Спортивні змагання для учнів 1-4 класів

Про матеріал
В сценарії на тему:« Про здоров’я дбаємо – ЗДОРОВИМИ ЗРОСТАЄМО!» підібрані цікаві естафети та завдання. 1.Гра "Склади пазли" потрібно з’єднати назву виду спорту з картинкою. 2. Потрібно з літер створити слово. 3. Розподілити олімпійські види спорту на зимові та літні.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сценарій  спортивних змагань

для учнів 1-4 класів

 

 

 

 

 

 

« Про  здоров’я  дбаємо – ЗДОРОВИМИ ЗРОСТАЄМО!»

 

 

 

 

 

 

 

Вчитель фізичної культури  :

 Кривошея Тетяна Григорівна

 

 

 

 

 

 

 

Мета: виховувати любов до фізкультури та спорту, розвивати  фізичні уміння та навички, зміцнювати здоров`я. Виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки. Прищеплювати прагнення до занять фізкультурою.

Обладнання: гімнастичні обручі, тенісні,баскетбольні, волейбольні та  футбольні м`ячі, фішки, естафетні палички, скакалки, стійки, секундомір.   

Місце проведення: спортивний зал.

Хід заходу.

(Під урочисту музику заходять учасники змагань. Команди виходять і стають  у шеренгу. Присутні вітають їх оплесками).

Вчитель фізкультури:  Доброго дня усім присутнім!Дорогі діти, вчителі, батьки та усі присутні гості. Сьогодні ми зібралися на фізкультурне свято, щоб позмагатися у силі, спритності, витривалості і просто відпочити. Раді вас бачити здоровими, бадьорими, готовими до фізичних випробувань.

Сьогодні нашим девізом будуть слова : « Про  здоров’я  дбаємо – ЗДОРОВИМИ ЗРОСТАЄМО!»

 Перш ніж розпочати наші змагання , нам потрібно розподілитися на команди.

  1. Візитка команди (привітання та девіз).

 

Завдання командам:

1- Придумати назву команди

2. Девіз команди.

3.Намалювати емблему.

  1.  “Дружна зарядка”

Розминка під музику в русі. Проводе вчитель

Комплекс вправ  на місці. Демонструють  2дітей .

1 естафета «Переніс м’ячів».

Гравці шикуються в колону  по одному. Перед кожною колоною розташовано гімнастичні обручі  на відстані 1-1,5м. За командою (свистком) вчителя перший гравець тримаючи у руках 3 м’ячі(тенісний, волейбольний та футбольний ) долає відстань, розкладаючі  почергово в кожний обруч  м’яч. Повертаючись  на своє місце, передає естафету наступному. Завданням другого гравця, зібрати м’яча та передати їх наступному. Виграє та команда, яка  раніше за інші виконала завдання.

Завдання. Склади слово. Кожна команда отримує конверт  з літерами. Завдання: скласти літери  й шикуючись  створити слово(додаток 1).

2 Естафета  «З скакалкою».

 

Потрібно пробігти до фішки і назад, стрибаючи на скакалці.

Завдання. Склади пазли. Кожна команда отримує конверт з завданням. На швидкість потрібно з’єднати назву виду спорту з картинкою. (Додаток 2)

3 Естафета  «Усі разом».    Гравці шикуються в колону  перед стартовою лінією. Перед кожною колоною ставлять у ряд 6-8 фішок на відстані 1-1,5м. За командою (свистком) вчителя усі разом долають відстань,, тримаючись за руки, пробігають між фішками “змійкою”, намагаючись не збити їх, і повернутися на своє місце.

Виграє та команда, яка  раніше за інші виконала завдання. Під час бігу учасники тримають один одного за руки. Якщо гравець ненароком зіб`є фішку, то  команда мусить її поставити на місце, і лише після цього продовжувати  біг.

4 Естафета «Гонка м’ячів по колоні».     Першому гравцеві дається м’яч. Піднявши м’яч над головою, він передає його другому гравцеві. Коли м’яч дійде до останнього гравця в колоні, той з м’ячем перебігає наперед і знову його передає. Гра закінчується тоді, коли перший гравець знову займе своє місце. Переможе та команда, яка закінчить гру першою

Завдання. Розподілити олімпійські види спорту на зимові та літні. Кожна команда отримує конверт з завданням. На швидкість потрібно розподілити  виду спорту за картинками на зимові та літні олімпійські види спорту. (Додаток 3)

5 Естафета  «Комбінована».  Навпроти кожної команди розташовані 2  гімнастичні обручі та фішка. Перший  гравець  повинен пронести м'яч, який затиснутий  між колінами покласти до першого обруч. Добігти до другого обруча й   пролізти крізь нього, оббігти фішку та  повернутися  до фінішу . Естафету один одному  передають, долоня в долоню.

6  Естафета  «Космонавти» Команди гравців розміщені в колоні по одному перед стартовою лінією. За сигналом "Руш" ведучі  тримаючі обруч,біжать до фішки й повертаються назад. До нього приєднується наступний гравець, з яким долають цю ж дистанцію, а далі третій, четвертий. і так усі гравці. Виграє команда, яка швидше повернеться  назад разом ,узявшись за руки

Підведення підсумків змагань.

                                                                                                          (Додаток 1)

 

Завдання: скласти літери  й шикуючись  створити слово.

                                       (На окремих аркушах роздрукувати  великі  літери)

Фізкультура

                                                                                                         (Додаток 2)

Потрібно склади пазли. З’єднати назву виду спорту з картинкою.

 

D:\1.jpg

D:\2.jpg

D:\3.jpg

D:\4.jpg

 

D:\5.jpg

D:\6.jpg

D:\9.jpgD:\8.jpg

 

Футбол

Баскетбол

Волейбол

Гімнастика

Хокей

Біатлон

Фігурне катання

Легка атлетика

( Додаток 3)

Розподіл  олімпійських видів спорту на зимові та літні.

Літні види спорту

                                               Зимові види спорту

D:\10.jpgD:\9.jpgD:\8.jpg

D:\11.jpg

 

 

 

D:\6.jpgD:\2.jpgD:\4.jpg

 

 

 

 

D:\12.jpgD:\5.jpeg

 

 

 

D:\3.jpgD:\1.jpg

docx
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
9103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку