СЦЕНАРІЙ виховного заходу на тему «ДЕНЬ ГРОШЕЙ»

Про матеріал
У світі існує велика кількість свят. Є свята місцеві і міжнародні, традиційні і незвичні: День обіймів, День блондинок, День яйця, День соні, День шоколаду, День спонтанного вияву доброти, День огірка і навіть День туалету. Свята найрізноманітніші існують, а ось Дня Грошей – немає! Вважаю, пора встановити справедливість! Сьогодні ми започаткуємо святкування Дня Грошей в нашому коледжі і тема сьогоднішнього свята - "Не в грошах щастя, а їх кількості!"
Перегляд файлу

СЦЕНАРІЙ «ДЕНЬ ГРОШЕЙ»

(Несерйозний сценарій неіснуючого свята)

У світі існує велика кількість свят. Є свята місцеві і міжнародні, традиційні і незвичні: День обіймів, День блондинок, День яйця, День соні, День шоколаду, День спонтанного вияву доброти, День огірка і навіть День туалету. Свята найрізноманітніші існують, а ось Дня Грошей – немає! Вважаю, пора встановити справедливість! Сьогодні ми започаткуємо святкування Дня Грошей в нашому коледжі і тема сьогоднішнього свята -  "Не в грошах щастя, а їх кількості!" 

Ведучий: Гроші, Гроші, Грошики – різнокольорові бумажки і дзвінкі монетки, які наділені фантастичною енергетикою і потужним потенціалом.  А ще – відчуджені, обмовлені, розсварені, ті, що є джерелом розбрату у багатьох життєвих ситуаціях… Згадайте вислови , «Гроші – зло,великих грошей чесною працею не заробиш; гроші псують людину» і таке інше.  Але чому ж тоді ми таємно так боготворимо ці самі грошові знаки, мріємо про їх накопичення? Та ще й у кількості, яку й вимовити страшно? Виховання, друзі, виховання.. Із самого дитинства нас навчають заощаджувати, заробляти, примножувати. Все крутиться навколо грошей – увесь світ!

Перший конкурс має назву «Валюта країн світу»

Ведучий:  Для початку влаштуємо розминку. Командам на листку паперу необхідно за 1 хвилину написати валюти країн світу, які вони знають. Потім, після закінчення відведеного часу, команди по черзі озвучують по 1 валюті, (без повторень) Поразку отримує та команда, у якої закінчуються назви валюти першою.

(Подсказка для Ведущего: рубль, доллар, фунт, евро, афгани, динар, песо, франк, лев, донг, лари, реал, тенге, крона, юань, вона, иена)

Ведучий:  Вам не приходилось помічати, що деякі люди достатньо невпевнено рахують свої витрати, але стають більше впевнені і відкриті, рахуючи свої доходи. Роблять це із насолодою. Зараз вам необхідно буде порахувати прибуток команди

Другий конкурс "Гроші люблять рахунок".

Ведучий:  Запрошуємо по одному учаснику від команди вийти до столу. Зараз у вас буде можливість заробити свій стартовий капітал для команди. Давним-давно гроші зберігали в сундуках, в підвалах, а потаємних місцях, зараз, як правило, гроші довіряють банкам, але, тим не менше, є ще люди, які все ж зберігають свої гроші або під подушкою, або під матрацом, або ховають у… носках. Ось ці носки із купюрами, стануть стартовим капіталом вашої команди, але для цього учасникам необхідно швидко порахувати суму стартового капіталу у цьому раритетному сховку. Команда, яка швидше впорається, одержить ще й додатково дивіденди(100 грн)

 Условия конкурса: В носках должно быть одинаковое количество монет  Первый сосчитавший побеждает. После окончания конкурса стартовые капиталы уравниваются, а победитель получает дополнительный бонус(100 грн). Конкурсанты считают  "стартовый капитал".

Третій конкурс «Фінансова піраміда»

Ведучий: Командам необхідно із пластмасових стаканчиків спорудити фінансову піраміду. Переможе та команда, висота піраміди у котрої буде більшою. За перемогу у конкурсі команда отримає 100 гривень.

Четвертий конкурс "Храните деньги в сберегательной кассе!"(потрібні хлопці)

Ведучий:  Мабуть, більшість пам’ятає відомий  радянський вислів:  "Храните деньги в сберегательной кассе". І ми, як сучасні люди, зберігаємо свої заощадження, звичайно, не в носках, а в банку. А ось як робити свої вклади «правильно» і як захистити свої заощадження знають далеко не всі. 

Ведучий:  Попрошу вийти до мене по 1 хлопцю – це будуть наші БАНКИ. Кожному Банку дамо по одній клієнтці, яка за певний час (1 хвилина), повинна буде зробити якомога більше вкладів у свій банк. Вклади – це гривневі купюри (у клиенток должны быть равные количества "денежных средств"), банківські ячейки - кармани, рукави, носки, все що завгодно! Розпочинаємо. Час пішов!

Ведучий:  А тепер прошу клієнток змінити свій банк і завдання буде тепер зняти депозити, тобто, віднайти гроші в банку за 60 секунд! Перемагає та команда, яка першою справиться із завданням(винагородою буде сума 100 грн до стартового капіталу команди)

 Побеждает участница, которая успела снять большее количество вкладов соперника. 

П’ятий конкурс "Гроші, гроші, грошики, як вас люблю я, грошики!»

Ведучий: Час трішки відпочити. Проведемо фінансовий батл(поєдинок) Називаємо приказки, прислів’я, крилаті вислови казки, вірші, все з літературного жанру, що стосується теми «ГРОШІ». Згадуємо, поповнюючи казну команди. За кожну приказку – 100 гривень до бюджету команди.

(Подсказки для ведущего: Денег много не бывает; Деньги не пахнут; Деньги счет любят; Копейка рубль бережет; Не в деньгах счастье; Думай не думай, а сто рублей не деньги; Не было ни гроша, да вдруг алтын; Всех денег не заработаешь; Денег, как грязи; Денег - куры не клюют; Деньги ваши станут наши; Деньги на бочку!; Деньги к деньгам; Плакали наши денежки; Финансы поют романсы; Уговор дороже денег; Эх, ма, кабы денег тьма!; Копейка рубль бережет; и т.д.)

 

Шостий конкурс «Фінансова вікторина»

Ведучий: Необхідно швидко дати правильну відповідь на мої поставлені питання. Та команда, яка першою підніме руку і відповість правильно, заробляє для своєї команди 10 гривень

1.Що бачити в чужій кишені недобре, але дуже цікаво?(Гроші.)

2.  Робити це ні на чужому, ні тим паче в своєму будинку не варто: грошенят вижити можна.(Свистіти.)

3.  У кого немає грошей, щоб взутися?(У босяка.)

4. Девізом якого великого американця стали слова: «Час – це  гроші».(Бенджаміна Франкліна.)

5. В Японії багаті гребуть гроші граблями (бамбуковими). А чим наші багатії гребуть гроші?(Лопатою. Гребе гроші лопатою.)

6.  Яка тварина завжди при грошах?(Порося, у нього завжди є п'ятачок.)

7.Скільки центів в центнері?  (Один - цент-нер.)

8. Що перевіряють, не відходячи від каси?(Гроші.)

9. «Монета» для казино - це ... Що?(Фішка.)

10. Як офіційно називається зворотна сторона монети? (Реверс

11.  Нумізмати цінують в купюрах рік випуску, а всі інші - кількість ... Чого?(Нулів.)

12.  Скажіть одним словом «покарання грошима».(Штраф.)

13. Який пісенний весь острів покритий американською валютою?(Острів Невезіння. «Весь покритий зеленню, абсолютно весь...».)

14. І марка російського літака, і в'єтнамська копійка.(Су.)

15. Який футбольний клуб, один з найсильніших у світі, має назву грошової одиниці?(«Реал». Реал - грошова одиниця Бразилії.)

16. Як офіційно називається лицьова сторона монети? (Аверс)

 

Сьомий конкурс "Щастя не в грошах, а в їх кількості".

Ведучий А зараз командам надається можливість значно збільшити свій командний капітал. Для цього вам, друзі, знадобиться винахідливість і вміння логічно мислити і просто її величність – Удача! Колись, дуже давно, наша пра-пра-бабки грали в незамислувату гру «данетки», сьогодні ми спробуємо її зіграти. Умови дуже прості – я задаю питання, команди ж задають мені додаткові питання, на які я можу відповісти тільки «ТАК» чи «НІ» Ви ж, шляхом логічних своїх рішень повинні дати правильну відповідь. Ітак, розпочинаємо! Кожна вгадана «данетка» приносить команді 100 грн. 

Перша "данетка"(ПРИКЛАД)

Вони гарно робили свою роботу, а дівчинка через них стала краще розмовляти. Що відбувається?

Відповідь: Дівчинка вчить скоромовку: "Четыре черненьких чумазеньких чертенка чертили черными чернилами чертеж чрезвычайно чисто"

Проводится первый тур игры.

Ведучий: Завдання зрозуміле?

Данетки "на продаж":

1. Щоб провірити свою теорію дівчинка приносила шкоди довкіллю і губила природу. Що відбувається?

Відповідь: Дівчинка гадала на ромашці - "любить, не любить".

2. Баба Клава йшла с базару, по дорозі залізла на дерево, злізла з нього і пішла далі. Як це сталося?

Відповідь: Вона перейшла струмок по поваленому дереву.

3. В магазині дівчина стала жертвою нападу звіра, який хотів добратися до її шиї, але їй вдалося вийти переможцем. Що трапилося?  

Відповідь: Дівчину  "душила жаба", але вона поборола свою жадібність.

4. Копаючи землю, жінка знайшла сундук з золотом. 3 роки вона його зберігала, не кажучи нікому ні слова. А через 3 роки купила віллу, машину і багато інших речей. Що їй заважало зробити це раніше?

Відповідь: Жінка – жертва кораблетрощі. 3 роки вона провела на  безлюдному острові де і був знайдений скарб. І коли її, накінець, знайшли і спасли – вона змогла використати його.

 

5.Дівчина-письменниця знайшла гроші і дуже через це засмутилася. Чому?

Відповідь: Дівчина – письменник-початківець, вона видала кілька екземплярів своєї книги і залишила їх на полицях в бібліотеці. Між сторінками книг дівчина спеціально поклала грошові купюри, щоб перевірити, чи будуть цікавитись її книгами. Через певний час вона пішла в бібліотеку і побачила, що у всіх книгах купюри на місці – значить їх ніхто не відкривав.

 

6. Одному старому дідусеві дуже заважали діти, які постійно гралися і кричали у нього під вікнами. Але пригоршня мілких грошей допомогла йому вирішити цю проблему і добитися тиші. Як?

Відповідь : Старий сказав дітям, що йому дуже подобається, коли вони кричать у нього під вікнами і він готовий платити їм гроші, при умові, що вони будуть приходити у двір кожен день і кричати, як можна голосніше. Через кілька днів, він сказав, що платити більше нічим, гроші закінчилися. Діти втекли гратися в інше місце, не бажаючи безкоштовно веселити старого.

 

Восьмий конкурс "Гроші під ногами не валяються".

 Ведучий: Все хороше коли-небудь закінчується: і молодість, і канікули, і гроші. І наше свято підходить до кінця. Сьогодні наші учасники зі стартового капіталу заробили собі солідні суми прибутку. Нагадаємо – на початку гри у кожної з команд був початковий капітал у сумі 1000 грн., в результаті конкурсних етапів капітал кожної з команд зріс. З цим і вітаємо! Перемогу отримує та команда, в якої, за підрахунками, коштів виявилося більше, але і це ще не все! Заробити гроші ви змогли, тож тепер у вас є можливість їх потратити! 

Ведучий: Зараз на вас очікує завершальний конкурс-аукціон «Грошовий дощ». За вами зароблені гроші можна буде купити собі подарунок, але за нього потрібно буде поторгуватися. Та із команд, яка запропонує найбільшу суму за оголошений лот і отримає цей приз!

 

І так, реклама — двигун торгівлі! Аукціон «Кіт в мішку»

1. Незамінний предмет, який дозволить любий момент життя провести з  вогником. (коробка сірників);

2. Багатофункціональний інформаційно-запамятовуючий засіб (записна книжка);

3. Унікальний засіб для виведення плям (ластик).

4. Швейна машинка "Зінгер" останнього покоління (набір голок)

5. Багаторазовий засіб індивідуального захисту (мило).

 6. Індійський килим ручної роботи (носовичок)

7. Вино 40-ка літньої витримки «Шардоне» (пляшка кефіру або квасу).

8. Маленьке, яке може стати великим (Повітряна кулька)

9. Яйце Фаберже, інкрустоване дорогоцінними металами. ( Кіндер-сюрприз.)

10. Ваза китайська, фарфорова династії Дзинь  (Скляна банка.)

docx
Додано
10 березня 2023
Переглядів
650
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку