Спортивне свято, присвячене «Дню Збройних Сил України»

Про матеріал
У сценарії подарі естафети та цікаві спортивні конкурси. Обов'язково потрібно обрати суддівську колегію (суддів).
Перегляд файлу

             

Тема. Спортивне свято, присвячене «Дню Збройних Сил України»

Мета: відзначати День Збройних Сил України,сприяти згуртуванню учнівського колективу; розвивати розумові і фізичні здібності,кмітливість,спритність; виховувати патріотичні почуття до рідної України,дружби та взаємоповаги один до одного,взаєморозуміння;

прищеплювати інтерес до фізкультури та спорту.
Інвентар: скакалки,канат, м’ячі,відра, свисток
Місце проведення :спортивна зала.
Учасники змагань: команди учнів 5-9класів у складі 5 хлопців  в кожній команді. 
Суддівська бригада: запрошені гості, представник адміністрації школи, вчитель фізкультури.
Хід свята.

Звучить гімн України.

Ведуча1.   Добрий день,  шановні друзі!

Вітаємо вас на військово – спортивних змаганнях «Майбутні захисники Вітчизни», присвячених   Дню Збройних Сил  України.

24 серпня 1991 року Україну було проголошено незалежною державою.  Настала потреба створення національної армії, армії держави, яка отримала незалежність і лише стала на шлях свого відродження та розвитку.

6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про Збройні  Сили України». Саме ця подія стала підставою для офіційного встановлення свята – Дня збройних сил України.

Сьогодні ми зібралися на фізкультурно-спортивне свято присвячене Дню Збройних Сил України, щоб позмагатися у силі, спритності, винахідливості, кмітливості і просто відпочити.Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може.  Щиро вітаємо всіх хто колись служив , хто зараз служить у збройних силах,чи  тих хто ще буде служити з Днем Збройних Сил України та бажаємо Вам усім незламної волі в подоланні труднощів  буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров'я та звершення всіх ваших мрій і побажань.

Ведуча:  – А тепер оголошуємо суддівську колегію:____________________________

І зараз ми запрошуємо  наші команди :

Привітання команд , девіз.

Ведуча: Починаємо наші змагання між двома командами

1 естафета «Баскетболіст»

Кожен гравець команди веде м’яч  до баскетбольного щита та закидає м’яч в корзину та передає м’яч наступному гравцеві, який повинен зробити те ж саме. За кожний влучний кидок команда отримає 1 бал.

2 естафета «Теніс»

Пройти дистанцію, підбиваючи тенісний м’ячик ракеткою. Команда, яка швидше виконає завдання отримає 10 балів.

3 Конкурс  «Стрибок у довжину з місця»

Участь приймає вся команда.По черзі гравці стрибають з місця і залишаються на місці, наступний учасник стрибає з того місця де стрибнув попередній. Переможе та команда, яка стрибне довше. За цей конкурс команда отримає 10 балів
4 Конкурс «Човниковий біг»

В колі знаходиться по  5 предметів. Кожен учасник повинен перенести предмети в друге коло, та передати єстафету наступному. Оцінюється команда яка швидше перенесе предмети. 10 балів

5 Конкурс Віджимання від підлоги.

 Участь беруть всі юнаки команди. Оцінюється кількість разів.

6 «Козацька каша».

Завдання для кожної команди написати усі складові польової каші. За кожен вгаданий складник команда отримує 1 б.

У конкурсі беруть участь усі учасники. На канаті, з кожного боку, знаходиться маркувальна стрічка, за яку учасники не можуть робити захват ближче до центру. Команди шикуються одна навпроти одної і беруть в руки канат. За сигналом починається перетягування. Гравець який потрапляє на половину суперників вибуває з гри. Перемагає команда, яка всіх суперників перетягне на свою сторону.

Ведуча:  Журі оголошує результати гри.

Переможцем стала команда « __________»   Вона за свої старання отримує _грамоту за перемогу, друга команда нагороджується грамотою за активну участь в змаганнях, присвяченому Дню Збройних Сил України. 2020рік

Ведуча:

Ось і добігло кінця наше спортивне свято. Ми гарно відпочили й отримали насолоду від сьогоднішніх змагань, а також укотре переконалися, які дружні діти є у нашій школі.

Всім дякуємо


 

 

 

docx
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
83
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку