Сценарій гри "Козацькі забави"

Про матеріал
Сценарій розважального спортивного свята "Козацькі забави". Сценарій розроблений для залучення учні 5 - 9 класів. Виховувати шанобливе ставлення до козаків та розвивати фізичні якості дітей, спритність, кмітливість та активність.
Перегляд файлу

КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ  2022Р.

Вед 1. Доброго дня Вам добрі люди! 

Щиро просимо до нас

Раді Вас у нас вітати 

Щастя та добра бажати. 

Вед 2: Наша вільна Україна,

Наше щастя і наш рай!

Чи на світі є країна

Ще миліша за наш край?

 Вед 1: Сьогодні свято, конкурс нині,

І все козацтво тут як тут.

У цьому залі радість лине.

Козацькі ігри всіх вас ждуть.

Вед 2. Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів.

Вед 1. Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків. Шануймо героїчну історію нашого великого народу.

Вед 2. Запорізька Січ! Тепер наші Збройні сили України. Мабуть немає жодної людини на планеті, яка б не знала про славу наших героїв, про січове лицарство, тепер ЗСУ, про героїчні звитяги і подвиги славних наших героїв.

Вед 1. Усі вони билися й бються до останку, кажучи: “Або перемога, або смерть!”.

А чи готові присутні на нашому святі нащадки славних козаків показати свої знання та продемонструвати фізичну міць та силу?

Вед 2. А чи є у тут козаки, що силою та завзяттям можуть похвалитись та мови рідної не цураються, наспіви й танці полюбляють та мудрість народну, гру старовинну не забувають.

Вед 1 Звичайно є. Вітайте оплесками молоді, завзяті, кмітливі та мужні. Команда 1.  Очолює команду «_____________»  ___________________. Привітайте команду. Оплески

Вед 2 Вони розумні та наполегливі, непередбачувані та чемні. Ваші оплески команді 2 . Очолює команду «______________» _______________. Привітайте команду. Оплески

Вед 1. Отже, протягом нашого турніру Вам доведеться пройти через _____ випробувань.  Дозвольте представити склад журі, котрий оцінюватиме сьогоднішній конкурс

_____________________________________________________________________

Вед 2 Оцінюється швидкість та якість виконання. Максимальна оцінка 10 балів. Просимо шановне журі ставити оцінки команді «______________», команді «__________________», за кожний конкурс.

Вед 1 Для того щоб захищати свою країну, треба бути розумним, сильним, хитрим, спритним . А чи такі наші козаки ми зараз і перевіримо.

Вед 2. Отже, представлення команди. Сюди входить емблема команди, назва та привітання, які кожна команда приготувала.

Вед 1. Запрошуємо першу команду «____________________» до нас.   (виступ 1 команди.) 

Вед 2. Дякуємо. Запрошуємо 2 команду «___________________». (Виступ)

Дякуємо усім командам за приготування. Успіхів вам у боротьбі. І нехай переможе найсильніший. А ви журі будьте пильні та справедливі

Вед 1. Перший конкурс . Для якого нам потрібно по одному з учасників команди, а це капітани. (виходять по одному з учасників команди)

 Вед 2.  У народі кажуть «Як козак їсть – так і працює». Доречно буде згадати невимовну любов козаків до пирогів з сиром, вареників та інших страв. Ми приготували вам тут дещо. Зараз ми побачимо, хто швидше впорається з «поїданням»

Вед 1.  Вам необхідно на швидкість з їсти яблуко і отримати максимальні 10 балів. Отже, увага!!! Почали! (перед командами виставляють тарілки з яблуком, учасник той команди, яка швидше з’їсть  переможе.

(Конкурс супроводжується жартівливою мелодією )

Вед 1.  Я була впевнена, що саме цей турнір зуміє розвеселити наших суддів. Тож попросимо оголосити „їстівні” можливості майбутніх козаків

 

Вед 2. Другий КОНКУРС «ПОЇЗД». Як відомо, козаки вміли швидко бігати, навіть доганяли й ловили дикого коня. А чи вміють так швидко бігати учасники наших змагань? Зараз перевіримо. За моїм сигналом капітани біжать навколо поворотного прапорця, підбігають до команди, чіпляють одного воїна, вони вдвох оббігають навколо прапорця й назад, чіпляють третього воїна й усе повторюється, доки не заберуть останнього.

(Конкурс)

 

Вед 1. Просимо наших суддів оголосити результат даного конкусу.

(Судді  оворять).

Вед  1.  Наразі 3 конкурс Втеча з полону» . З давніх часів України козаки славилися силою, спритністю, мали гостре несхибне око, розумні голови. Ось ми зараз і побачимо чи могли б наші команди претендувати на високе звання «козак», чи прийняли б їх колись у Запорізьку Січ. Просимо команди зайняти місця на лінії старту.

 Вед 2 Наш конкурс має назву «Втеча з полону». Полонені козаки стрибають у мішках. Вони повинні якнайшвидше подолати певну дистанцію й передати мішок по естафеті товаришеві по команді.  Отже.. почали!

КОНКУРС

Вед 2. Просимо шановне су дійство оголосити результат даного конкусу .

  (Оголошують судді) .  Дякуємо.

 

Вед 2. 4 конкурс “Приготування кулешу“.  Біля кожної  команди –  ємкість з водою, у першого учасника в руках ложка. Він набирає  ложкою воду, несе до протилежного кінця залу, де стоїть пуста  ємкість. Виливає  в неї  воду  з ложки, повертається до команди, передає  ложку наступному.  Виграє  команда, у якої  більше води потрапило до пустої  ємкості . ОТЖЕ ПОЧАЛИ

КОНКУРС

Вед 1. Просимо шановне су дійство оголосити результат даного конкусу .   (Оголошують сідді)   Дякуємо.

 

Вед 1. Отже 5 конкурс. Стрибки «жабкою» . Тримаючись за коліна, кожен учасник має проскакати до лінії і назад, і так кожен учасник команди по черзі. Команда, яка завершить першою отримує 10 бал.

КОНКУРС

Вед 2.  Просимо шановне су дійство  оголосити результат даного конкусу. 

( Оголошують) . Дякую

 

Вед 2. Наступний  6 конкурс «Втеча полоненого козака з полону». Біг у мішках. Перший учасник кожної  команди стоїть в мішку. За командою  виконує  пересування стрибками в мішку до позначки  та  назад до команди стрибаючи туди і назад . Виконують всі  учасники команди. Виграє  команда, яка першою завершить естафету.

КОНКУРС

Вед 1 . Просимо шановне су дійство  оголосити результат даного конкусу. 

( Оголошують) . Дякую

 

Вед 1. Наступний  7 конкурс «Моя сила».  Як козаки силою вихвалялися"(перетягування канату). Щоб мужньо боронити свій народ, свою рідну неньку-Україну,  козаки повинні мати силу в руках. 

. Отже і ви зараз поміряєтесь силою. Цей конкурс полягає у перетягуванні канату. Отже? Починаємо змагання силачів

КОНКУРС

Вед 2 Просимо шановне су дійство оголосити результат даного конкусу. 

( Оголошують) . Дякую

 

Вед 2. А на разі останній конкурс 8  «Художній». Наші козаки вміли не лише добре воювати. Ай розшифровувати карти, добре розумілися на архітектурі, вміли виготовляти посуд тощо. Зараз ваше завдання, намалювати усією командою на ватмані малюнок на тему Україна – край мій рідний. Це має бути акуратно і звичайно на швидкість. Готові малюнки представти суддям.

КОНКУРС

Вед 1 .Просимо шановне су дійство  оголосити результат даного конкусу. 

( Оголошують) . Дякую

 

Вед 2. Запрошуємо команди вийти вперед. Давайте підтримаємо наших козаків оплесками!  (ОПЛЕСКИ)

 

Вед 1:Наше  свято наближається до завершення.

Ось подивіться - це наші козаки. Вони з честю витримали всі випробування і можуть гідно носити це почесне звання - «козак».

Вед 2: Ці змагання  річ почесна,

Й Рада нас оцінить чесно.

Бачать все присутні в залі,

Хто набрав найбільше балів.

Вед 1.  А зараз довгоочікуваний момент - козацька старшина виносить своє рішення, оголошує результати змагань.

(Нагородження команд).

Вед 2: Ось і закінчився наші « Козацькі забави». Ми дякуємо всім, хто прийшов на цю зустріч.

Вед 1: До­рогі друзі!. Хай же козацькому  роду не буде переводу!

   Хотілося б вам усім побажати:

   Добра,і злагоди,й краси,

   щоб для України  росли.

Вед 2. Хай вам щастить завжди й у всьому,

   Не піддавайте серце злому.

    Хай Бог нам усім допомагає

    І рідний край оберігає!

 

Вед  1:Ось і закінчилося наше свято. Всі ви були молодці. Пам'ятайте, ви  майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками повинні підносити її культуру. 

Вед  2:Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю так, як заповідав великий Тарас, бережіть волю і незалежність нашої держави. Поважайте свій народ і нашу мелодійну мову. 

 

Вед 1. Привітаймо переможців,

Славних наших запоріжців.

(ОПЛЕСКИ. )

 

 

 

docx
Додано
7 квітня 2023
Переглядів
240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку