Стратегії критичного мислення "Знаю. Хочу дізнатися. Дізнався".

Про матеріал
Працюючи в умовах НУШ широко використовую стратегії критичного мислення. Для цього підбираю цікавий матеріал. Цікаві відомості про соняшник підібрала для стратегії "Знаю. Хочу дізнатися. Дізнався."
Перегляд файлу

Соняшник — шанована в народі квітка. По-народному повір'ю соняшник має захисні властивості. Його прийнято саджати на вулиці біля будинку.

https://monitor.cn.ua/uploads/8728-m.jpg

Соняшник відображає енергетичні вторгнення, розряджає атмосферу будинку, якщо його поставити у вазу.

Також сонях клали під подушку, якщо хотіли побачити віщий сон і дізнатися відповідь на будь-яке питання. 

Традиція вірити в добру силу цієї квітки збереглася і до наших днів. Посадіть біля будинку цю дивовижну квітку, прикрасьте стіни зображенням соняшника і відчувайте, що радість життя буде з Вами поруч завжди!

Цікаві факти про соняшник:

1. Насіння соняшнику містять багато кальцію, 18-20% протеїнів від денної норми людини.

2. Соняшникова олія (рослинна) — найбільш поширена й дешева у світі.

3. Соняшник служить людині орієнтиром на місцевості. Бо навіть у хмарну погоду капелюшок соняшнику показує, де перебуває зараз сонце відносно горизонту.

4. Соняшник— це медоносна рослина. Один гектар соняшнику «дає» 50 кг меду.

5. Сіяти соняшники треба по-особливому: або до сходу Сонця, або після його заходу — тоді і врожай буде багатшим, і птахи не так клюватимуть.
 
6. Насіння соняшнику, належить до рідкісного класу продуктів: і корисне, смачне. Через відсутність в складі холестериролу та вміст холестерину, воно дійсно корисне для роботи серця. Крім того, соняшникове насіння багате на клітковину і такі мінерали, як цинк, кальцій, залізо, магній та селен. Крім того, воно має дуже високий рівень вітамінів групи В і Е. У дійсності, насіння соняшнику відмінне джерело вітаміну E.
 
7. Фітостероли в насінні соняшнику, як відомо, роблять імунну систему більш захищеною від флеш токсинів, і зменшують ризик захворювання на рак, а також регулює рівень холестерину в крові тим самим скорочуючи шанси серцевого нападу.
 
8. Наукова назва соняшнику Helianthus annuus - з латинського квітка сонця. З наукової точки зору насіння насправді не є насінням, вони належать до класу сім'янок - їстівні плоди квітів у вигляді насіння, де плід всередині не прилипає до зовнішнього покриття.
 
9. Соняшники ростуть протягом року. Кожен соняшник складається з приблизно 1000-2000 насінин, і приблизно 3 місяці потрібно для того, щоб соняшник дозрів. Існують три види насіння соняшнику - чорне, смугасте й біле. 

10. Більшість кухарів у Південно-Східній Азії використовують соняшникову олію, щоб готувати, тому що вона багата на поліненасичені жирні кислотами і має дуже низький ризик серцевих нападів, навіть якщо його використовувати щодня. Зараз все більше країн по всьому світі використовують саме соняшникову олію. Оброблена соняшникова олія перетворюється на маргарин і використовується замість масла. Залишки після переробки соняшникової олії (макуха) використовується як корм для худоби.

11. Батьківщиною соняшнику є Північна Америка. За легендою боги подарували індіанцям цю квітку, що символізує сонце, тому соняшник був священним символом для індіанського племені. У XVI столітті іспанці завезли соняшник до Європи.

 

ЗНАЮ

ХОЧУ ДІЗНАТИСЯ

ДІЗНАВСЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
2 січня 2021
Переглядів
718
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку