Стаття "Що таке емоційний інтелект та йього значення в нашому житті"

Про матеріал

У статті йдеться про досить цікаву та відповідно нову тему яку науковці зі всього світу досліджують ще з минулого століття й дали їй назву «емоційний інтелект» або EQ. Простими словами емоційний інтелект чи як ще можна сказати вміння керувати не лише своїми але й емоціями оточуючих, тобто чітко розуміти і виражати власні емоції і відповідно оцінювати чужі емоції.

Таким чином, щоб розвинути в собі здатність до найбільшого відчуття щастя та успішної самореалізації, людині варто розвивати свій емоційний інтелект. Завдяки якому ми можемо знайти баланс між розумом та почуттями.

Перегляд файлу

Що таке емоційний інтелект та цього значення в нашому житті. В сучасному світі недостатньо лише говорити однією мовою щоб з легкістю розуміти один одного. Адже більшість інформації прихована за мімікою, жестами, емоціями і в решті решт нашими діями. У статті йдеться про досить цікаву та відповідно нову тему яку науковці зі всього світу досліджують ще з минулого століття й дали їй назву «емоційний інтелект» або EQ. Простими словами емоційний інтелект або вміння керувати не лише своїм але й  емоціями оточуючих, тобто чітко розуміти і виражати власні емоції і відповідно оцінювати чужі емоції. Дослідники в даному напрямку Пітер Селоувей і Джон Майер виділили чотири компоненти емоційного інтелекту, а саме:

1) Оцінка і вираження емоцій у будь-якій взаємодії

2) Знання про емоції (тобто одні й ті самі дії в різних групах можуть викликати різні емоції

3) Здатність керувати емоціями

4) Вміння правильно реагувати на емоції

Дослідники вважають що чим розвиненіший IQ у людини тим їй краще вгамувати свої емоції. Тож в наш час можна стверджувати що IQ (логічні здібності людини) це не показник успішної людини. Адже зараз стверджують що IQ це лише видима частина айсберга, а ось підводна і набагато більша частина це EQ (емоції людини). Саме через цю думку у Європі люблять говорити такий вислів: «Завдяки IQ ви влаштовуєтесь на роботу, а завдяки EQ – будуєте кар’єру». Тож нехай ваші IQ та EQ живуть в гармонії один з одним. Адже якщо ви маєте високий рівень IQ то ви більше отримуєте задоволення від того що ви робите. Тому що від EQ залежить наше вміння продуктивно працювати в колективі та ставити себе на місце іншої людини.

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
1108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку