СЦЕНАРІЙ ТАНЦЮВАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «Зустріч із танцем»

Про матеріал
Мета заходу: Розвивати в учнів потяг до краси, виховувати повагу юнака до дівчини, прагнення виглядати красивим і сучасним. Кожен, хто завітає на наше свято музики і танцю зможе побачити та вивчити різні стилі танців
Перегляд файлу

ПНЗ «Будинок дитячої та юнацької творчості Заводського району» м. Запоріжжя

СЦЕНАРІЙ ТАНЦЮВАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ

«Зустріч із танцем»

 

        1-а ведуча.  Добрий день, шановні друзі! Сьогоднішню зустріч ми                          присвячуємо гармонії грації і ритму музики – хореографічному мистецтву.

       2-а ведуча.   Нашу програму ми назвали «Зустріч із танцем». Сьогодні ви не тільки слухатимете танцювальну музику, а й дізнаєтесь  дещо про танці недалекого минулого, які танцювали наші батьки.

        1-а ведуча:   Сподіваємось, любі друзі, що ви будете активними учасниками танцювальної програми, а найбільш активних і ерудованих чекають призи і подарунки .

      2-а ведуча: Я не відкрию вам таємницю  як скажу, що до цього часу людство не придумало нічого кращого для відпочинку ніж танець. Він  такий же старий, як і людство. Людина ще в печері намагалась рухами привернути до себе увагу богів та відігнати злих духів. Ось як це було.

(На сцені виконується ритуальний танець первісної людини,                  танцюючій у первісному одязі)

         1-а ведуча.: Ми починаємо нашу танцювальну програму з танцювальної розминки. Увага! Зараз ми з вами  зробимо крок у минуле і ритмічними рухами танцю  будемо закликати:

  • вогонь;
  • дощ;
  • сонячну погоду;
  • щедрий врожай;
  • вдале полювання.

(під ритмічну фонограму діти  виконують танцювальні рухи ритуальних                                  закликів)

           2-а ведуча:  Дякуємо всіх за дивовижні і незвичайні ритуальні танці. Ви проявили неабияку фантазію.

А ми крокуємо далі…  Невпинний час біжить, мов річка, і незмінно кожне століття несе з собою нову моду – в побуті, в одязі, в танці. На зміну грубим рухам прийшли величаві, манірні поклони та вихиляси; яскраві, запальні європейські  і латиноамериканські танці.

           1-а ведуча:  Пропоную  провести  бліц-конкурс знавців  танців. Учасники цього конкурсу по черзі називають танці. Хто останній скаже назву танцю, отримає приз.

Діти називають:

  • вальс
  • хіп – хоп
  • брейк-данс
  • ча-ча-ча
  • джайв
  • рок-н-рол
  • танго
  • сальса
  • ламбада
  • румба
  • диско
  • шафл
  • джаз фанк
  • модерн
  • контемп
  • степ

 

Переможець отримує приз під оплески  друзів.

           2-а ведуча:  В доповнення попереднього конкурсу я хочу назвати вам  один  мій улюблений танець  ХХ сторіччя « Бугі-вугі » і запрошую  всіх стати в коло. Звучить музика  і ми танцюємо « Бугі-вугі ».

(Виконується танець « Бугі-вугі »)

           1-а ведуча. Разом із виникненням танців виникли і правила хорошого тону, невиконання яких вважалось найвищим проявом невихованості.

 Познайомимось  із ними і ми з вами.

  • на танцювальному вечорі в суспільному місці даму, яку супроводжує кавалер, можна запрошувати до танцю тільки попередньо попросивши дозволу в її супутника;
  • якщо серед гостей, куди ви запрошені офіційно, є дівчина, яка прийшла на вечір одна, ви (юначе) повинні обов’язково запросити її хоча б на один танець;
  • дівчина може відмовитись від запрошення, якщо вона  вирішила танцювати з одним партнером, або не танцювати зовсім. Хлопчик ні в якому разі не має ображатись або наполягати на своєму запрошенні;
  • після танцю партнер проводжає  партнершу на те саме місце, де дівчина стояла і дякує їй за танець;
  • під час танцю можете тихо розмовляти, але не варто обійматися чи цілуватися. І запам’ятайте: ніщо так не розчаровує, як пустий чи «бігаючи поглядом», якому нема на чому зупинитись;
  • якщо ви партнерша -  вловлюйте рухи партнера і дозволяйте вести вас у танці. І ще. Ніколи не говоріть йому, що хтось танцює краще за нього;
  • і остання порада: якщо ви партнер – ведіть партнершу вміло і делікатно, не притискуйте її надто сильно але й не ведіть розслаблено. Основне – не виходьте з ритму.

                   2-а ведуча. Це були правила хорошого тону в танці. Ми даємо можливість  вам скористатись нашими порадами, а заразом перевірити себе, як  ви запам’ятали ці правила. А  краща танцювальна пара отримає сувенір.

(Звучить фонограма повільного танцю, діти танцюють парний повільний     танок.)

                    1-а ведуча. Можна непогано знати кілька танців, але по-справжньому гарно танцювати ви будете  тільки тоді, коли добре оволодієте рухами вальсу.

                    2-а ведуча. Майже ціле століття вальс утримує першість у всіх танцювальних залах  світу. І жоден із існуючих раніше танців не зміг перевершити вальс за популярністю. Його танцювали скрізь: у палацах і на площах, у танцювальних залах і корчмах.  Саме вальс був, є і буде «танцем закоханих».

                   1-а ведуча. Вальс – це танець поворотів і плавних рухів. Перш за все не забудьте «про себе»  рахувати до 3-х – 1,2,3,  1,2,3, т.д.  Запрошуємо усіх до вальсу.

(Звучить фонограма повільного вальсу)

                   2-а ведуча. А зараз подивіться і скажіть – рухи якого танцю виконує зараз наша помічниця.

(помічниця танцює чарльстон)

Цей танець користувався великим успіхом у 20-і роки ХХ століття. Характерні рухи ніг назад «свівл».Отож, поуправляємося у «свівлі», а наша помічниця вам допоможе.

(звучить фонограма, виконується чарльстон)

                  1-а ведуча. Ну, а цей танець добре знайомий сучасній молоді.

Це – рок-н-рол. Рок-н-рол належить до джазових танців. В перекладі рок-н-рол означає «крутитись та вертітись» або «хитатись та перекочуватись».

(звучить фонограма, виконується  рок-н-рол)

                  2-а ведуча. А зараз пограємо. Увага! Правила гри «У капелюсі не танцюють». Усі танцюють повільний танець. На голові у двох – хлопця і дівчини – капелюхи. Вони теж хочуть танцювати, але… у капелюсі не танцюють. Для того щоб узяти участь у грі, учасники повинні одягнути капелюх на голову когось із танцюючих – у цьому разі вони отримують право танцювати із його партнером. Дівчата надягають капелюх дівчатам, а хлопці – хлопцям. Якщо вам одягли на голову капелюха – поступіться своїм партнером і не розгублюйтесь. Вибирайте собі партнера, користуючись правом «надягти капелюха».

(Звучить фонограма, діти грають)

                 1-а ведуча. Наступна гра «Запрошення з букетом квітів».

На середину зали ставимо стілець, на який сідає дівчина з букетом у руках. ЇЇ запрошують до танцю два юнаки. Одному з них вона віддає букет, а з іншим іде танцювати. Юнак із букетом сідає на стілець і його запрошують дві дівчини і так далі. Той, хто залишився на стільці в момент закінчення танцю отримує приз.

(Звучить фонограма, діти грають)

              2-а ведуча. Пропонуємо вам знайомство з досить популярним танцем, ваших батьків. Це – твіст, у перекладі означає «скручуватись». Рухи дуже прості. Додайте трохи граційності, руху, свободи і шарму. Танцюємо твіст!                     

(Виконується танець «твіст»)

                  1-а ведуча.   Сенсацією, своєрідною бомбою, став танець брейк-данс, що з`явився у 80-х роках. Які ж елементи використовуються у брейку? У брейку використовують фізичні вправи, повороти на голові, перекручення, а тому танцювати брейк може фізично розвинена людина.

(Вихованці  колективу естрадного танцю «Ексклюзив» виконують елементи «нижнього  брейку» та « електрик»)

Запрошуємо всіх до танцювальної програми яка складається з сучасних  стильових направлень.

(Звучить танцювальна музика: диско, хіп-хоп, фанк, джаз і т.д.)

                   2-а ведуча. Наша танцювальна програма «Зустріч з танцем» завершується. Маємо надію, що вам сподобалось у нас на вечорі, ви дізнались багато  про танці і  у вас з’явилось бажання гарно танцювати.                               1-а ведуча. До побачення. До нової зустрічі.

      

doc
Додано
23 травня 2020
Переглядів
714
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку