Сценарій до Дня Захисника України «Слава незламним захисникам»

Про матеріал

Пробудити почуття відповідальності перед наступним поколінням; формувати в учнів розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до воїнів, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за минуле нашої Батьківщини, прищеплювати любов до неньки – України.

Перегляд файлу

Сценарій до Дня Захисника України

                                   «Слава незламним захисникам»                                                    Мета: пробудити почуття відповідальності перед наступним поколінням; формувати в учнів розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до воїнів, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за минуле нашої Батьківщини, прищеплювати любов до неньки – України                                      Обладнання: ІКТ, презентація, відеофільм, державна символіка, музика до пісень: «Гей, плине кача», «Боже, Україну збережи»,  лампадки

Хід заходу:

Звучить фонова музика. Виходять ведучі.

Ведучий 1: Доброго дня шановні гості та всі присутні в цій залі.

Ведуча 2: День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. 

Читець 1:                                                                                                                        Улюблена Богом перлина

Для всіх українців одна

Козацька моя Україна

Хлібів золотих сторона

Читець 2:

Негодами лютими бита

Віками ти йшла до мети

Тобі в небі зорею світити

І волю і долю знайти.

Ведучий 1: Це свято пам'яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем боролися за право на незалежність рідної країни; свято вшанування козацької доблесті і відваги; свято подяки ветеранам Другої світової, які воювали за свою землю. І, нарешті, це день всіх героїв сучасності, які мужньо захищають кордони України.

Ведуча 2: Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів.

Ведучий 1: Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків.

Ведуча 2: Ми з вами живемо на цій славній землі і повинні знати про славні подвиги своїх запорожців, а також про наших земляків воїнів-захисників , які і сьогодні продовжують героїчну сторінку нашої історії, захищаючи наші кордони від ворогів.

Ведучий 1: Нелегкою була доля українського народу. В її історичному минулому були роки процвітання і тяжкі роки поневолення. Увага на екран.

Відеоролик «Час згадати нашу славу, брате!»

Читець1:                                                                                                                                                                   День захисника України –

Мужності й геройства свято.

І ми вклоняємося тим,

Хто літ тому назад багато

І тим, хто нині з автоматом

Наш спокій береже і захищає,

Всю нашу велику родину,

Рідну землю свою – Україну.

Ведуча 2: Схилимо наші голови перед світлою пам’яттю тих героїв, котрі в ці важкі роки стали на смертельну боротьбу з ненависним ворогом , і тих воїнів, які в наш час загинули за волю України.

Ведучий 1: Прошу хвилиною мовчання вшанувати їх пам’ять.

Хвилина мовчання…                                                                                                                                     (звучить пісня "Гей, плине кача" у виконанні Пікардійської терції, ведучі повільно читають, тримаючи в руках лампадки)

Ведуча 2: Пам’ятайте  про тих, що безвісті пропали.

Пам’ятайте  про тих, що не встали, як впали.

Пам’ятайте  про тих, що згоріли як зорі.

Такі чисті і чесні, як повітря прозоре.

Пам’ятайте  про тих, що за правду повстали.

Пам’ятайте  про тих, що лягли на заставах.

Пам’ятайте  про тих, що стрибали під танки.

Є в місцях невідомих невідомі останки.

Є в лісах, є у горах, і є під горою.

Менше в світі могил, ніж безсмертних героїв.

Пам’ятайте  про них і у праці, і в пісні.

Хай відомими стануть всі герої безвісні.

Ведучий 1: Просимо в Бога миру для країни,

Щоб повернулися живими усі ті,

Хто захищає зараз Україну,

Хто там, на Сході, ніби в іншому житті.

Ведуча 2 : Молюся небу, молюся і вірю,

Що все закінчиться, що скоро все мине

Тримайся, моя рідна Україно,

Борися люба за життя своє,

Ведучий 1: Якщо ми, ніби за цеглинкою цеглинку, будуватимемо наш храм людської душі, не будемо байдужими та черствими, будемо патріотами своєї Батьківщини, то будемо гідними називатися українцями! 14 жовтня в Харкові відкриють монумент захисникам України на площі Захисників України.

Танець «Діти проти війни»

Ведуча 2: Хай буде небо голубе.

Хай буде сонечко ясне.

Хай буде спокій у родині.

Хай буде мир на Україні.

Пісня Тараса Петриненко «Боже, Україну збережи»

 

1

 

doc
Додано
17 липня 2020
Переглядів
12011
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку