"Поклик Джунглів" спортивно - розважальна програма

Про матеріал

Спортивно - розважальна програма "Поклик джунглів" розрахована на дітей молодшого шкільного віку. Вона дасть можливість сплатить дітей і провести з ними цікаво час. Ця програма може бути проведена як в шкільному спортивному залі так і на вули

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЦЕНАРІЙ

СПОРТИВНО - РОЗВАЖАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ПОКЛИК ДЖУНГЛІВ»

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                        Підготувала

                                                                      педагог-організатор

                                                           Кобобел А.Є.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ведуча:

Увага, увага всім дітям і дорослим присутнім в цьому залі!

Ви знаєте? Ви чули?

Сьогодні у джунглях відбудуться спортивні змагання між «Хижаками» і «Травоїдними». Тому зараз ви швиденько поділитесь на дві команди та виберете свого вожака зграї та назву команди.

Ведуча:

Вибрали вожака?

Діти:

Так.

Ведуча:

Команди готові?

Діти:

Так.

Ведуча:

Тоді починаємо. Однак з початку вам доведеться вислухати й прийняти «Великий закон змагань у джунглях». За кожне вигране змагання команда одержує 1 очко. Для «Хижаків» це кісточка, а для «Травоїдних» це банан. І ніхто не повинен хитрувати. За порушення правил буде забраний банан або кісточка.

Ведуча:

Отже, урочисто наголошую про початок змагань між «Хижаками» і «Травоїдними». Для того, щоб наші змагання пройшли в теплої та дружньої обстановці потрібно розпочати з привітання один одного. Тому вожаки зграй отримують свої слова привітання. Кожній зграї надається 60 секунд на підготовку. Час пішов.

Ведуча:

Готові?

Діти:

Так. Готові.

  1. «ПРИВІТАННЯ КОМАНДІ»

Для привітання запрошується зграя «Хижаків», їх слова привітання:

Гей! «Травоїдні» хоч ви і вояки,

Але стежки у джунглях

Краще знають «Хижаки»

Тож бережіть свої хвости,

Бо перемагати будем ми!

Для привітання запрошується зграя «Травоїдних», їх слова привітання:

Сьогодні ми вітаємо

І на «Поклик джунглів» викликаємо!

«Хижих ми не боїмося!

І змагання виграти беремося!

Ведуча:

Я вважаю, що всі зграї гарно впоралися з завданням та отримують нагороду, тобто «Хижаки» отримують солодку цукрову кісточку, а  «Травоїдними» смачний жовтий банан.

Ведуча:

Кожна зграя отримала по одному балу і зараз зграї мають рівну кількість набраних очок. Ми продовжуємо змагання і подивимося чия зграя зможе отримати ще одне очко. Наступним конкурсним завданням буде

2. КОНКУРС «ВІКТОРИНА»

Запитання до зграї «Хижаків»:

  1. Насіння якої квітки використовують у кулінарії? 

(Насіння маку)

  1. Назвіть квіткові рослини, що є символами України. 

(Чорнобрив­ці, мальви, барвінок, волошки)

  1. Найрозумніша жінка Стародавньої Русі. Була настільки розумна, що всі чоловіки, крім Иванушки - дурника, боялися мати з нею справу?

(Василиса Премудра)

  1. Чиполіно - це помідор або гарбуз?

(Цибулина)

  1. Сколько років було Джульєтті?

(13 років)

  1. Як звуть наречену П'єро?

(Мальвіна)

  1. Який предмет допоміг Людмилі сховатися від карла Чорномора?

(Шапка – невидимка)

  1. Де на Землі вперше з'явилася життя?

(У воді)

  1.  В якій грі використовується ключка і шайба?

(Хокей)

  1.  Як називається спортивний перехідний приз

(кубок)

Запитання до зграї «Травоїдних»:

  1. 3 яких квітів можна скласти букет взимку?

(3 деревію, фіалок‚ сухоцвіту-безсмертника, лунарину, гортензію, гіпсофіли)

  1. Назвіть квіткові рослини, що ви­користовуються для боротьби зішкідливими рослинами? 

(Герань,м'ята, гвоздика,ромашка, дельфініум)

  1. Хто з героїнь казок носив кришталеві черевички?

(Попелюшка)

  1. Назовите ім'я легендарної російської жінки вперше піднялася в повітря на літальному апараті важчому за повітря.

(Баба Яга)

  1. Як звуть святкову дівчину, яка найбільше боїться теплу погоду?

(Снігуронька)

  1. Який предмет на особі Карла Чорномора є найдорожчим і найціннішим? (Борода)
  2. Яка тварина в одній з казок співала пісеньки і гризли горішки?

(Білочка)

  1. Що називають білим золотом, чорним золотом, сонячним каменем? (Біле золото - бавовна, чорне золото - нафта, сонячний камінь - кам'яне вугілля)
  2. Взуття футболіста?

(Бутси)

  1.  Спортсмен, який ходить сидячи?

(Шахист)

Ведуча:

По результатах вікторини зграя «Хижаків» надала _______ вірних відповідей на запитання та отримує __________ кісточок, а зграя «Травоїдних» надала _______ вірних відповідей на запитання та отримує __________ бананів. А зараз ми переходимо безпосередньо до спортивних змагань між зграями і зараз пропоную провести:

(Ведуча проводить інструктаж з техніки безпеки).

  1. КОНКУРС «ПРОЛІЗЬ КРІЗ ОБРУЧ»

Зграї шикуються в шеренгу, стаючи один за одним. На відстані 6 метрів від них на полу лежать обручи. Кожен учасник біжить до обруча, стрибає в нього. Бере обруч двома руками. Піднімає до гори і опускає до низу - 2 рази, потім вистрибує з обруча і повертається назад, передаючи естафету наступному учаснику своєї команди. Чия зграя швидше закінчить естафету, та перемогла та одержує 1 очко, у вигляді кісточки або банана.

Ведуча:

По результатах цього конкурсу зграя «_______________» прийшла першою і отримує одне очко. Однак це тільки перша естафета і не потрібно засмучуватися. Зграя, яка не отримала очко зможе перемогти в наступному конкурсі. А наступний конкурс у нас не простий. Зараз ми перевіримо хто з вас самий стійкий.

  1. КОНКУРС «БІЙКА ПОДУШКАМИ»

Зграї шикуються в шеренгу, стаючи один за одним. З кожної зграї до центру зали запрошують по два учасника. Гравці стають на стілець. Кожен гравець отримує по однієї подушці. За сигналом ведучого учасники починають бійку. Перемагає той хто на протязі 1 хвилини не вийде за межі кола і не втратить подушку. У грі беруть участь всі учасники.

Ведуча:

По результатах цього конкурсу зграя «_______________» була найміцнішою і отримує одне очко. А ми продовжуємо і зараз я пропоную для конкурс для вожаків зграй.

  1. КОНКУРС «ВОЖАКИ ЗГРАЙ»

Вожаків запрошують до центру  зали. Кожен з вожаків отримує бідон з водою. Хто з них більше разів підніме догори бідони той отримує додаткове очко і стає переможцем.

Ведуча:

Які вони сильні та мужні наші вожаки. Мабуть не кожен зможе підняти 5 літрів води та й ще до гори. Однак, у нас є переможець, якій отримує додаткове очко. А ми продовжуємо і наступне конкурсне завдання називається:

  1. КОНКУРС «ЧОБОТИ ШВИДКОХОДИ»

Зграї шикуються в шеренгу, стаючи один за одним. Кожна зграя отримує пару чоботів. Перший гравець зграї одягає чоботи біжить до протилежного краю, торкається рукою до стіни і повертається до своєї зграї передаючи естафету наступному гравцю. В конкурсі беруть участь всі учасники зграї. Зграя переможців отримує очко.

Ведуча:

Молодці. На мій погляд ви всі переможці, однак в цьому конкурсному завданні все ж таки були швидше учасники зграї «_________», які отримують додаткове очко. Наступне конкурсне завдання називається:

  1. КОНКУРС «ВЛУЧ В ЦІЛЬ»

Зграї шикуються в шеренгу, стаючи один за одним. На відстані 6 метрів від кожної команди розташована корзина. Кожен вожак зграї отримує м’яч.  Учасники по черзі намагається влучити до корзини. Перемагає та команда, яка більше закине м’ячів до корзини та отримує додаткове очко.

Ведуча:

Особисто мені дуже сподобалося як ви намагалися були найкращими, найсильнішими та найшвидшими. Ну нарешті зараз відбудиться останнє конкурсне завдання після якого ми підведем підсумки і вирішено хто став переможцем. 

  1. КОНКУРС «КРОКОДИЛ»

Усі учасники зграї діляться на пари. Перші пари зграї стають в упор на долоня, а другі пари беруть їх за ноги. За сигналом ведучого учасники намагаються бігти до протилежного краю та повернутися назад передаючи естафету іншим парам. Перемагає та зграя, яка швидше впорається із завданням та прийде до старту першою.

Ведуча:

Ось і набігає кінця наша спортивно – розважальна програма «Поклик джунглів». На мою думку ви були справжніми представниками джунглів. Зараз ми підведем підсумки наших змагань і дізнаємося нарешті про переможця. Отже по результатах проведених підрахунків перемагає зграя «_________» . Ми вітаємо переможців. Бажаємо всім успіхів в подальших конкурсах. До нових зустрічей! До побачення!

 

docx
Додано
17 серпня 2018
Переглядів
1424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку