Сценарій новорічного свята " Хвилина слави"

Про матеріал
Виховувати морально-естетичні почуття, бажання і уміння втілювати в творчому русі настрої, характер і процеси розвитку музичних образів, слухати її, збагачувати музичні враження..
Перегляд файлу

Новорічний сценарій   Хвилина слави

Мета: подарувати дітям радість і багато позитивних емоцій у процесі святкування веселого  свята Нового року; розвивати  увагу, пам’ять і мислення, орієнтування у просторі, вміння імпровізувати у танці та грі, емоційну та рухову чутливість, співочий голос, виразність і ритмічність рухів під музику, розвивати музичні здібності.

Виховувати засобами музики морально-естетичні почуття, бажання і уміння втілювати в творчому русі настрої, характер і процеси розвитку музичних образів, слухати її, збагачувати музичні враження..

 

Добрий казковий день всім, хто завітав сьогодні в цю святкову залу!

 Спливають останні дні старого року – 2019 і з кожною хвилиною до нас наближається новий – 2020рік!

  Існує прикмета – як зустрінеш новий рік, так і проведеш його.

 Новий  рік неодмінно принесе з собою душевне тепло і гармонію в кожну сім’ю.

 Здоров’я – як найбільший скарб.

  Удачу – щоб щастило весь рік у всьому.

  Любов – щоб серце наповнилося ніжністю і милосердям.

 Величезний згорток подарунків і новорічних побажань!

 Тому давайте сьогодні веселитись , грати, танцювати, щоб наступний рік був для всіх нас добрим і радісним!

 

Сьогодні я хочу запропонувати гру  “Хвилина слави”, учасники якої розкривають перед вами глядачами свої таланти. Всі  бажаючі хто вирішив себе показати  мають можливість продемонтрувати свої здібності і захоплення. А ми з вами підтримаємо всіх щедрими оплесками.А також всі разом позмагаєтесь у веселих новорічних конкурсах. У кінці свята всі  звичайно отримають  солодкі подарунки від Діда Мороза. Отже розпочинаємо наше талант шоу Хвилина слави.

Розпонемо наше шоу піснею, яку заспіває увесь клас, бо клас наш дуже голосистий і співучий. Пісня про те, чого діти найбльше хочуть і люблять про сніг.Думаю зимонька нас почує і порадує дітей снігом.Називається пісня Просто снігопад.

Ведуча: «Дорогі діти, батьки! Рік Свині приніс багато радості, удачі, щастя, нові враження. Для когось він став прибутковим, такою свинею-скарбничкою, а з кимось повів себе як порося. Прийшла пора попрощатися з роком Свині. Але перш, ніж помахати йому рукою на прощання, пропоную конкурс!»

Згадайте мультик про Віннні Пух і Пятачка. Що несло поросятко в подарунок ослику Іа? Так кульки. Що трапилося з кулькою Пятачка? Наступна гра

СТРИБКИ НА КУЛЬКАХ

Це дуже весела і галаслива гра. Перед грою потрібно дуже сильно надути повітряні кульки. Кожен учасник ніби сідає на свою кульку і починає на ньому стрибати. Мета гри полягає в тому, щоб як можна довше стрибати  на кульці, щоб той не луснув.

Переможцем стане той, у кого довше всіх не лопне кульку.

Ведуча: «Подякуймо року Свині і зустрінемо символ наступаючого року –

На хвилинку слави запрошую  дітей, які підготували новорічні вірші.

Давайте разом  визначимо це буде рік миші чи щура. Наступна гра має назву

 МИШІ  І  ЩУРИ.

 Розділити всіх на дві команди. Одна команда – Миші, інша – Щури. За сигналом кожна команда повинна голосно пищати. Чия команда голосніше пропищит, так і назвемо наступний рік! Рік Миші або рік Пацюка.

 

Конкурс "Нагодуй Крису"

Ми знаємо, що криси і миші дуже люблять ласувати сир або ковбасу!  Участникам роздается по кусочку ковбаси – вареной, але головне широкий в діаметрі. Задача гравців – прогризти свой кусочек зсередини так, щоб залишився тілько обідок. У кого вийшов самий тонкий ковбасний обідок – той і  переміг.

Ой щось ми з вами засиділись. Давайте усі разом встанемо і діти і батьки зробимо таку собі флешмоб паузу, щоб розім’ятися.

Флешмоб Хеллоу

 

ГРА  ЧАРІВНИЙ КОВПАК: Гравці по черзі надягають на голову новорічний ковпак і говорять вголос про своє бажання. Чиє бажання найбільш оригінальне і позитивне, той отримує  подарунок.

 

 

Родичі витягують  з коробочки і вибирають картку-фант і виконує завдання.

Картки-фанти(заспівати новорічну пісню, розказати вірш, привітати як президент,провести хоровод, показати якогось звіра)

Конкурс  ЯЛИНКИ

Цей смішний конкурс, який дасть дітям трохи повеселитися.

Учасники стають у коло. Ведучий оголошує умови.

Ялинки бувають різними: високими, низькими, широкими і тонкими. Коли ведучим буде вимовлено слово «високими» - діти повинні підняти руки вгору, «низькими» - присісти, «широкими» - зробити коло ширше, «тонкими» - зробити коло вже.

Включається музичний супровід і гра починається. Ведучий намагається заплутати дітей, вимовляючи слова в різній послідовності і повторю

 

Намалюй сніговика або мишку із завязаними очима (фліпчат дошка)

СТРІЧКОВА ПАРА

Ведучий запрошує 5 хлопців і 5 дівчат вийти на сцену. Вони стають навколо нього. У ведучого в кулаці затиснуте 10 стрічок, кінці яких вільно звисають у різні сторони, але середини їх переплутані. На одному кінці кожної стрічки зав'язаний бантик. Ведучий пропонує всім учасникам взятися за ці кінці, дівчатам треба вибрати ті кінці, на яких зав'язані бантики. На рахунок «Раз, два, три» ведучий розтискає кулак, і всі учасники розходяться по залу. Перемагає та пара, яка першою розплутається. Таким чином, кожна стрічка своїми кінцями «зв'язала» пару.

БАБКИ-ЙОЖКИ

Це рухлива гра. Для її проведення приготуйте заздалегідь мітлу (як у двірників) або віник, кеглі (кількість залежить від наявного відстані). Учасників треба розділити на дві команди. Кожен гравець пробігає верхи на мітлі (зигзагом) між кеглями, поставленими на відстані 2-3 м одна від іншої. У цій грі перемагає та команда, яка швидше пробіжить, збивши меншу кількість кеглів.

 

ПІВНЯЧІ  БОЇ

Цю рухливу гру можна влаштовувати як між двома гравцями, так і між двома командами. Два учасники встають один напроти одного. По команді ведучого учасники прибирають одну руку за спину і починають стрибати на одній нозі. При цьому штовхають один одного вільною рукою. Перемагає той учасник, який довше іншого протримається на одній нозі (не впаде і не встане на другу ногу). Якщо гра проводиться між командами, то кожному учаснику, який виграє, дають вирізану з паперу «сніжинку». Перемогла вважатиметься та команда, у якої виявиться більше «сніжинок».

 

ЗНИКЛИЙ  ПІД  КОВПАКОМ

Для цієї гри вам необхідно заздалегідь зробити гарний новорічний ковпак з паперу, прикрасити його мішурою, «дощиком», яскраво розмалювати.

З кімнати, де перебувають учасники, виводять одного гравця. Решта гравців (або ведучий) ховають одного учасника під яскравим ковдрою і накривають зверху приготованим ковпаком. Всі інші учасники міняються місцями. Коли ведучий призведе, гравця, який виходив, гравець повинен визначити, хто захований під ковпаком.

У ГОНИТВІ ЗА БУРУЛЬКОЮ

Для цього конкурсу знадобляться два учасника. Але його можна проводити до тих пір, поки всі присутні попарно не награються.

На середині мотузки треба прив'язати «бурульку». Її можна взяти з старих запасів ялинкових іграшок або, якщо є фантазія і вміння, зробити самим з паперу, вати або ще чого-небудь і обмотати різнокольоровим папером, мішурою або «дощиком». До кінців мотузки прикріплюють по простого олівця, теж красиво оформленим. Кожен учасник встає зі свого боку мотузки. Його завдання - намотати свою частину мотузки на олівець. Переможцем буде той, хто швидше іншого дійде до «бурульки».

СИЛАЧ

 Ведуча оголошує назву конкурсу і запрошує бажаючих взяти участь у ньому хлопців. Гравці отримують по 4-5 повітряних кульки. Завдання: Лопнути кульки без допомоги рук.

Варене яйце . Бити об голову яйця, думаючи що є одне сире. Участь приймає 5 чоловік( усі яйця варенні)

 

ЗАСТЕБИ   ГУДЗИК

До участі запрошується рівну кількість дівчат і хлопців. Конкурсанти діляться на пари. На дівчат надягають халати або сорочки. Хлопцям дають рукавиці.

Завдання юнаків — застебнути гудзики в рукавицях. Хто впорається краще і швидше, той і перемагає.

 

ВУХО, ГОРЛО, НІС

Гравці стають у шеренгу. Ведучий встає перед ними і говорить: "Кожен буде закривати те, що я називатиму". Діти повинні закривати тільки ті частини обличчя, які називає ведучий. Він починає по черзі називати вухо, горло, ніс, але при цьому спеціально плутати гравців. Ведучий називає, 6априклад, ніс, а закриває вуха. Хто помиляється, той вибуває з гри. Виграє той, хто залишився останнім

Після проведення конкурсів, Дід Мороз зі Снігуронькою прощаються з хлопцями.

 

КРАЩА  БОРОДА  ДІДА МОРОЗА

Кожному гостю вручають пінку для гоління або балончик з вершками. Хто з гостей зуміє зробити на своєму обличчі найдовшу, і красиву пишну бороду Діда Мороза, той і отримає приз.

 

Конкурс "Чи вірите ви, що …"

(у дужках наведені відповіді).

Чи вірите ви, …

1. …що в Угорщині є традиція дарувати на Новий рік друзям глиняні фігурки? (так)

2. ...у Гвінеї в першу новорічну ніч прийнято водити по вулицях слонів? (так

3. ...у Данії є традиція в перший ранок нового року залізати на дах і кидати монети в трубу? (немає)

4. ...на Кубі є традиція перед Новим роком наповнювати весь посуд водою, а з настанням свята - виливати її з вікон? (так)

5. ...у Греції є така традиція: щоб наступний рік був рясним, приводити в новорічну ніч додому козла і натирати йому роги оливковим маслом? (немає)

6. ...у Франції на знак особливої уваги до господарів гості приносять у якості новорічного подарунка товсте поліно? (так)

7. ...у США є традиція спалювати за новорічним столом доларову купюру і попіл від неї розсипати по келихах для шампанська? (немає)

8. ...у Бразилії існує традиція в новорічну ніч, поки годинник б'є 12, за допомогою насоса накачувати футбольний м'яч? (немає)

9. ...у Іспанії є традиція в мить, коли годинник б'є 12, кожен повинен з'їсти 12 виноградин? (так)

10. ...у Індії за декілька хвилин до настання нового року голови один одного посипають чаєм урожаю року, що йде? (немає)

11. ...у Ефіопії до новорічного столу подають варені крокодилові яйця з шкаралупою, що фарбує в зелений колір? (немає)

12. ...у Албанії вранці 1 січня прийнято проганяти по вулицях села свиней? (немає)

13. ...у наступаючому році ми будемо в 45 разів здоровіші, 76 разів веселіші і в 97 разів щасливіші? (так)

І правильно робите. Прошу останнє запитання вважати побажанням до Нового року!

 

Сценка «Листи Діду Морозу»

Лист 1:

Прошу вас шановний Діду

Враз принести до обіду

Не машинку, не літак,

Не цукерки, не піджак,

Краще принеси готівки, –

Пише Вам  Богдан з Охтирки.

 Лист 2:

А ось лист також цікавий,

Пише, видко, хлопець жвавий:

Пане Дєдушка Мороз

Видно в вас уже склєроз,

пишу я уже удруге

Бо поштарство недолуге

Не прислало на прохання

Що отримали  листа,

Це, як кажуть, не спроста.

 

Лист 3:

А ось лист  і від дівчини

Пише: Можна мені нині,

В подарунок три помади,

Ще чотири авокади,

Сукню гарну і панамку,

І для фото гарну рамку…

Взагалі тут стільки всього,

Що читати дуже довго.

 Лист 4:

А ось лист і від Сашка,

Який не любить сильно каші,

Хочу сόбі під ялинку,

Чарівну таку пір’їнку,

Щоб махнувши нею враз,

Каша стала на заказ,

Тортом, печивом і жвачкой,

Щоб гребти усе це тачкой.

 

Лист 5:

Ой, та що його казати,

Ось дозвольте прочитати:

Прошу вислати планшет

І до нього ще гаджѐт,

Сіді карту, флешку сенд,

щоби був іще фрі хенд.

А ще хочеться собі

Провод білий ю ес бі.

 

 Лист 6:

Теж мені і дивина,

От у мене новина:

Сильно хочеться сестричку,

По дорозі у крамничку

Загляніть, як буде час.

Я чекатиму на вас

Під ялинкою удома.

Тільки прошу не забудьте,

Чек з крамниці на сестричку

Раптом не підійде личком.

 

 Лист 7:

Лист останній, головний,

Самий світлий, чарівний.

Пише добрая дитина:

Хочу щоб в моїй родині,

А також у всій країні,

Були мир і синє небо,

Більшого мені не треба.

 

Поздоровляю з наступаючим Новим роком! Бажаю залишити в старому році все, що вас обтяжує і непокоїть. А в новий взяти тільки ті емоції, які приносять справжнє щастя. Збережіть в душі любов, дитячу безпосередність, віру в щасливе майбутнє, атмосферу затишку і дружелюбності. Нехай з вами завжди перебуває впевненість у власних силах, і удача супроводжує повсякденних справах!

docx
Додано
20 січня 2020
Переглядів
503
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку