Сценарій спортивного свята "Веселі старти"

Про матеріал
Спортивні змагання «Веселі старти» для учнів молодших класів. Мета: створити атмосферу свята в грі-змаганні; формувати навички здорового способу життя; розвивати фізичні якості дітей: спритність, силу, швидкість, витривалість тощо; розвивати пам'ять, увагу, організованість, самостійність, уміння узгоджувати інтереси, долати труднощі; зміцнювати здоров’я; виховувати в учнів почуття дружби, взаємовиручки.
Перегляд файлу

Спортивні  змагання

«Веселі старти»

для учнів молодших класів

 

    Мета: створити атмосферу свята в грі-змаганні; формувати навички здорового способу життя; розвивати фізичні якості дітей: спритність, силу, швидкість, витривалість тощо; розвивати пам'ять, увагу, організованість,  самостійність, уміння узгоджувати інтереси, долати труднощі; зміцнювати здоров’я; виховувати в учнів почуття дружби, взаємовиручки.

Обладнання: спортивний інвентар (два обручі, два баскетбольні м’ячі , маленькі м’ячики,тенісні ракетки , кеглі, фішки, естафетні палки, прапорці), музичний супровід.

 

Хід заходу.

Звучить урочиста музика. Виходять ведучий( учень старших класів) та дівчата - черлідерши. 

Ведучий: Друзі , вітаємо вас на нашому спортивному святі, щоб позмагатися у силі, спритності, і просто відпочити. Запрошуємо команди на майданчик (спортивну залу).

Під музичний супровід до зали заходять та шикуються команди-учасники.

Ведучий: Вітаємо наших спортсменів оплисками та бажаємо командам великих перемог та  значних досягнень!

1 учениця: Спортивне змагання почати пора.

Нумо, дружно, діти,

Скажемо всі «Фізкульт - ура!»

2 учениця: Правила змагань прості: не плакати, не сумувати, не кусатися. Підтримувати один одного та весело розважатися.

3 учениця: Хай не буде суперечок

Серед вас ніколи.

Нехай спорт всіх об’єднає

В нашій рідній школі. Домовились?

Ведучий. Визначати переможців буде в нас жюрі поважне. Об’єктивне і уважне. Та перш ніж будемо змагатись,  командам пропоную представитися та привітати один одного.

Привітання команд (назва, девіз)

Ведучий: А зараз, як годиться перед змаганнями, ми з вами зробимо розминку. Готові? Тоді розпочинаємо.

Дівчата - черлідерши проводять з дітьми  розминку під музичний супровід.

1 учениця: Молодці! Ось тепе рви дійсно готові до змагань.

1. «Стрибки боком»

Кожен учасник стрибає до фішки – правим боком, назад – лівим та передає естафету наступному гравцю.

2. «Передача м’яча »

Команди шикуються в колонах по одному, піднявши руки. За сигналом вчителя перший гравець передає м’яч іншому. Останній гравець із м’ячем біжить уперед і передає знову м’яч. Перемагає та команда, у якій перший гравець першим зайняв своє місце.

3. «Не впусти»

За сигналом кожен гравець повинен пронести малий м’ячик, що лежить на тенісній ракетці до цілі, не загубивши його. Потім бігом повертається та передає ракетку наступному гравцю команди.

Ведучий: А зараз пропоную трішечки відпочити, набратися сил перед наступним етапом змагань, де вам потрібно буде бути дуже швидкими. Але не треба вважати що це завдання буде дуже легким. Треба «домовитися» зі своїм тілом та тримати рівновагу. Зможете?

4. «Чапля».  Кожна команда шикується в шеренгу. Хто більше часу простоїть на одній нозі (за цю гру бали не зараховуються).

Ведучий: Дуже добре, молодці. Сил набралися? Готові продовжувати змагання? Тоді переходимо до наступної естафети. Уважно слухаємо правила.

5. «Хто швидше?»

На дистанції до прапорця стоять шість кеглів. За сигналом перший учасник біжіть до орієнтира між кеглями, а повертається по прямій, передає естафету наступному учаснику. Перемагає команда,яка першою завершила естафету,не припускаючись помилок.

 (Для 3-4 класів) 6. «Ведення баскетбольного м’яча »

За сигналом перший гравець веде баскетбольний м’яч до прапорця та назад до своєї команди .Передає м’яч другому гравцеві .Перемагає команда,яка першою завершила естафету.

7. «Ланцюжок»

Команди шикуються в шеренги, тримаючись за руки. У першого учасника гімнастичний обруч. Треба «переправити» обруч останньому учаснику, пролізаючи через нього не розірвавши «ланцюжок».

Ведучий: Ви дуже вправно впоралися ці всіма естафетами, настає час дізнатися результати зманань. А  поки судді підводять підсумки змагань, ми з вами переглянемо виступ, зустрічаємо дівчат!

Танцювально - спортивний номер дівчат - черлідерш.

( Під час перерви, в очікуванні результатів, можна також провести гру для всіх учасників та глядачів «Завзяті вболівальники футболу». Ведучий: Ця гра на уважність, отже, слухайте уважно умови гри. Коли я підніму зелений прапорець вгору – всі кричать «футбол»; жовтий – всі кричать «штанга »; коли я виконую біг на місці – всі вигукують «пас,пас», а два прапорці вгорі –«гол».)

Ведучий: Дякуємо всім,хто завітав на наше спортивне свято! Дівчатам- за виступ, глядачам - ви весело та гучно вболівали, і звісно нашим командам – ви найшвидші, найспритніші та дуже дружні! Будуть з вас і  альпіністи,  і завзяті футболісти, легкоатлети і плавці, не прості собі спортсмени, а відомі рекордсмени. А зараз слово надається нашим суддям.

Слово надається суддям. Оголошуються результати.

Нагородження учасників.

Ведучий:  Пам’ятайте, що зі спортом та фізкультурою треба «дружити»! Уроки фізкультури в школі, заняття в спортивних гуртках та секціях  вам допоможуть рости здоровими і сильними. Грайте більше на свіжому повітрі, з друзями, з батьками, на відпочинку та у будні! Це всім буде тільки на користь. Бережіть здоров'я, зміцнюйте і примножуйте його. До нових зустрічей!

doc
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
549
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку