Створення власного міфу (письмово)

Про матеріал
Презентацію створено до уроку "Складання власного міфу" за модельною програмою Яценко Т.О, Качак Т.Б. та ін. Цікавим, на мою думку, є з'ясування емоційної готовності школярів до уроку за допомогою грошових одиниць української валюти. 9 слайдів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складання власного міфу ( письмово) Розвивати творчі та мовленнєві здібності, креативне мислення учнів; поглибити вивчене про міф; формувати вміння розповідати казкову історію, чітко й послідовно викладати свою думку, розробляти сюжет міфу, використовуючи уяву, знання про зовнішній світ; виховувати любов до рідного слова та української міфології.

Номер слайду 2

Якою гривневою купюрою ви можете оцінити свою готовність до уроку?

Номер слайду 3

«Мозковий штурм» Міф – це… Є такі види міфів… Космогонічні міфи розповідають про… Антропогонічні міфи розповідають про… Люди складали міфи, тому що… Героями міфів є… Міф від казки відрізняється тим, що…

Номер слайду 4

Епіграф уроку "Історія міфів – це вікна, через які ми можемо заглянути в світ давніх культур і відкрити для себе безконечні можливості уяви." - Хосе Хуанес.

Номер слайду 5

Ознаки міфів Божественність (персонажі – боги) Героїчний казковий світ (розповідь про подвиги та пригоди героїв) Міфологічний конфлікт (боротьба між світлом і темрявою, добром і злом) Міфологічна форма (початок подій, їх розвиток та завершення) Моральна функція

Номер слайду 6

Обрати вид міфу, героя, описати його.

Номер слайду 7

Творча майстерня Зовнішність (зріст, будова тіла, колір волосся, очей, шкіри, одяг). Характерні риси ( мужній, винахідливий, мудрий, сильний, мрійливий тощо). Завдання: Розкажіть, яке завдання повинен виконати герой. Дії: Опишіть, які дії виконує герой на шляху до своєї мети. Він може зустрічати різних ворогів або друзів, чинити добро або зло.

Номер слайду 8

Чи задоволені Ви результатом своєї роботи? Що вдавалося легко? У чому відчували труднощі? Що заважало? Що врахуєте на майбутнє?

Номер слайду 9

Домашнє завдання Створити ілюстрацію до власного міфу. Повторити вивчене про міф.

ppt
Додано
16 вересня 2023
Переглядів
1420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку