подібне канібалізму.

Кореспондент 3:  В Єгипті цілувати когось в губи — це одна з форм прелюдії. На публіці тут забороняється вчиняти будь-які еротичні дії, включаючи поцілунки. Причому, це не просто культурний звичай, подібна заборона також закріплена юридично. Той, хто цілує свою кохану на краю вулиці, може бути оштрафованим або навіть поміщений у в'язницю за публічну непристойність. При цьому дві людини, які публічно цілують один одного в щоки по черзі демонструють свою взаємну повагу, згідно культурної традиції в Єгипті та інших арабських країнах.

Кореспондент 1:  Цілуватися не тільки приємно, але і безперечно корисно для організму. Поцілунки сприятливо впливають не тільки на здоров’я, але й також піднімають настрій і підвищують працездатність.

Кореспондент 2:  Поцілунок проти депресії Вчені з Німеччини довели, що поцілунок позитивно впливає на настрій людини. Ранковий поцілунок допоможе вам створити романтичний настрій на весь день.

Поцілунок – найкраща дієта При дружньому поцілунку витрачається 5 калорій. А ось пристрасний поцілунок спалює до 30 калорій.

Кореспондент 3: Поцілунок для підвищення імунітету Любителі цілуватися рідше звертаються до лікарів. Це пов’язано з тим, що під час поцілунку в нашому організмі виробляються нейропептиди. Вони допомагають знищувати шкідливі бактерії і віруси. Тому цілуйтесь і будьте здорові!

Конкурс «Ти мені подобаєшся»

Ведучий: Всі учасники утворюють коло, ведучий гри задає питання першому гостю: «Подивіться уважно на свою сусідку (сусіда). Що Вам у ньому найбільше подобається? ». (Відповіді будуть  різні: очі, ніс, сережки, блузка, волосся і т.д.). Потім ведучий звертається до наступного гостя з тим же питанням і до наступного. Коли опитування буде завершено, ведучий пропонує всім поцілувати у сусіда саме те, що найбільше подобалося.

Перебивка( Джастін Бібер « Лав мі»)

Ведуча: Любові всі роки покірні. Бо ж любов зачинається ще в материнський утробі, проростає паростком у дитячих серцях до батьків, рідних, друзів, запалюється в юнацькому віці та дозріває коханням у дорослих.

(На фоні грає фортепіано)

Без любові не можна жити,

Треба всім вона з юних літ.

Без любові зав’януть квіти,

Стане сірим безликим світ.

Без любові загине казка

І душа не злетить до зір.

Доброта пропаде і ласка,

Стане сірим усе, повір.

Без любові душа зміліє,

Зникне усмішка на вустах.

Навіть білий сніжок посіріє,

І людину огорне страх.

Без любові не можна жити.

Хай у серці вона горить.

Хай душа ваша вміє любити,

Бо любити — це значить жить!

 

Моя любове! Я перед тобою.

Бери мене в свої блаженні сни.

Лиш не зроби слухняною рабою,

не ошукай і крил не обітни!

Не допусти, щоб світ зійшовся клином,

і не приспи, для чого я живу.

Даруй мені над шляхом тополиним

важкого сонця древню булаву.

Не дай мені заплутатись в дрібницях,

не розміняй на спотички доріг,

бо кості перевернуться в гробницях

гірких і гордих прадідів моїх.

І в них було кохання, як у мене,

і від любові тьмарився їм світ.

І їх жінки хапали за стремена,

та що поробиш, – тільки до воріт.

А там, а там… Жорстокий клекіт бою

і дзвін мечів до третьої весни…

Моя любове! Я перед тобою.

Бери мене в свої блаженні сни.

пам'ять дощами вимило

розум вітрами вимело

хто тебе мила вимолив?

хто тебе з неба виманив?

звідки ти щастя випало?

взяло мене і випило..

хто тебе в бога вигадав?

і для чиєї вигоди?

а не було вже виходу

окрім дурного випадку

сам я тебе і вихопив

як випадкову вигадку

сам же тебе і вимислив

сам же тебе і вичислив

і як пречистий вимисел

поміж рядками вичитав

я тебе мила вимолив

з божого саду виламав

і небеса відкрили ми

і обгорнули крилами

і не забракне сили нам

поки шепочуть губи:

мила а хто ти мила?

любий а хто ти любий?

Конкурс «Райський фрукт»

Кажуть, закохані можуть знайти один одного навіть з зав’язаними очима. Зараз подивимось, як Ви вмієте орієнтуватись в темряві.

Умови конкурсу прості. Ось стілець. На нього я кладу яблуко. Наші парубки повинні знайти його.  Правда, щоб перевірити, чи не бояться вони темряви, доведеться зав’язати їм очі. Можете орієнтуватись по яблучному запаху, а можете із підказок залу.

Конкурс «Шлях додому»

  Кажуть, жінки навіть з зав’язаними очима знайдуть дорогу до домашнього вогнища, тому що відчувають його тепло серце.

Ось це ми зараз і перевіримо. Відразу попереджаю, дівчата, буде непросто, тому що шлях до вашого домашнього вогнища буде сповнений перешкод, які ви повинні будете акуратно обійти.

(На сцену в довільному порядку ставляться пластикові пляшки, приблизно на чверть наповнені водою ( для тяжкості та стійкості). Пляшок повинно бути досить багато, щоб пройти між ними було не просто. Завдання кожної з дівчат з зав’язаними очима пройти з одного краю сцени до іншої , не перекинувши жодної пляшки. Руками, природно, допомагати собі не можна, але можна намагатися по ходу просування акуратно чіпати пляшки ногою, щоб виявити де вони стоять.

«Смугу перешкод» дівчата проходять по одній. Журі враховує, скільки пляшок було повалено, а також час проходження. На основі цього і визначається переможниця.

Конкурс «Погляд Венери»

Переможця і переможницю конкурсу обрано. Вони впевнено довели, що  темряви не бояться. Та чи зможуть вони вистояти перед поглядами один одного? Для остаточного визначення переможця в конкурсі учасники мають заглянути у вічі один одного і не кліпати.  Переможець той, хто вистоїть у грі «Погляд Венери».

Пара стає один навпроти одного. У ліву руку дівчини і парубка кладеться мандарин. Завдання конкурсантів – очистити мандарин від шкірки, не змінюючи положення рук, і з’їсти його. Виграє пара, котра перша очистить мандарин.

 

Конкурс  «Знання-сила»:

Всім учасникам задаються «жіночі» і «чоловічі» питання. Бал заробляє пара, котра першою відповідає. Спочатку на питання відповідають дівчата, потім юнаки.

Питання для дівчат:

  1. Складовою частиною чого є карбюратор!( Мотор)
  2. Капот на автомобілі розташовується спереду чи ззаду? (Спереду)
  3. В якому напрямку при роботі пилкою прикладається сила: до себе чи віл себе? (Від себе)
  4. Де проходив чемпіонат світу з Футболу в 2002 році? ( В Японії)
  5. Продукція якої фірми має емблему у формі «галочки»? (Найк)

Питання для хлопців:

  1. При затягуванні нитки в голку, що повинно бути нерухомо: голка або нитка? (голка)
  2. Що таке мелірування? ( Фарбування окремих прядок волосся)
  3. Чи кладуть дріжджі в пісочне тісто? (Ні)
  4. Для чого жінці може знадобитися мило для брів?(для укладки брів)
  5. Що таке Хайлайтер?(Косметичний засіб для блиску випуклих частин обличчя)

 

Номiнації

1. Валентин i Валентина.________________________________________________________

 

2. Мiс нiжнiсть та мiстер мужнiсть._______________________________________________

 

3. Мiс романтичнiсть, мiстер впевненiсть.__________________________________________

 

4. Мiс та мiстер талановитiсть.___________________________________________________

 

5. Мiс та мiстер поетичнiсть._____________________________________________________

 

6. Мiс та мiстер кмiтливiсть. ___________________________________________________

Нехай у вашому житті завжди поряд буде кохання і любов до матері і батька, до землі, любов одне до одного. Чекайте світлого чистого кохання. І воно обов’язково прийде до ваших сердець. Надійтеся й вірте у це всією душею.

Зі святом святого Валентина Вас.

Лунає пісня О.Е «На небі»

«Почуття» Настя Каменських

docx
Додано
12 березня 2021
Переглядів
378
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку