Сторінки життя та творчості Джозеф Редьярд Кіплінг

Про матеріал

Біографія Редьярда Кіплінга

Підготував: Є. А. Омельчук

Редьярд народився 30 грудня 1865 в Бомбеї в родині англійського ілюстратора Джона Локвуда Кіплінга та Аліс Кіплінг. Своїм другим ім'ям він завдячує назві озера Радьєрд, на берегах якого зустрілися його батьки. Згодом воно стало його першим ім'ям.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джозеф Редьярд Кіплінг(1865-1936)Підготував: Омельчук Євгеній

Номер слайду 2

Редьярд народився 30 грудня 1865 в Бомбеї в родині англійського ілюстратора Джона Локвуда Кіплінга та Аліс Кіплінг. Своїм другим ім’ям він завдячує назві озера Радьєрд, на берегах якого зустрілися його батьки. Згодом воно стало його першим ім'ям.

Номер слайду 3

Коли хлопчикові виповнилося 6 років, його, за звичаєм англійців, що працювали в Індії, відправили в Англію. В 1878 році Кіплінг вступив до військової школи. Оскільки він не проявив особливої тяги до навчання й не зміг заслужити собі стипендію, а батьки не мали змоги оплатити його навчання в університеті.

Номер слайду 4

1882 року йому довелося повернутися в Індію, де його батько, який на той час працював директором школи у Німеччині й доглядачем за музеєм, знайшов йому місце праці в місцевій газеті. 

Номер слайду 5

 Джозеф Кіплінг навчався у Америці. Та ось коли всі думали, що він забув свою домівку, він повернувся в Індію. Там його попросили написати книгу для дітей про джунглі. Він виконав прохання. Вона була дуже популярною. Коли він знову приїхав до Англії, його там зустрічали як письменника.

Номер слайду 6

Перебування в США закінчується 1896 року. Причини називають дві: політичну і сімейну. Політичною причиною стала суперечка між Англією і Сполученими Штатами за права арбітражу в справах Американського континенту. Ситуація загострилася до того, що з'явилися розмови про війну. Кіплінга прикро вразили антианглійські настрої в США. Іншою причиною стали сварки з братом дружини, п'яницею й невиправним боржником.

Номер слайду 7

Зустрівшись якось із Кіплінгом на вулиці напідпитку, він пригрозив письменнику фізичною розправою. Попри те, що забіяку заарештували, розгляд справи в суді призвів до того, що Кіплінг став почуватися виснаженим і нещасним. Не дочекавшись вирішення справи, Кіплінги спакувалися й відбули до Англії.

Номер слайду 8

Пік кар'єри і пізні роки життя. Перше десятиліття 20-го століття принесло Кіплінгові велику популярність. В 1907 році він отримав Нобелівську премію з літератури. В 1910 році Кіплінг написав знаменитий вірш «Якщо…» (англ. If...), який за результатами опитування, проведеного Бі-Бі-Сі в 1995 році, був визнаний найулюбленішим британським віршем усіх часів.

Номер слайду 9

Помер Редьярд Кіплінг в 1936-му, продовжуючи творити до самої смерті, хоча менш плідно. Прах Радьєрда Кіплінга захоронений в Кутку поетів у Вестмінстерському абатстві. Його будинок став музеєм. Його репутація в сучасній Індії здебільшого негативна, хоча в листопаді 2007 року було оголошено, що будинок, де він народився, стане музеєм. Смерть поета

Номер слайду 10

Використані джерелаhttps://dovidka.biz.ua/https://www.google.com.ua/search?q=джозеф+редьярд+кіплінг&client=opera&hs=LYd&source=lnms&sa=X&ved=0ah. UKEwio4qmyt. ZLf. Ah. XUAh. AIHb. B7 CPs. Q_AUICSg. A&biw=1240&bih=659&dpr=1

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Арзумаян Катерина
    Дякую, дуже класний матеріал
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 січня
Переглядів
180
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку