Спрощення в групах приголосних

Про матеріал
Спрощення в групах приголосних Матеріал містить вправи та тестові завдання з теми "Спрощення в групах приголосних". Підійде для підготовки до ЗНО
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спрощення в групах приголосних

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Знайдіть і виправте у навчальних завданнях помилки. Але ми, на щастя, маємо швидкістний скляний ліфт! (Роальд Дал "Чарлі й шоколадна фабрика".)

Номер слайду 5

У бібліотеках: як інститутській, так і областній та кількох міських, — студенські черги, здавалося, ніколи не закінчувались... (Ольга Слоньовська "Дівчинка на кулі".)

Номер слайду 6

Пропусні пости з уже існували, існувала й колюча загорожа по периметру теперішньої Стіни. (Олександр Ірванець "Рівне/Ровно".)

Номер слайду 7

І в ту ж мить звідкись із боку моря блискнуло, ляскнув постріл, і повз моє вухо просвистіла куля з гвинтівки. (Роберт Льюїс Стівенсон "Вечірні розмови на острові".)

Номер слайду 8

Дивилася я на тебе, як ти хрумав сухе печиво, і мені аж заздрістно ставало, от би мені твої зуби! (Джанні Родарі "Подорож Голубої Стріли".)

Номер слайду 9

Найкращим гідом є той, хто тут живе, усе тут знає, пишається своїм містом, але не працює в жодній турисській агенції. (Пауло Коельйо "Як течія річки".)

Номер слайду 10

Б'юся об заклад, що перед нами фашисський шпигун. (Ренсом Ріггз "Дім дивних дітей".)

Номер слайду 11

Лікар у студенському медпункті запропонувала, що може виписати лікарняне аж до кінця тиждня, якщо я їй із села щось привезу. (Ольга Слоньовська "Дівчинка на кулі".)

Номер слайду 12

Тихше… Щоби ніщо не хрускнуло, не тріскнуло. (Микола Чернявський "Богові невідомому".)

Номер слайду 13

Серед блідих абітурієнських облич блаженна Владова фізія впадала в око, як помідор на кризі. (Марина Дяченко, Сергій Дяченко "Долина совісті".)

Номер слайду 14

Інший хлопець, кіслявий, але вищий і на два три роки старший за малого, відтягнув його геть. (Деніел Кіз "Таємнича історія Біллі Міллігана".)

Номер слайду 15

Записати правильно словабезболіс..ний, особистіс..ний, зліс..ний, зап’яс..ний, радіс..ний, виїз..ний, швидкіс...ний, перехрес..ний, тиж..невий, дириген..ський, заздріс..ний, капос..ний очис..ний, пристрас..ний, улес..ливий, кореспонден..ський, корис..ний, облас..ний, благовіс..ний, артис..ці

Номер слайду 16

балас..ний, піз..ній, гіган..ський, безсовіс..ний зап’яс.ний, зліс..ний, захис..ник, буревіс..ник заздріс..ний, кіс..лявий, бороз..на, улес..ливий дбезвиїз..ний, пристрас..ний, чес..но, піз..но мес..ник, корис..ний, волейболіс..ці, захис..ний

pptx
Додано
12 жовтня 2021
Переглядів
897
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку