Сценарій спортивного свята: «Малі олімпійські ігри»

Про матеріал
Завдання: 1) пропагувати здоровий спосіб життя, залучати вихованців до колективної творчої справи; 2) розвивати фізичні якості; 3) виховувати почуття взаємодопомоги та дружби, уміння працювати в команді.
Перегляд файлу

Сценарій спортивного свята: «Малі олімпійські ігри»

Картинки по запросу "малі олимпийские игры"

Завдання: 1) пропагувати здоровий спосіб життя, залучати вихованців до колективної творчої справи; 2) розвивати фізичні якості; 3) виховувати почуття взаємодопомоги та дружби, уміння працювати в команді.

Інвентар: гантелі різної ваги; рулетка; крейда; м’ячі для метання; стрічка для зонування; кілочки; естафетні палички; секундомір; канат.

Підготовка

  1. Вивчення історії Олімпійського руху.
  2. Підготовка назв команд, девіз, представлення.
  3. Підготовка показових виступів команд.

 

                                        Хід заходу

Урочиста лінійка, присвячена відкриттю Малих Олімпійських ігор.

Звучать фонограми спортивних пісень. Шикування в колоні по четверо на старті.

Ведуча. Шановні гості! Любі друзі! Ми починаємо урочисту церемонію відкриття Малих Олімпійських  ігор. Свої привітання одне одному скажіть, протягом змагань міцну дружбу збережіть!!!   (усі прямують до місця проведення занять).

Виступ дівчат з гуртка «Черлідінг» з підтримкою команд.

1-ша СТАНЦІЯ  «СТРИБКИ З ГАНТЕЛЯМИ»

Ведуча. У давнину існували змагання атлетів у стрибках у довжину з обтяженням. На еллінських стадіонах атлети стрибали з місця, без розбігу. У руках  вони тримали кам’яні гантелі, вага яких коливалася від 1,5 до 5 кг. Перемагав той, хто далі стрибне.

Учасники кожної команди шикуються  у колону по одному, у капітана-гантелі.

За сигналом капітан стрибає в довжину з місця, кладе гантелі на підлогу біля ніг і йде в кінець своєї команди. Другий учасник стрибає з гантелями в руках з того місця, куди приземлився капітан, і так далі.

Перемагає команда, чиї стрибки в сумі виявляться найдовшими.

2-га СТАНЦІЯ «ЗМАГАННЯ З МЕТАННЯ»

Ведуча. Існував ще один вид змагань у давніх греків – метання диска . Вони метали диск у висоту та в далину. Під час метання у висоту переможцем ставав той, чий диск падав

на землю останнім. Диски виготовляли з каменю, бронзи, заліза, олова або дерева. Їх зберігали в храмах у спеціальних сумках. Проведімо змагання з метань! Метатимемо м’ячі обтяжені, за правилами гри в дартс.

3-тя станція «БІГ»

Ведуча. У програмі античних Олімпійських ігор був біг на 1 стадій (саме звідси походить слово «СТАДІОН») – довжина бігової доріжки дорівнювала 600 ступням. За переказами, її відміряв Геракл (ця довжина становить 192 м). Запрошуємо учасників на старт легкоатлетичної естафети.

Естафета з передачею естафетної палички у бігу на 800 м. Кожна команда стоїть на своїй доріжці. У команді чергуються хлопчик та дівчинка.  За сигналом напрямний долає відстань із естафетною палицею, що передає наступному .

4-та СТАНЦІЯ «ПЕРЕТЯГУВАННЯ КАНАТУ»

Ведуча. Цей вид спорту був відсутній у програмі античних Олімпійських ігор. Але на сучасних Олімпіадах упродовж 1900-1920 років він зазвичай входив до легкоатлетичної програми. Потім його вилучили з олімпійської програми, хоча донині його люблять і часто застосовують на змаганнях. Це – перетягування канату.

Ведуча. Не сумуйте, якщо сьогодні ви не зайняли призове місце яке вам хотілося,поразка – це лише крок до наступної перемоги. Сьогодні ви довели, що вмієте радіти за інших і бути гідними суперниками. 

(Після завершення спортивних змагань проводять урочисте закриття Малих Олімпійських ігор і нагороджують переможені команди і найактивніших учасників  у номінаціях :  за представлення команди і девіз; найстрибучіший ; найспритніший; найшвидший; найсильніший; )

 

docx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
381
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку