Стаття про міський благодійний ярмарок «Сила ДОБРА»

Про матеріал
3 грудня – Всеукраїнський день добрих справ. Україна вдруге бере участь у всесвітньому доброчинному русі Щедрий Вівторок (#GivingTuesday). Мета руху – зробити добрі справи корисною звичкою українців; об’єднати всіх людей, які займаються благодійністю в будь-якій формі, та надихнути інших приєднатися. Допомагати можна по-різному: не тільки грошима, але й часом, знаннями, талантом.
Перегляд файлу

Міський благодійний ярмарок «Сила ДОБРА»

 

3 грудняВсеукраїнський день добрих справ. Україна вдруге бере участь у всесвітньому доброчинному русі Щедрий Вівторок (#GivingTuesday). Мета руху – зробити добрі справи корисною звичкою українців; об’єднати всіх людей, які займаються благодійністю в будь-якій формі, та надихнути інших приєднатися. Допомагати можна по-різному: не тільки грошима, але й часом, знаннями, талантом.

Саме тому 3 грудня на базі опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1» був проведений міський благодійний ярмарок «Сила ДОБРА».

Метою було збирання коштів для зіньківки Інни Москвич, для захисників України та для безпритульних тварин доброчинного фонду «Щаслива лапа».

Програма ярмарку складалася з продажу хендмейд виробів та домашньої випічки, бодіарту, чарівних фотозон, цікавих майстер-класів та оригінальних ідей.

На відкритті ярмарку про важливість добрих справ говорили керівник координаційного районного волонтерського центру «ЄДНІСТЬ І ДОБРО» підрозділу громадської організації «Спілка учасників АТО Зіньківщини» Світлана Анатоліївна Даценко та ройовий наших «Характерників», активіст учнівського самоврядування опорного закладу Артем Рибалко.

Участь у благодійному ярмарку разом зі своїми студентами взяли викладачі та майстрині Регіонального центру професійно-технічної освіти м. Зінькова Оксана Дмитрівна Дуброва, Олена Андріївна Абрамова та Тетяна Олексіївна Миколаєнко. Викладачі, майстрині та студенти тішили відвідувачів розписаними медовими пряничками, гарними заколками та бантиками, кухонними прихватками, майстерно пошитими фартушками та кольоровим бодіартом.

Також до благодійної справи разом зі своїми вихованцями долучилися керівники гуртків Зіньківської районної станції юних техніків Майя Іванівна Ландик, Світлана Григорівна Прудка, Валентина Іванівна Пугач. Наставники та вихованці презентували учасникам майстер-клас із малювання пластиліном, тематичний бодіарт та 4 фотозони: зимову й кількох гоголівських героїв. Тому всі присутні мали змогу сфотографуватися в ролі Оксани чи Вакули або навіть поруч із Пацюком, який ласував варениками. Також СЮТівці продавали малюнки, новорічні вироби із солоного тіста, желейні сюрпризи, вафлі, тістечка-кошички, безе, оригінальні канцелярські підставки та новорічні прикраси.

Узяли участь у благодійному ярмарку й парафіяни Недільної школи при Зіньківському Христо-Різдвяному храмі, яких разом із дітками представляла Лариса Леонідівна Коніченко. Усі присутні мали змогу купити різнобарвні вироби з бісеру та медові прянички святково-новорічної тематики.

До доброї справи долучилися майстрині з артлавки «Золоте веретено» Ніна Сергіївна Вощинська та Наталія Юріївна Лобач. Вони презентували чарівну квіткову фотозону та продавали різнобарвні віночки, чарівні бантики, шпильки для волосся, мило ручної роботи та інші різноманітні креативні хендмейд вироби.

А також участь у благодійному ярмарку взяла величезна частина учнівського, батьківського та вчительського колективів опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1». Вони продавали медові прянички, святкові пиріжки, тістечка: кошички, еклери, рулетики, – шоколадні сюрпризи, браслети зі стрічок, креативні аксесуари для волосся, прикраси ручної роботи, малюнки, плетені шкарпетки, новорічні пакунки, саморобні святкові конверти, різноманітні торти, цукрових півників і ще багато чого цікавого та смачного.

Протягом роботи ярмарку всі учасники писали побажання нашим бійцям АТО/ООС та розміщували на «Дереві Добра».

Дуже приємно, що багато керівників, учителів, викладачів, майстринь, вихованців, студентів, учнів, батьків школярів розуміють важливість і волонтерської діяльності і добрих справ загалом.

Ми вдячні Петрові Андрійовичу Рибальченку за те, що він за короткий проміжок часу сплів якісну маскувальну сітку.

Особлива подяка – батькам школярів, які допомагали в підготовці та організації благодійного ярмарку та змогли виділити кошти з сімейних бюджетів для своїх діток, які були основною частиною покупців.

Спільними зусиллями на міському благодійному ярмарку «Сила ДОБРА» було зібрано 12 355 грн. Для Інни Москвич переказали 11 332 грн. 193 грн. – для благодійного фонду «Щаслива лапа». Решта коштів була передана волонтерці С.А.Даценко для бійців АТО/ООС (розподілено на маскувальну сітку та закупівлю гігієнічних засобів для наших захисників).

Висловлюємо вдячність усім, хто допомагав організовувати та прийшов активно підтримати міський благодійний ярмарок «Сила ДОБРА».

 

Ангелова В.В., педагог-організатор

опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1»

doc
Додано
16 грудня 2019
Переглядів
680
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку