Що змушує людину стати агресором і кривдником? Протидія булінгу, розвиток емоційного інтелекту.

Про матеріал
Презентація направлена на розвиток емоційного інтелекту дітей, розуміння причин, які спонукають кривдника до булінгу. В моїх матеріалах також є файл з переліком назв емоцій, що використовую для вправи "Компас емоцій"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що змушує людину стати агресором і кривдником?Виконала: Практичний психолог. Водолажна К.Є.

Номер слайду 2

негативний досвід – доводилося бути жертвою цькування, тому пережитий страх, відчуття беззахисності не дозволяє особистості бути собою, а вимагає наслідування певного обраного «безпечного» образу;

Номер слайду 3

непорозуміння з іншими – з певних причин не вдається знайти спільну мову з оточуючими, а демонстративна поведінка – це виклик або спосіб привернути до себе додаткову увагу всіма можливими способами;

Номер слайду 4

власні комплекси – низька самооцінка через несприйняття власної зовнішності чи заздрощі до інших через недооцінку своїх умінь тощо.

Номер слайду 5

Потрібно навчитися розуміти емоції інших, ставити себе на їхнє місце із запитанням: «А що він/вона відчуває зараз?». Це вміння називають емпатією

Номер слайду 6

Емпатія (з грец. empathia – співпереживання) – це здатність розуміти та відчувати емоційні стани іншої людини, бачити світ «її очима» і скеровувати власну поведінку відповідно до цього.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Вправа «Що  трапилось з  героєм?»

Номер слайду 9

«Як  ви думаєте, що відчуває в цей момент людина, яка зображена на світлині?», «Про що «говорить» обличчя та пози персонажа (його руки, плечі, вираз обличчя тощо)».

Номер слайду 10

Вправа-гра «Компас емоцій»

Номер слайду 11

Принцип виконання: Ведучий отримує картку з назвою певної емоції, ховає її від інших та вигадує ситуацію про це слово-поняття. Решта мають вгадати, яку ж емоцію викликає у ведучого задумана ситуація, і пояснити чому саме.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
19 травня 2021
Переглядів
488
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку