Сценарій ігрової програми "Козацькі розваги"

Про матеріал

Гра - це найважливіший вид діяльності для дошкільняти. У школяра інші приорітети. Але вчтелям необхідно дуже широко застосовувати ігрові моменти під час навчання. Це допоможе учням легко засвоювати нові знання і здобувати необхідні навички. В позакласній роботі ігрові програми дозволяють згуртувати колектив та розвивати комунікатівні, фізичні, мовленневі, акторські та інші здібності дітей в залежності від спрямованості заходу.

Даний сценарій може бути використаний вчителями початкової школи, вихователями ГПД, педагогами позашкільних закладів, вихователями дітячих таборів для організації змістовного дозвілля дітей.

Перегляд файлу

ІГРОВА ПРОГРАМА «КОЗАЦЬКІ РОЗВАГИ»

 

Діти, ми з вами сьогодні зібрались, щоб пограти, і програма наша зветься «Козацькі розваги». А хто знає, чому саме сьогодні? (14 жовтня святкується День українського козацтва). А чому саме 14 жовтня? Не знаєте? Тоді слухайте.

Почалася ця історія дуже давно – тисячу років тому. Існувала в ті давні часи могутня держава - Візантійська імперія. Столицею її було місто Константинополь, і славилось це місто своїми церквами. Були ті храми величні, розкішні, з багатими іконами та іншими церковними речами. Але не давало те багатство спокою мусульманам. Вирішили вони заволодіти ним.

І ось почалася облога Константинополя. Перед мешканцями міста постала сумна перспектива: або бути полоненими, або вбитими. Але нікому не хотілось такої сумної долі. Православні християни прийняли єдине вірне рішення – вони пішли в храми й стали ревно молитися.

І ось під час молитви у Влахернському храмі Андрій, Христа ради юродивий, підняв очі до гори й побачив, що в повітрі йде Пресвята Богородиця. Вона була осяяна небесним світлом та оточена ангелами та сонмом святих. Царицю небесну супроводжували Іоанн Хреститель та святий апостол Іоанн Богослов. Ставши на коліна, Пресвята Діва почала зі слізьми молитися за християн. А закінчивши молитися, Вона зняла з голови покривало й розпростерла його над молитовниками, захищаючи їх від ворогів, що бачать їх та не бачать. Покров цей

вигравав «паче променів сонячних». Святий Андрій з трепетанням дивився на це дивне видіння й запитав блаженного Єпіфанія, що стояв поруч: ”Чи бачиш ти, брате, Царицю й Госпожу”? ”Бачу, святий отче, й жахаюсь”, - відповів Єпіфаній.

Коли ж Божа Матір відійшла, покров її став невидимим. І сталося диво: мусульмани зняли облогу й пішли додому. З тих пір на честь того великого дива відзначається свято Покрова Пресвятої Богородиці.

А запорізькі козаки дуже шанували Пресвяту Діву Марію і вважали її своєю покровителькою. Вони завжди ревно молилися їй. На січі було багато ікон. Тому 14 жовтня Свято Покрова Пресвятої Богородиці, стало Днем українського козацтва.

 

 

 

 

 

 

 

А зараз ми перевіримо, які у нас ростуть козаки. Спершу випробуємо силу козацького духу.

Дві дівчинки тримають нитку, на яку надітий пластиковий стаканчик. Хлопцю необхідно дути в стаканчик та перегнати його з одного кінця нитки в інший. Змагаються парами: хто швидше?

 

День учителя 005

 

Який козак без коня? Кожний був майстром-наїзником. Але пройшов час. Ніхто зараз на конях не їздить. Всі перейшли на машини. От і ми зараз проведемо гонки на машинах.

На нитку довжиною декілька метрів привязана машинка. Необхідно притягти її до себе, накручуючи нитку на олівець. Змагання парне. Хто швидше?

 

Поворот День учителя 015

Ще одне змагання - на спритність. Викликаються два хлопці. Вони надягають на голови шапки. За командою ведучого необхідно зірвати шапку з супротивника, а свою зберегти.

Козаки були дуже вправні воїни, вони дуже влучно стріляли. Ось ми зараз і перевіримо наших хлопців. Перше змагання на влучність – дартс. Друге змагання – котяча паща. На малюнку зображено три коти з отворами замість рота. За попадання у великий рот дається 5 балів, у середній – 7 балів, у маленький – 10 балів. Хто більше балів набере.

Поворот День учителя 021

Наступне змагання на влучність. Хлопцю допомагає дівчинка. Вона кидає кільця, а він ловить. Вибирається найвправніша пара.

 

Поворот День учителя 040

Наші хлопці змагаються та змагаються. Тепер вони відпочинуть, а до справи підійдуть дівчата. Вони шикуються у дві колони. Необхідно підбігти до стільця, взяти з нього хустку, повязати її на голову, сісти на стілець, сказати «Я – Маруся», покласти хустку на місце і повернутись до своєї команди, передавши естафету. Перемагає колона, що перша закінчить змагання.

 

День учителя 029

 

Наші хлопці, мешкаючи на березі моря, полюбляють рибалити. Ось і ми зараз будемо ловити рибку.

Хлопці стають у коло. Кожен ниткою привязує до ноги паперову рибку. (Рибка повинна лежати на підлозі). Необхідно наступити ногою на чужу рибку, відірвавши її, а свою зберегти. Виграє найвправніший.

 

Ось такі наші козаки й козачки – спритні, кмітливі, веселі. Бажаю вам далі вдосконалювати свої найкращі риси та вміння і зустрінемося на наступних змаганнях.

 

1

 

docx
Додано
4 липня 2018
Переглядів
1085
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку