Сценарій «Я – особистість»

Про матеріал

Японське прислівя говорить: «Найдорогоцінніша перлина часто ховається у непоказній мушлі» Кожна дитина,навіть сама непримітна в класі, є такою перлинкою.І завдання вчителя побачити цю перлинку,розкрити її. Саме цей захід допоможе розкрити здібності кожної дитини,продемонструвати талант кожного учня в класі.

Перегляд файлу

Сценарій «Я – особистість»

  «Ніяка зовнішня краса не може бути повною, якщо її   не освітлює краса внутрішня «В малих піщинках нам явлено світи».     (Верхан)   «Найдорогоцінніша перлина часто ховається  у непоказній мушлі».            (Японське прислів’я)

 Вчитель «Ти знаєш, що ти  людина Ти знаєш про це чи ні? Усмішка твоя  єдина,  Мука твоя єдина, Очі твої одні».

Ці рядки належать відомому українському поетові Василю Симоненку. Вони взяті епіграфом нашого свята. Ми прийшли у світ, щоб зробити його кращим. Кожна людина має унікальні здібності. Ми всі різні, ми – особистості. У нашому класі є спортсмени, і танцюристи, і співаки, і любителі тварин, і художники,  а захоплення кожного – особливе і цікаве. Сьогодні ми відкриваємо скарбничку із коштовностями, куди кожен поклав свій талант або своє захоплення, щоб збагатити нашу чудову дружну сім’ю, щоб зробити світ цікавим, яскравим, кращим. 

 Вчитель.  Наша перша героїня має добре серце. Вона кмітлива,   дотепна, гарно пише твори, дружелюбна. А ще любить робити  вироби в техніці Квілінг. Хто це? Звісно, це Олександра. Запрошуємо її.

(Дівчинка розповідає про захоплення)

Вчитель. Настуся – спокійна, розсудлива, добра Її захоплення різноманітні. Вона любить малювати, вишивати,допомагає мамі доглядати маленького братика. А ще  також любить займатися квілінгом  До вашої уваги її  поробки.

  Вчитель   Наша наступна героїня має добре серце, ніколи не залишить друзів у біді, дуже комунікабельна, весела. Це - Яна, яку ми запрошуємо до слова.

  (Учениця демонструє вишивки, роботи з паперу, на склі. З бісеру))

Вчитель. А тепер я хочу розповісти про Дана. Він щедрий і надійний товариш, прекрасний син і онук. Дан гарно співає, відвідує  гурток «Умілі руки», любить конструювати.(Учень демонструє свої конструкції, малюнки))

Вчитель. Нашого  наступного героя можна по праву назвати самим працьовитим і наполегливим хлопчиком в класі.Це можна судити навіть з техніки читання Лише Він читає в класі 190 слів за хвилину. Під оп лески Запрошуємо на нашу сцену  Максима. Він не лише  колекціонує солдатиків, а і любить випилювати з дерева і продемонструє нам свої роботи(Хлопець показує колекцію)

Вчитель. Є в нас ще одна перлинка Це Настя   весела і дотепна, добра і співчутлива, завжди допоможе в біді. Вона вміє виразно декламувати вірші, гарно малює, любить читати.А найбільшим захопленням Настусі є допомагати бабусі на кухні і клеїти саморобні поробки.(Учениця показує колекціюі співає.)

 Вчитель Сьогодні ми хочемо відзначити роботи нашої художниці   Аліни.  Подивіться на ці чудові малюнки. Як же народжується це диво?
, Аліна. Я підходжу до чистого полотна1 беру фарби, пензлик – і виходить справжнє диво. На полотні виростають дерева, з’являються хмаринки, застигають морські хвилі і птахи завмирають в польоті.  Я т ворю!

Вчитель. Красива, сором'язлива. Вона найкращий друг. З нею приємно спілкуватись. Так про Катю говорять її подружки. А ще вона любить малювати і вишивати,виготовляти квілінг та роботи з бісеру, вчиться грати на фортепіано.(Учениця розповідає про домашніх улюбленців, про свої захоплення.)

Вчитель. Нам всім подобаються мужні та сильні хлопці, які вміють захистити інших. До кагорти таких в нашому класі належить Єгор. Він  захоплюється також англійською мовою, але набільше любить малювати

Вчитель. Спокійну, сором'язливу Олю поважають в класі. Вона збирає наклейки, обгортки від цукерок, любить малювати.

 

Вчитель. Улюбленець дівчат нашого класу,Женя, – прекрасний спортсмен, А ще він захоплюється складанням конструктора, а найбільше - лего. (Учень показує свої роботи.)

 

Вчитель. Розумний, кмітливий, дотепний наш Денис. любить спілкуватися, має багато друзів. А ще він колекціонує машинки» хотвілс».Саме про своє захоплення він нам зараз і розповість.(Учень демонструє колекцію)

 

Я. Також про свої захоплення розповість нам Олег  та Стефан і продемонструють свої роботи з пластиліну.

 

 А зараз ми запрошуємо співачку № 1 нашого класу  Юлію  і ми впевнені , що в майбутньому саме вона поповнить ряди української зіркової еліти. Вона дуже активна в класних і шкільних заходах. Не відстає у активності і Вова . Вони разом для вас заспівають пісню….

 

Вчитель. Красива, розумна, чуйна наша Настуся . Вона не тільки старанна учениця, але і колекціонер наклейок і прекрасний читач віршів .Один із своїх улюблених вона вам зараз і прочитає.

 

Вчитель Самим щедрим і добрим хлопчиком у нашому класі є Іллюша. Він має багато друзів,відповідально ставиться до своїх обов’язків та колекціонує монети. Йому слово.

 1. Можливо, через декілька років на танцювальному шоу «Танцюють всі» ми побачимо і нашого Андрія  ,. який підкорюватиме  своїм талантом глядачів і за межами України. ( виконує танець Брилі)

Вчитель. Увага! Увага! Настала найочікуваніша мить нашого свята. Титул Мудрої сови в класі належить по – праву Cергіеві. Його першими друзями є книги, а найулюбленіші – енциклопедії. Cергій   любить конструювати, він є гарним другом і захисником дівчат, завжди першим на уроці. А в музичній школі він також є кращим учнем і вчиться грати на ударних інструментах(Учень грає напєсу Весела подорож.)

Вчитель. Звання «Найдопитливіший» можна присвоїти Іллюші . Він не лише хоче все знати з віст учителя, але і сам багато читає, щоб краще пізнати світ.

Вчитель. Він знає багато таємниць із життя тварин, багато читає енциклопедичної літератури Пише вірші А ще – дуже гарно малює. Це, звичайно, наш Саша  В ранньому дитинстві малював на шпалерах олівцем, маминою помадою на вікні. А також любить ліпити фігурки з пластиліну.(Учень демонструє поробки.)

 Вчитель.Перші кроки до зіркової кар’єри  робить наш  Вова,  уже зараз, виступаючи в школі, в міському будинку культури, на районній сцені, бере участь у Всеукраїнських регіональних конкурсах. Та на змаганнях з баскетболу на обласних та всеукраїнських конкурсах.  Під оплески прошу вийти його в центр класу.

  Вчитель.. Сьогодні день ваш і ваш час Й вершина перша вам під силу

                            Життя – це гарт, життя – це шанс, лише у праці здобувають крила.(подарунки

Все що є найкраще у наших дітей вони взяли від своїх батьків.Адже батьки – це той учажиттєвий вогник, який обігріває вашу дитину вірою і любовю Це ваша повсякденна турбота, невтомна праця і палка любов благословила дітей на їхні взлети

Свою подяку вам хочуть висловити ваші діти

 

Вед: В цьому залі присутні і молоді художники, а також ті, чиїми унікальними поробками пишається вся школа, одним словом творчі особистості.

Учні. Я – особистість, і я – особистість,

          Особистість – також я.

          Всі ми різні, але дружні,

          І, немов одна сім'я.

          Разом вчимося, граємо,

                 І, звичайно, відпочиваємо.

 

Дякуємо своїм батькам, що нас ростили.

Дякуємо вчителям, що вчили і навчили.

Всі ми – особистості, й віднині

Будемо зростати на радість Батьківщині.

Хай лине пісня про рідну землю,

Що в серці кожного єдина

І називається вона – «Квітуча Україна».

(Учні виконують пісню «Квітуча Україна».)

1. Такий незвичний зорепад
Ми влаштували в школі в нас
Ми раді , що талантів так багато
Тут особистості одні,
І кращі успіхи шкільні

1. Але за усі ці успіхи ми вдячні і вчителям , і батькам

2. Спасибі вам , наші батьки,
        За теплоту й любов родинну
       За дружбу й спокій у сім*ї
        І за турботу погодинну
1. Шановні наші вчителі! Ваш досвід буде нам допомагати
Й на кожному з життєвих перехресть
Ми з впевненістю зможемо сказати
Що збережемо свою і школи честь

Вчитель.Шановні гості, вчителі  ,учні  батьки свято наше закінчується, але наші таланти ще тільки починають рости. Шкільна сходинка – це тільки перша сходинка в їхньому житті, тож ми бажаємо нашим зіркам , щоб всі життєві сходинки долалися добре , з гарним настроєм , впевненістю і радістю в серці. І нехай щороку поповнюється наша школа новими талановитими зірочками , і збагачується і розширяється наша шкільна галактика талантів.

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
25 серпня 2018
Переглядів
2618
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку