Сценарій свята "Зустрічаємо Новий рік"

Про матеріал
Виховний захід у вигляді конкурсно - розважальної програми, налаштує дітей на новорічну атмосферу
Перегляд файлу

Новорічне свято

Ведучий. 

Новий рік ступає на поріг. 

Чарівні свята усі стрічають. 

Чудеса в цей час завжди бувають. 

Всі бажання щирі загадають , 

Бо збувається усе під Новий рік! 

Ведуча. 

Ми раді вітати сьогодні всіх вас в ці передсвяткові, передноворічні дні в нашому залі. Нам би дуже хотілося, щоб сьогоднішній вечір ми провели цікаво, весело, щоб запам'ятався він на цілий рік. 

 Ведучий. 

Але одного нашого бажання замало, 

І тому я звертаюся до вас: будьте веселі, здорові, щасливі. 

Танцюйте, співайте, жартуйте 

Ведуча. 

У нас є правила свої, 

Послухайте уважно всі. 

Ведучий. 

Співай, танцюй,танок веди, 

Для цього й кликали сюди. 

Ведуча. 

Вам помилки сьогодні всі прощаються, 

А хто без посмішки- до зали не пускається. 

Ведучий. 

Порядок дня запам’ятай: 

Співай-танцюй, танцюй співай. 

Ведуча. 

Думаю, запам’ятали, 

Ми все детально розказали. 

Привітання від класного керівника.

Хочу привітати вас з Новим Роком! Хай рік подарує вам і вашим близьким міцне здоров’я та гарний настрій. Дуже хочеться, щоб у старому році залишилися всі негаразди, а новий рік прийшов із новими можливостями.

 Хай вогні запалюються не тільки на ялинці, але й у душі, нехай щастя буде не тільки в казці, а й у житті кожного із вас.

Бажаю невичерпної життєвої енергії на майбутні 366 днів, неймовірної удачі на всі 12 місяців і відмінного настрою на прийдешні 52 тижні.

Нехай з першого січня почнеться нове, цікаве, насичене, яскраве життя. Здоров’я  Вам і близьким. З Новим Роком!

Музичне привітання(виступ дітей)

Ведучий.  А хто знає, як зустрічають Новий рік у різних країнах світу?

Ведуча. В Італії є дивний звичай: у новорічну ніч викидати на вулицю з вікон різний старий непотріб: посуд, поламані двері, речі

Ведучий.     У Фінляндії дівчата в новорічну ніч кидають через плече черевик. Якщо він упаде носком до дверей — бути весіллю.

Ведуча.     У Японії до новорічного столу господині готують рисове печиво — символ достатку сім'ї, відварюють макарони — символ довголіття, готують горохові страви — символ здоров'я, а з рибних страв готують коропа — символ сили.    А діти у новорічну ніч ховають під подушку малюнок із зображенням корабля з вітрилами, на якому пливе семеро казкових чарівників — сім покровителів щастя.

  Ведучий.    У давнину в Австрії та Німеччині, коли на вулиці з'являвся сажотрус, люди намагалися доторкнутися до нього і вимазатися сажею, це вважалося запорукою щастя.

    Ведуча .   Звичай дарувати новорічні подарунки прийшов до нас зі Стародавнього Риму. Першими подарунками були гілочки лавра, які символізували щастя й удачу в наступному році. Римляни на новорічних подарунках писали побажання та жартівливі вірші.

Гра «Жартівливі запитання» (вікторина)

1. Що можна побачити із заплющеними очима? (Сон.)
2. У кого вуса довші за ноги? (Таргана.)
3. Який годинник показує правильний час тільки двічі на добу? (Той, що зупинився.)
4. Який півострів говорить про свої розміри? (Ямал.)
5. Чи може страус назвати себе птахом? (Ні, він не говорить.)
6. Коли руки бувають займенниками? (Коли вони ви-ми-ті.)
7. Що знаходиться між горою і долиною? (І.)
 

Гра «У яких казках та кінострічках зустрічаються цифри 3 і 7?»
Приміром: «Три горішки для Попелюшки»; «Троє поросят»; «Три товстуни»; «Д'Артаньян та три мушкетери»; «Три ведмеді»; «Вовк та семеро козенят»; «Квітка-семицвітка»; «Казка про мертву царівну та сімох богатирів».

А чи добре ви пам’ятаєте казкових героїв? Спробуйте назвати казку та її дійову особу:

  • Працьовитий фермер посадив коренеплід та не зміг впоратись самостійно із збором урожаю (казка «Ріпка»,дід)
  • Щоб встановити цю особу, владі країни довелося взяти мірку з ноги усіх молодих громадянок цієї країни (казка «Попелюшка», Попелюшка)
  • Працівниця сільського господарства, яка створила для своїх господарів продукт із дорогоцінного металу. Господарі  марно намагалися приготувати вишукану страву з даного продукту. Але їх спроби зруйнувала хвостата зловмисниця, чим нанесла моральну шкоду даним особам (казка «Курочка Ряба», курочка Ряба та Мишка)

Якщо друзів вірних мати, можна труднощі здолати!

Що ви дружні — доведіть! 

Ріпку всі разом тягніть!

Ведучий 1.  Розділіться на 2 команди і друзями доберіть команди,  щоб було по 7 учасників. Розділіть ролі: діді, бабки, онуки, Жучки, кішки, мишки, ріпки.  Навпроти дошки поставте 2 стільчика. На ці стільчики посадіть «Ріпки». Гру почне «Дід». За сигналом  він буде бігти до «Ріпки», оббіжить навколо неї і повернеться назад, за нього візьметься «Бабка», і вони продовжать бігти вдвох. Їм знову треба буде оббігти «Ріпку» і повернутись назад, щоб забрати собі на допомогу «Внучку», потім «Жучку», потім «Кішку», потім «Мишку». В кінці гри «Мишка» повинна вхопитися за «Ріпку» і всі разом повернуться додому. Виграє та команда, яка  швидше витягне "Ріпку". Удачі вам!»

Ведучий 2.  Чи вмієте ви танцювати?  Запрошуємо 8 учасника:  4хлопці і 4 дівчини. Танок без рук з повітряною кулькою, затиснутою між головами. Умова —  щоб кулька не впала і руками не допомагати!

Ведучий 1. Молодці!  Наступний конкурс «Схід-Захід».  Утворіть дві команди по 5 чоловік. Члени команди шикуються один за одним і за командою передають кульку від першого до останнього над головою (Схід), а від останнього до першого —  між ногами (Захід).  Перемагає та команда, у якої  це вийде швидше. В другому турі запускаємо відразу 3 кульки.

Ведучий: Молодці! Дуже дружно і вправно ви працювали в командах.

А тепер гра   гра «Художники».

Ця гра командна,  2 команди,  навпроти кожної команди стоїть мольберт з чистим аркушем паперу. Зараз ми будемо малювати новорічну ялинку. Але малювати її просто по черзі було б нудно. Тому ми зав'язуємо першим гравцям очі і даємо в руки маркер. Як тільки перші гравці впоралися із завдання, їм розв'язуємо пов'язки, а зав'язуємо другим і т.д. По команді перші гравці малюють ялинку, другі - зірку, треті - дві кульки, четверті - дві бурульки, п'яті - дві шишки і т.д. Перемагає команда, у якої ялинка вийшла красивіше.

(Проводиться гра)

Ведучий .  Бачу, що ви спритні, дружні, веселі. То ж пропоную наступний конкурс. Згодні?  Не стомилися ще?

Ставимо по колу стільці на 1 менше від кількості учасників.  Поки лунає музика всі танцюють по колу навколо стільців. Тільки музика припиняється, учасники сідають на стільці. Перемагає останній, хто залишиться на стільці.

 

Ведучий .  Всі позмагалися на славу!  Кожна команда відчула смак перемоги!  Але із впевненістю можна сказати, що сьогодні перемогла дружба, переміг весь наш клас. Щиро бажаємо вам  здоров’я міцного і усього найкращого!  Запрошу до святкового столу!

Але у мене є ще один сюрприз для вас - «Новорічна дискотека».

 

docx
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку