СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНА СХЕМА з дисципліни “Ціноутворення”

Про матеріал

Сучасний підхід до ціноутворення

1. Принципи ціноутворення.

2. Умови здійснення процесу ціноутворення на підприємстві.

3. Особливості ціноутворення на комерційних підприємствах
Перегляд файлу

“Економічна теорія”

Тема: “Суспільне виробництво і його результат”

 

Сучасний підхід до ціноутворення

1. Принципи ціноутворення.

2. Умови здійснення процесу ціноутворення на підприємстві.

3. Особливості ціноутворення на комерційних підприємствах

“Теоретичні основи товарознавства”

Тема: “Класифікація, кодування, асортимент товарів”

 

“Бухгалтерський облік”

Тема: “Організація бухгалтерського обліку на підприємствах торгівлі”

 

“Комерційна діяльність на ринку товарів та послуг”

Тема: “Механізм створення підприємства”

 

“Економіка торговельного підприємства”

Тема: “Підприємство як суб’єкт господарювання”

“Податкова система”

Тема: “Податок на додану вартість”

Тема: “Акцизний збір”

 

Сутність ціни та її структура

1. Сутність ціни та її функції

2. Структура ціни та характеристика її складових.

3. Види цін

 

“Товарознавство продовольчих товарів”

Тема: “Класифікація і асортимент товарів”

 

“Товарознавство непродовольчих товарів”

Тема: “Класифікація і асортимент товарів”

 

“Економіка торговельного підприємства”

Тема: “Товарообіг, його види, склад та значення”

 

“Економічна теорія”

Тема: “Ринок як економічна форма організації суспільного виробництва”

 

 

Ринковий механізм ціноутворення

1. Ціноутворюючі фактори.

2. Поняття попиту та пропозиції. Рівноважна ціна.

3. Цінова еластичність попиту та пропозиції

 

“Теоретичні основи товарознавства”

Тема: “Якість товарів. Чинники якості товарів”

 

 

“Товарознавство продовольчих товарів”

Тема: “Класифікація і асортимент товарів”

 

“Товарознавство непродовольчих товарів”

Тема: “Класифікація і асортимент товарів”

 

“Економіка торговельного підприємства”

Тема: “Підприємство як суб’єкт господарювання”

 

“Економічна теорія”

Тема: “Ринок як економічна форма організації суспільного виробництва”

 

“Основи правознавства”

Тема: “Основи господарського права”

 

Ціноутворення на різних типах ринку

1. Конкурентний ринок.

2. Ринок монопольної конкуренції.

3. Олігопольний ринок.

4. Монопольний ринок.

“Організація і технологія торговельних процесів”

Тема: “Поза магазинні форми продажу товарів”

Тема: “Особливі форми продажу товарів”

“Економічна теорія”

Тема: “Ринок як економічна форма організації суспільного виробництва”

Методичні підходи до розрахунку ціни

1.Зовнішні та внутрішні чинники, що впливають на ціну.

2. Витратні методи визначення ціни.

3. Порядок розрахунку ціни витратним методом “витрати + прибуток”.

 

“Податкова система”

Тема: “Обов’язкові платежі, відчислення та збори”

 

“Економіка торговельного підприємства”

Тема: “Аналіз витрат підприємства”

Тема: “Доходи торговельних підприємств”

Тема: “Прибуток торговельного підприємства”

 

“Бухгалтерський облік”

Тема: “Облік доходів витрат та фінансових результатів”

 

“Фінансова діяльність підприємства”

Тема: “Формування фінансового результату на підприємстві”

 

“Економічна теорія”

Тема: “Ринок як економічна форма організації суспільного виробництва”

 

“Основи правознавства”

Тема: “Правові питання про власність, зобов’язання і договори”

Визначення ціни на основі попиту споживачів

1. Сутність методу встановлення ціни з урахуванням точки беззбитковості

2. Методика визначення ціни з урахуванням точки беззбитковості.

 3. Методи визначення ціни на основі попиту споживачів.

 

“Економіка торговельного підприємства”

Тема: “Аналіз витрат підприємства”

Тема: “Доходи торговельних підприємств”

Тема: “Прибуток торговельного підприємства”

 

“Бухгалтерський облік”

Тема: “Облік доходів витрат та фінансових результатів”

“Економічна теорія”

Тема: “Тенденції розвитку світового господарства”

 

“Податкова система”

Тема: “Мито”

 

“Основи правознавства”

Тема: “Правові питання про власність, зобов’язання і договори”

 

Ціноутворення у сфері зовнішньоекономічної діяльності

1. Контрактні ціни.

2. Біржові ціни.

3. Принципи розрахунку ціни при укладанні зовнішньоекономічних контрактів.

 

 

 

“Зовнішньоекономічна діяльність”

Тема: “Види цін, які використовуються у зовнішньоекономічній діяльності”

“Економічна теорія”

Тема: “Проблеми інтеграції економіки України в світове господарство”

 

Умови та методи визначення цін зовнішньоекономічних контрактів

1. Чинники, що впливають на внутрішні ціни.

2. Методи встановлення ціни.

3. Методи техніко-економічних розрахунків.

 

“Зовнішньоекономічна діяльність”

Тема: “Складання контрактів купівлі-продажу”

 

“Організація і технологія торговельних процесів”

Тема: “Особливі форми продажу товарів”

 

Маркетинговий аналіз цінових ризиків

1. Ціноутворення на нові товари.

2. Сутність цінових ризиків.

3. Аналіз цінових ризиків.

 

“Маркетинг”

Тема: “Маркетингова цінова політика”

 

“Організація і технологія торговельних процесів”

Тема: “Особливі форми продажу товарів”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРАМАТОРСЬКИЙ ТЕХНІКУМ ДОНЕЦЬКОГО  НАЦІОНАЛЬНОГО

УНІВЕРСИТЕТУ ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ

імені Михайла Туган-Барановського

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНА СХЕМА

з дисципліни   “Ціноутворення”

спеціальності 5.050301  “Товарознавство та комерційна

діяльність”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

м. Краматорськ, 2007

 

doc
Додано
25 жовтня 2018
Переглядів
766
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку