Стоп булінгу в дитячому середовищі

Про матеріал
Від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психоемоційного розвитку. Вони потребуватимуть підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у школі, але й протягом усього їх подальшого життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віддай людині крихітку себе. За це душа поповнюється світлом. Л. Костенко

Номер слайду 2

(від англ. bully – хуліган, задирака, грубіян, «to bully» - задиратися, знущатися) – тривалий процес свідомого жорстокого ставлення, агресивної поведінки з метою заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини.

Номер слайду 3

Булінг в Україні

Номер слайду 4

Форми та види булінґу Психологічне насилля: (словесні образи та жести, глузування, обзивання, погрози, залякування. Ігнорування, відмова від спілкування, виключення з гри, бойкот).

Номер слайду 5

Форми та види булінґу Фізичне насилля: (удари, щипки, штовхання, підніжки, викручування рук, будь-які інші дії, які заподіюють біль і навіть тілесні ушкодження).

Номер слайду 6

Форми та види булінґу Економічне насилля: (вимагання грошей, їжі, речей, умисного пошкодження особистого майна жертви).

Номер слайду 7

Форми та види булінґу Віртуальне насилля: (приниження за допомогою мобільних телефонів та Інтернету (СМС-повідомлення, електронні листи, образливі репліки, коментарі в чатах), розпускання чуток і пліток) – кібербулінг.

Номер слайду 8

Наслідки шкільного насилля занижена самооцінка, комплекс неповноцінності, беззахисність; відсторонення від спілкування, самотність, часті прогули в школі; підвищена тривожність, різноманітні фобії, неврози; схильність до правопорушень.

Номер слайду 9

Як реагувати на булінг Як впоратися з ситуацією самостійно Ігноруйте кривдника. Якщо є можливість, намагайтесь уникнути конфлікту, зробіть вигляд, що вам байдуже і йдіть геть. Така поведінка не говорить про боягузтво, навпаки, іноді зробити це набагато легше, ніж дати волю емоціям. Якщо ситуація не дозволяє вам піти, зберігаючи самовладання, використайте гумор. Стримуйте гнів і злість. Адже це - саме те, чого домагається кривдник. Говоріть спокійно і впевнено, покажіть силу духу. Не вступайте в бійку. Кривдник тільки і чекає приводу, щоб застосувати силу. Чим агресивніше ви реагуєте, тим більше шансів опинитися в загрозливій для вашої безпеки і здоров'я ситуації. Не соромтеся обговорювати такі загрозливі ситуації з людьми, яким ви довіряєте.

Номер слайду 10

ppt
Додано
15 лютого 2019
Переглядів
965
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку