Система освіти Австралії

Про матеріал
PPT українською мовою Англомовні країни. Країнознавство Презентація уроку англійської мови для старшокласників-абітурієнтів про систему освіти Австралії від дитячих садків - до вищих навчальних закладів, про умови навчання українців за кордоном.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Система освіти Австралії

Номер слайду 2

Підготувала. Мельник Т. О.

Номер слайду 3

Австралія в останні десятиліття увійшла до числа лідерів міжнародного освітнього ринку. Навчання на "зеленому континенті" має багато плюсів: англійський як державна мова, високий рівень життя, можливість круглий рік насолоджуватися всією красою теплого клімату. Тому до цієї країни щорічно приїздить більше 160 тис. студентів з-за кордону.

Номер слайду 4

Австралія, разом з США і Великобританією, є визнаним в світі лідером в області освітніх послуг. Вісім австралійських університетів входять до числа ста кращих університетів світу. Навчання в Австралії дає можливість отримати диплом, який буде визнаний в будь-якій розвиненій країні світу і який відкриє його власникові шлях до професійної кар'єри за кордоном. Австралія має найжорсткішу в світі систему захисту іноземних студентів. Ці гарантії закріплені законодавчо. Усі навчальні заклади занесені до реєстру уряду Австралії і зобов'язані відповідати суворим стандартам якості. Держава разом з різними професійними організаціями та самими навчальними закладами здійснюють постійний контроль і строго стежать за дотриманням норм, встановлених законом.

Номер слайду 5

Система освіти в Австралії одночасно поєднує в собі риси двох інших великих систем - американської та британської. В австралійській освіті існує чотири основні ступені, що відповідають: дошкільній, шкільній, професійній і вищій освіті в Росії та Україні. Також існують спеціальні програми та інтенсивні курси з вивчення англійської мови для іноземних студентів.

Номер слайду 6

Австралійська система освіти може бути умовно розділена на п'ять основних секторів:  Мовні навчальні заклади системи ELICOS (English Language Intensive Courses for Overseas Students)  Професійна освіта і підготовка, що здійснюється урядовими інститутами системи TAFE (Technical and Further Education) та приватними професійними навчальними закладами  Підготовчі відділення університетів  Університети (вища освіта)  Початкову і середню освіту

Номер слайду 7

У системі освіти Австралії існують приватний і державний сектор:  державні школи (government schools) становлять 71%  приватні школи (independent schools) - 29%. За типами школи діляться на:  спільні (co-educational);  тільки для хлопчиків (boys schools);  тільки для дівчаток (girls schools).

Номер слайду 8

Система Австралійської освіти виглядає так

Номер слайду 9

Preschool education – підготовчий рік перед школою (не є обов'язковим)Для маленьких австралійців шкільне життя починається з п'яти років. Тут також існують дитячі садки для зовсім маленьких. Дошкільне виховання не припускає особливого навчання, тому що в школу тут йдуть рано, а ще тому, що це вважається шкідливим, оскільки заважає дитині проявити свою оригінальність. Дитячі садки в Австралії в основному приватні. Вартість одного дня у дитячому садку 20-50 австралійських дол Слід зазначити хороші навики вихователів і їх особливості ставлення до дітей: вихователі не скаржаться батькам на те, що дитина якось неправильно вихована або чогось не вміє. Вони співпрацюють з батьками, сприяючи процесу виховання. Тут існує кілька варіантів догляду за дітьми (child care): дитячий садок, сімейний дитячий сад (family day care) і няня (babysitter). І, хоча все це сильно відрізняється від радянської системи, знайти щось цілком відповідне можна для дитини будь-якого віку та особливостей.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

School education – шкільна освіта тривалістю 13 років

Номер слайду 12

ШКОЛИСьогодні в Австралії налічується близько 10 тис. шкіл, більше 300 державних коледжів і 40 університетів, два з яких - приватні. Всі учбові заклади - і державні, і приватні – знаходяться під контролем Міністерства освіти, дотримують державні стандарти і гарантують високу якість навчання. У школах Австралії навчається більше 3 млн. учнів.

Номер слайду 13

Школи в Австралії діляться на два основних типи: державні і приватні. Серед них виділяються школи-пансіони, релігійні школи, школи тільки для дівчаток, тільки для хлопчиків і школи спільного навчання.

Номер слайду 14

Залежно від штату система освіти інколи має деякі відмінності. У середньому австралійські діти йдуть до школи з шести років. До 12 років вони навчаються на першій (Primary school), до 16 років - на другий (Junior secondary), до 18 років - на третій (Senior secondary, 11-12 класи) ступені середньої освіти. В цілому воно розраховане на 12 років

Номер слайду 15

A preparatory year - підготовчий курс у шкільних умовах (також не є обов'язковим)

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Primary schoolingпочаткова школа з одним викладачем з усіх предметів; в окремих випадках для спеціальних предметів запрошують інших учителів. Спеціальний викладач також допомагає дітям з фізичними недоліками або проблемами з успішністю. В різних штатах прийнята різна тривалість ступеня — в деяких шість, в інших сім класів. Для того, щоб батьки мали можливість контролювати успішність, в кінці кожної чверті проводяться і складаються звіти, раз в півроку-рік проводяться батьківські збори.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Secondary schoolingцей ступінь відповідає російській та українській середній школі і може тривати 5-6 років. Обов'язковим в Австралії є навчання до десятого класу — після цього учень за своїм бажанням може покинути школу. Після 12-го класу учні одержують свідоцтва про закінчення школи. Результати шкільних випускних іспитів є основою для вступу до університету, оскільки вступних іспитів в австралійських ВНЗ немає

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Існує 8 основних категорій шкільних предметів: Англійська мова. Математика. Природні науки. Технологія. Громадські науки. Фізична культураІноземні мови. Мистецтво

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Австралійські школи є лідерами в застосуванні інноваційних технологій в навчанні, а вчителі мають багатий досвід роботи з учнями з різних країн. В австралійській школі в динамічній навчальній атмосфері вчать творчому підходу і незалежному мисленню, допомагають розвинути як академічні здібності, так і особистісні якості учнів.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Основні особливості шкільної освіти в Австралії: Основна мета вчителя - допомогти кожному учневі досягти індивідуальних цілей навчання. Учні часто беруть участь в груповій роботі, створюють проекти, а також займаються самостійно. У переважній більшості шкіл обов'язкове шкільна форма, що забезпечує рівність учнів в школі і допомагає їм зосередиться на навчанні, а не на моді. Кількість учнів в класі підтримується мінімальним, що дає вчителю можливість приділити увагу кожному. Стандартний навчальний день в школі - з 9 години ранку до 3 годин дня, з понеділка по п'ятницю. Крім того, організовуються заходи до занять і після занять (на зразок «продовженого») для тих, кому це необхідно. Практично всі вчителі в школі мають вищу освіту, а вчителі середньої школи зобов'язані пройти спеціальну підготовку по дисципліні що викладають.Існують спеціальні програми, як для обдарованих дітей, так і для дітей-інвалідів, щоб допомогти їм максимально розвинути свій потенціал. Для іноземних студентів організовані спеціальні курси англійської мови, що сприяє максимально швидкій адаптаціїЗ питань оформлення студентських віз для навчання Ваших дітей в школах Австралії, будь ласка, зв'яжіться з нашими фахівцями.

Номер слайду 29

Vocational and Technical Education (VTE)ступінь професійної освіти. Її основу складають приватні і державні коледжі, інститути. Професійна освіта в Австралії пропонує учням широкий вибір програм, орієнтованих на навчання з конкретної спеціальності. Між коледжами і університетами існує чітке розділення — вступні вимоги в університетах, як правило, істотно вищі. Проте після закінчення коледжу в студентів є можливість продовжити своє навчання в університеті Австралії, де окремі предмети, вже вивчені студентом, можуть бути перезараховані. За наявності домовленості між навчальними закладами для випускників коледжів можуть діяти пільгові умови вступу; зокрема, вони можуть відразу зараховуватися на другий курс навчання. Державна система професійної освіти носить назву TAFE — абревіатура від Technical and Further Education (технічна і вища освіта). Заняття в державних коледжах починаються в лютому, березні. TAFE є найбільшою освітньою системою Австралії — більше трьох чвертей студентів, що навчаються за програмами професійної освіти, вчаться в установах цієї системи. Невисокий рівень вартості освіти в державних коледжах і університетах дозволяє їм успішно конкурувати з приватними ВНЗ. Проте, це повною мірою торкається тільки австралійських студентів — для іноземців навчання в Австралії коштуватиме значно вище.

Номер слайду 30

КОЛЕДЖІАвстралійські коледжі здійснюють професійну підготовку по широкому спектру напрямів. Коледжі діляться на державних і приватних. Державні, об'єднані в систему TAFE(Technical and Further Education), вважаються престижнішими. Типовий набір пропозицій коледжу включає програми по бізнесу, менеджменту, маркетингу, бухобліку, інформаційним технологіям, секретарській справі|, дизайну, туристичному і готельному менеджменту. Навчання має виражену практичну спрямованість. По ряду спеціальностей можна пройти практику (найчастіше оплачувану). Середній розмір групи -15 людина.

Номер слайду 31

Професійна освіта в Австралії здійснюється за широким спектром напрямків. Коледжі діляться на державні і приватні. Державні, об'єднані в систему TAFE (Technical and Further Education), вважаються більш престижними. Типовий набір пропозицій коледжу включає програми по бізнесу, менеджменту, маркетингу, бухобліку, інформаційним технологіям, секретарській справі, дизайну, туристичному і готельному менеджменту. Навчання має виражену практичну спрямованість. По ряду спеціальностей можна пройти практику (найчастіше оплачувану). Середній розмір групи - 15 осіб. У залежності від тривалості навчання ви отримаєте сертифікат (I, II, III або IV ступеня) або диплом - звичайний або просунутого рівня (advanced). Термін навчання для отримання сертифікату складає 12-52 тижні. За цей час слухачі отримують необхідну підготовку, що дозволяє займатися професійною діяльністю на молодших посадах (наприклад, працювати в ресторані або барі готелю). Диплом видається, в середньому, після 1,5-2 років навчання, advanced diploma - після 2,5-3 років навчання. Останній дозволяє шукати роботу на менеджерських позиціях середньої ланки. Університети, які готують студентів за юридичним, медичним та іншими спеціальностями, повинні зареєструвати свої курси у відповідних професійних організаціях, це є додатковою гарантією відмінної якості освіти. Більшість професійних організацій має свої відділення в інших країнах, тому дипломи випускників австралійських університетів визнані багатьма країнами світу.

Номер слайду 32

Higher education вища освіта. У цю систему входять австралійські університети, а також інші акредитовані вищі навчальні заклади (інститути). Студентам австралійських університетів і інститутів надається щонайширший вибір спеціальностей. Традиційно великою популярністю користуються різні освітні програми в області фінансів і економіки, медицини, сучасних (у тому числі — інформаційних) технологій.

Номер слайду 33

УНІВЕРСИТЕТИУніверситети Австралії займають провідні позиції в Тихоокеанському регіоні, їх дипломи признаються у всьому світі. У університетах країни навчається більше 680 тис. студентів. Перелік тільки бакалаврських програм включає більше 2000 позицій. Найбільший вибір державних і приватних учбових закладів пропонують Сідней і Мельбурн, два найкрупніші міста країни. У одному тільки Сіднеї і його передмістях розташовано 6 університетів. Що стосується спеціальностей, то, наприклад, тільки один UNSW пропонує більше 75 різних програм в області дизайну.

Номер слайду 34

До цих пір з 40 університетів країни тільки два - Bond University і Notre Dame University - знаходяться у приватній власності. Міністерство освіти Австралії суворо стежить за дотриманням встановлених правил і стандартів. Найбільше університетів зосереджено в штаті Новий Південний Уельс. Його флагман - заснований в 1850 році University of Sydney. Вважається, що тут дуже сильний факультет права, а що входить до складу університету Australian Graduate School of Management увійшла до рейтингу кращих бізнес-шкіл світу, що складається газетою Financial Times. Навчання в Австралії на ступінь бакалавра займає три (ординарні) або чотири (почесний ступінь) роки. Деякі області - медицина, стоматологія, інженерні науки - припускають триваліший - від 4 до 6 років - термін навчання. Останнім часом великої популярності набули 'подвійні ступені' - наприклад, в галузі бізнесу та права, інформаційних технологій та менеджменту. На цих програмах потрібно вчитися довше - 5-6 років. Магістерський ступінь можна отримати за 1-2 роки. Ступінь доктора наук (Ph. D) присуджується після трьох років науково-дослідної роботи. Найбільш перспективними спеціальностями в Австралії вважаються інформаційні технології, готельний менеджмент, бухоблік і право. Відносно іноземних студентів, які вивчають IT, навіть зроблені послаблення в імміграційній політиці: два роки після отримання ступеня бакалавра вони можуть легально працювати в країні, це вважається "практикою за фахом". Попит на таких фахівців просто фантастичний, і вже в процесі навчання більшість студентів легко знаходять роботу. Навчальний процес В австралійських вузах студент сам формує свій навчальний графік по більшості напрямків. Наприклад, можна зробити так, що кілька днів на тиждень у вас будуть вільними, виняток становлять дуже насичені короткі програми, наприклад, з готельного менеджменту. Однак Департамент імміграції вимагає, щоб тижнева завантаження було не менше 40 годин. У семестр потрібно вивчати не менше чотирьох предметів, 30% навчального часу присвячено методу case-study. Зазвичай вивчають 4-8 предметів на семестр.

Номер слайду 35

Бакалаврат в АвстраліїНавчання за програмою бакалавра триває від трьох до чотирьох років; виняток становлять програми навчання за медичними спеціальностями. Тривалість програм – зазвичай, 3-4 роки, медичні спеціальності до 6 років. Ціна - від 14 до 21 тисяч австралійських доларів на рік. На жаль, український атестат про середню освіту не визнається австралійськими ВУЗами, тому після закінчення української школи Ви не зможете відразу вступити до університету в Австралії. Щоб вступити до австралійського ВУЗу, потрібно закінчити школу в будь-якій англомовній країні (останні 2 класи). А якщо Ви вже закінчили школу в Україні, Ви можете пройти спеціальну програму підготовки Certificate in Foundation Studies в коледжі при ВУЗі. Також існує можливість вступу після закінчення одного-двох курсів українського університету (студенту повинно бути не менше 18 років), за умови складення іспиту IELTS не менше 6.5 балів.

Номер слайду 36

Навчання в магістраті і MBA в АвстраліїСеред австралійських студентів також великий попит має бізнес освіта — зокрема, освітні програми MBA. Ціна - від 20 до 30 тисяч австралійських доларів на рік. На програми Магістратури та MBA: Диплом про вищу освіту (український диплом також визнається)Результати іспиту IELTS не менше 6.5 В більшості випадків при вступі на програми MBA потрібен досвід роботи на керівній посаді не менше 3 років. Якщо фах, за яким Ви отримали вищу освіту, відрізняється від фаху програми, на яку хочете поступати – необхідно спершу пройти програму підготовки Diploma \ Certificate.

Номер слайду 37

НАЙПРЕСТИЖНІШІ ВУЗИ АВСТРАЛІЇА Категорія "п'ять зірок"University| of| Adelaide|, ANU|, University| of| Melbourne|, Monash| University| University| of| Queensland|, University| of| Sydney|, University| of| New| South| Wales| (UNSW|), University| of| Western| Australia| (UWA|)Б. Категория чотири зірки. Curtin| University| of| Technology|, flinders| University|, Macquane| University|, Queensland| University| of| Technology| (QUT|), RMIT| (Royal| Melbourne| Institute| of| Technology|) University|, University| of| Technology| Sydney| (UTS|), University| of| Wollongong|В. Категория три зірки. Bond| University| Deakin| University|, Griffith| University|, La. Troube| University|, Murdoch| University|, Newcastle| University|, Swinburne| University|, University| of| Tasmania|, University| of| Southern| Australia

Номер слайду 38

МОВНІ ШКОЛИМовні центри Австралії пропонують великий вибір курсів, призначених для самих різних категорій учнів. Учбові заклади, що здійснюють викладання англійської мови іноземним студентам, об'єднані в асоціацію English (стара назва - ELICOS ). Стандартний курс загального англійського (General English) передбачає 25 академічних годин в тиждень, п'ять з яких відводяться під самостійні заняття. В рамках цього базового курсу слухачі тренують і удосконалюють раніше придбані мовні навики: вчаться нашвидку говорити по-англійськи і сприймати мову на слух, займаються читанням і листом. Якщо ви зовсім не знаєте англійського або знаєте його погано, курси подібного типу вам будуть необхідні хоч би на декілька місяців.Є ще English for Academic Purposes, EAP - "англійська для академічних цілей". Так називається курс мовної підготовки для вступу в коледжі і університети. Акцент в нім робиться на вивченні академічної лексики, використовуваної в учбовому процесі. Передбачається, що слухачі курсу володіють англійською на середньому рівні. На курсах можна готуватися до складання іспитів (IELTS або TOEFL), а також вивчати бизнес-английська. Мовні курси зазвичай розраховані на 5-40 тижнів навчання. Мовні центри рекомендують всім студентам незалежно від віку перший місяць провести в приймаючій австралійській сім'ї (host, family). Вам запропонують одно- або двомісне мешкання в кімнаті зі всіма зручностями і дворазове (по вихідним - триразове) харчування. Це найдешевший варіант, до того ж він дозволяє швидше адаптуватися до незвичного способу життя. Потенційний студент вибирає і оплачує курс навчання і відповідний йому тип мешкання. Потім він отримує візу і летить до Австралії. Навчання на деяких типах курсів припускає володіння англійською на певному рівні.

Номер слайду 39

В Австралії надзвичайно розвинені програми бізнес систем MBA — однієї з найвідоміших у світі спеціалізованих бізнес-програм. Бажаючі пройти навчання в Австралії за системою MBA мають змогу навчатися на річних і дворічних програмах.

Номер слайду 40

Австралійські науковці Організації наукових і промислових досліджень Співдружності розробили комп'ютерну гру, яка допоможе діагностувати психічні захворювання. У грі учасникам пропонуватимуть обрати один оранжевий чи синій колір декілька разів підряд. За кожен вибір гравці будуть отримувати бали. Після цього програма відстежуватиме подальшу реакцію людини на свій вибір. Далі дані буде аналізувати нейромережа, яка здатна розрізнити особливості поведінки здорових гравців та тих, хто має депресію чи біполярний розлад. Комп'ютерну гру протестували на 101 учаснику, з них — 34 здорові гравці, 34 з депресією та 33 з біполярним розладом. Програма діагностувала психічний розлад з частотою помилок близько 20-30%. Розробники зазначають, що цього недостатньо для використання в клінічних цілях, тому працюватимуть над вдосконаленням штучного інтелекту, який ставить діагноз.

Номер слайду 41

СТИПЕНДІЇ І ГРАНТИІноземні студенти, що мають хороші академічні показники, можуть претендувати на отримання стипендії, проте число їх дуже невелике. Ряд стипендій виділяється по лінії Австралійської урядової організації по наданню матеріальної допомоги (AUSAID). Уряд підтримує студентів, одержуючих технічну і вищу освіту по різних спеціальностях майже у всіх університетах і коледжах ТАРІ. Щорічно уряд Австралії виділяє 300 стипендій для іноземних студентів (Overseas Postgraduate Research Scholarships, OPRS), її отримують ті, хто вчиться на магістерських і докторських програмах. Австралійські університети розподіляють і свої стипендії, в основному, серед студентів магістерських і докторських програм. Під час вступу слід вказати, що ви зацікавлені в їх отриманні, і приймальна комісія вишле вам для заповнення всі необхідні документи.

Номер слайду 42

ОТРИМАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ ВІЗИЯкщо ви маєте намір вивчати англійську мову не більше трьох місяців, можна обійтися звичайною туристичною візою (але врахуйте, що вона не дає права на роботу). Навчання протягом тривалішого періоду передбачає отримання студентської візи, яка, у свою чергу, має декілька різновидів. Віза цього типу може бути видана тільки в тому випадку, якщо ви займаєтеся на денній очній програмі (full-time) не менше 20 годин в тиждень. Для отримання студентської візи необхідно представити в посольство наступні документи: свідоцтво про народження, атестат (диплом) або академічну довідку про курси, що прослуховують, сертифікат про володіння англійською мовою. Потрібно також сплатити повний курс навчання і медичну страховку для іноземних студентів (Overseas Student Health Cover). Поліс на три місяці коштує 74 AUD, на рік -274 AUD. Посольство Австралії може зажадати, щоб ви довели свою платоспроможність з розрахунку середньої вартості життя в країні.Іноземним студентам, що приїхали на пів року і більш, дозволяється підробляти до 20 годин в тиждень протягом навчального року і повний робочий день - в канікули. Вони легко знаходять роботу в кафе, ресторанах, магазинах. Заробітків вистачає, щоб покрити частину витрат на мешкання.

Номер слайду 43

ВИСНОВКИ 1. Дошкільне виховання (в основному) в Австралії - не припускає особливого навчання, тому що в школу тут йдуть рано - в 5 років, а ще тому, що це вважається шкідливим, оскільки заважає дитині проявити свою оригінальність. Типовий приклад збереження оригінальності - дай дитині фарби і папір, покажи як ними користуватися, але не показуй, ​​як малюють будинок або людини або птицю - це пригнічує оригінальність мислення: дитина може вирішити, що твій спосіб малювання - єдино правильний. Думка, як мені здається, недурна, але, як з будь-якою популярною ідеєю, без перегинів не обійшлося. Є дитячі сади, де персоналу ЗАБОРОНЕНО розказувати дітям про цифри і букви, розучувати вірші й пісеньки тощо Рішення про те, чи потрібні дитині подібні заняття, приймають тільки батьки, на них і вся відповідальність. Але більшість садів, все-таки, нормальні, де дітворі читають книжки, вчать з ними букви і т.п. 2. Шкільна освіта заслуговує позитивної оцінки, так як учням дається можливість самим вибирати дисципліни, за якими вони будуть займатися. Також можна записатися на заняття в інші школи. 3. У професійній освіті мені сподобалося те, що групи набираються невеликі - в середньому по 15 чоловік.

Номер слайду 44

Список використаної літератури 1. Корєшкова С. П. Тенденції реформування вищої освіти Австралії : дис. канд. пед. наук : спец. 13.00.01 / Корєшкова Світлана Петрівна. – Черкаси, 2011. – 239 с.2. Табачник Д. Сім напрямів євроінтеграції середньої освіти / Д. Табачник // Іноземні мови в навч. закладах. – К. : Педагогічна преса. – 2011. – № 5. – С. 13–19.3. Universal access to early childhood education. Australian Government. Commonwealth of Australia [Electronic resource]. – 2009. – Mode of access: .4. Early Years Learning Framework for Australia: Belonging, Being and Becoming. Australian Government Department of Education, Employment and Workplace Relations [Electronic resource]. – 2009. – 47 с. – Mode of access: .5. Harrington Marilyn. Enrollments, attendance and providers. Preschool education in Australia [Electronic resource] / Marilyn Harrington // Parliamentary Library. – Retrieved 1 July 2010. – Mode of access: .6. National Partnership for Early Childhood Education: 2010. Annual Reports. [Electronic resource]. – Mode of access: .7. Early Childhood Development Workfor. Draft Report [Electronic resource] // Productivity Commission. − Melbourne. − 2011. – Mode of access: .

Номер слайду 45

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
9 грудня 2019
Переглядів
5847
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку