Свято до Дня Збройних сил України "На варті Вітчизни"

Про матеріал

Цю розробку можна використати для проведення конкурсу, присвяченому цьому святу. В данній розробці проводився конкурс солдатського танцю + конкурс декламування віршів, присвячених дню ЗСУ.

Перегляд файлу

 

 

 

Свято до Дня Збройних сил України «На варті Вітчизни»

 

Конкурс солдатського танцю та конкурс декламування віршів, присвячених дню ЗСУ

 

 

 

Підготувала: Бабіч Людмила Михайлівна – педагог-організатор Святогірської ЗСШІ № 12

 

 


Хід заходу:

Ведуча . Добрий день, друзі!

 Дозвольте мені від імені всіх дівчат та жінок привітати  Вас, дорогі наші хлопчики, чоловіки, із святом ― Днем Збройних Сил України. Наш народ отримав нагоду мати свої національні, Збройні сили. І стоять ці Збройні Сили і вдень і вночі на сторожі мирного розквіту Української держави, добре усвідомлюючи, що надто велику ціну заплатили ми за щастя жити без війни.

Але сьогодні почуваються іменинниками не тільки ті хто перебуває у рядах збройних Сил України. Мабуть багато хто і з вас прийде служити в армію. Та й усім нам не байдужі проблеми армійського життя, бойового навчання, побуту солдатів і офіцерів українського війська. Саме тому День Збройних Сил України стає святом не тільки військових, а й усього народу.

Сьогодні строкова військова служба відповідно до Конституції та Закону України "Про загальний військовий обов'язок" є почесним обов'язком кожного громадянина (чоловічої статі). Хоча, потрібно зауважити, що багато службових посад в армії займають жінки і їх кількість з кожним роком зростає. Тому це свято стосується всіх, це свято України!

Україна сьогодні - незалежна держава. Українські Збройні Сили покликані охороняти незалежність рідної землі. І служать наші хлопці сьогодні на Батьківщині. Ми любимо свою армію. Служити в ній - справа честі та обов'язку...

Україна, проголосивши 24 серпня 1991 року свою незалежність, прагне жити в мирі та дружбі з усіма державами світу. Однак, нині не виключена можливість виникнення воєнних конфліктів, тому 6 грудня 1991 р. верховна Рада прийняла постанову про створення Збройних Сил. А з 1993 року цей день офіційно вважають Днем Збройних Сил України.

Відео

«З днем збройних сил України»

 

Для того, щоб стати справжніми захисниками, треба уже зараз готуватися: загартовуватися, займатися спортом, вчитись крокувати стройовим кроком. І тут ми зрозуміли, а чому б в цей день не провести конкурс солдатського танцю, де наші майбутні захисники зможуть не тільки навчитись крокувати, як справжні солдати, а навчаться бути дисциплінованими та працювати у команді.

І не тільки! Треба ще бути мужніми, уважними та треба плідно працювати. Будемо вважати, що цей конкурс солдатського танцю буде першим кроком до виховання справжніх захисників нашої держави. А наскільки гарно в них це вийде, ми дізнаємось на нашій конкурсній програмі «На варті Вітчизни».

 

Ведуча.

А визначати переможців

Буде в нас журі поважне,

Об’єктивне і уважне  у складі    ___________________________________ .

Але у нашого журі сьогодні буде не просте завдання, окрім того, що вони будуть обирати переможця у конкурсі солдатського танцю, вони ще оберуть кращого декламатора віршів, присвячених сьогоднішньому святу – Дню Збройних сил України. А у наших глядачів сьогодні завдання допомогти нашому журі обрати найгідніших серед гідних переможців за допомогою ваших оплесків. Тому не жалкуйте ваших долонів. І якщо всі готові, то ми починаємо наше свято. І першими на цю сцену запрошуються учні….

  1 виступ

У нашого українського народу було славне минуле.

Козацьке військо впродовж віків було армією, яка протистояла чужинцям; яка боронила свою землю і український народ від завойовників Січі.

Служити в українському війську, служити Україні – було справою честі і життя.

Запорізька Січ уславилася іменами Байди, Вишневецького, Сагайдачного, Хмельницького, Дорошенка, Сірка.

Служити в козацькому війську вважалося в народі найпочеснішою справою. Навіть матері під час великого походу самі виряджали дітей у військо.

Та наречені слізно проводжаючи в дорогу молилися Богу для швидкого повернення козаків.

 Українська армія по праву пишається своєю історією, своїми традиціями.

Відео

«Запорізький марш _ Zaporizhian March _ Запорожский марш _ Marche Zaporogue»

А ми пишаємось нащадками цих славних козаків. І зараз деякі з них продемонструють свої здібності та таланти. Зустрічайте учнів … класу.

 

                2 виступ.

 

Ведуча. Ось нарешті прийшов час познайомитись з нашими першими декламаторами : (2 учні)

                                                                3 виступ

Ведуча. Кожна держава має своє військо. У кожного з них є свої символи, які віддзеркалені у присязі. У воїнів Збройних сил України теж є святі слова, які глибоко переконливо визначають роль і призначення національного війська – служити українському народові. У відповідальний час народ завжди з особливою увагою дивиться на своїх захисників. Діти народу, українські воїни, разом з Україною витупають надійним гарантом суверенітету і цілісності держави. Для них служіння народу – найвища честь, покликання, обов’язок. А для наших наступних конкурсантів головний обов´язок – гарно виступити і показати гарну підготовку. А виступають для вас учні…

 

 4 виступ

Ведуча. Прийшла черга виступити нашим наступним декламаторам в …. класів (3 учні)

                                                               5 виступ

Ведуча:Традиція вшановувати захисників Батьківщини зародилася ще у ХХ ст. В цей час особливо вшановували і вітали людей в пагонах, бійців діючих армій : офіцерів та солдат. Згодом стали вітати і мужчин, які відслужили у армії, пізніше жінки та дівчата стали вітати всіх хлопців та мужчин. Ця традиція, що в різних куточках України має деякі свої етнічні особливості, живе до сьогоднішнього дня.

Ну а ми, вітаючи наших хлопців, хочемо, щоб ви разом з нами поринули в армійське життя. Армія - це особливе і дивовижне життя, яке має свої правила. Зі своїми уявленнями про армію  вам продемонструє……

                                                             

6 виступ

Ведуча. Нелегка військова служба. Ранні підйоми, багатокілометрові пробіжки і  сувора дисципліна. А як інакше? Адже солдат має бути кмітливим, дужим, спритним, хоробрим, рішучим, витривалим, одним словом – мужнім. І готуватися до цього  треба ще з дитинства. Мабуть, немає жодного хлопчика, який би не мріяв стати надійним захисником Вітчизни. І тому, напередодні свята, дівчатка з радістю шлють усім хлоп’ятам  свої щирі вітання.

Виходять дівчата стройовим кроком та голосно вигукують речовку:

- Раз, два,
- Три, чотири!
- Три, чотири!
- Раз, два!
- Будь готовий!
- Завжди готові!
- Будь здоров!
- Завжди здорові!
- Хто йде?
- Ми йдемо!
- Хто же ви?
- Ми дівчата  класні– бойові подруги, відважні!
- Ми прийшли до вас на свято, привітати хлопців радо!

1-а дівчинка.

Любі хлоп’ята , від душі,

Без зайвих слів , усі підряд

Бешкетники чорняві і біляві,

Прийміть вітання від дівчат!

2-а дівчинка.

Коли на ваші спільні бійки ,

Ми на перерві глядимо ,

То віримо , що Батьківщину

Вам без вагань довіримо!

 

3-я дівчинка.

Ми під захистом у вас

Спокійно будемо навчатись.

Дамо списати вам не раз –

На це вам можна сподіватись.

4-а дівчинка.

Хай вам всміхається

Вранішнє сонце!

Бажаєм  вам радості

В кожне віконце!

5-а дівчинка.

Щоб зростали і мужніли ,

Ви кожну годину ,

Щоб батьки пишались вами

У будь–яку днину !

6-а дівчинка.

Щоб користь принесли державі,

Коли прийде така пора.

Щоб ви здоровими зростали,

Бажаєм щастя і добра.

   7-а дівчинка.

Який би шлях ви не обрали,

Лишайтесь чесними завжди,

Щоб гідність вас не покидала,

Не знали горя і біди!

 

 8-а дівчинка.

Хлопців радісно  вітаєм,

Тільки успіхів бажаєм.

Ростіть, соколи,  скоріше

Й дружіть з нами ще міцніше!

 

                                                           7 виступ.

Ведуча. А ми продовжуєм наш конкурс на кращого декламатора віршів. І зараз свої вірші зачитають ….. (3 учні)

                                                           8 виступ.

Ведуча. Дорогі захисники Української держави! За вікном шостий день зими, шостий день грудня, а це означає, що весь український народ вшановує своїх захисників і відзначає День Збройних Сил України. Це свято мужності, сили, впевненості, надійності, міцності, шляхетності, вірності, це  свято  всіх нас, бо всі ми, українці,   є причетними до наших збройних сил.  Адже всі ми    не лише любимо Вітчизну, а й пишаємося нею, отже,  вважаємо себе зобов’язаними її захищати.

А зараз для виступають наші майбутні захисники … класу.

                                                          9 виступ.

Ведуча. Свої вірші для вас підготували наші останні учасники конкурсу декламації віршів до Дня Збройних сил України…. (2 учні)

 10 виступ.

 Відео

«Ukrainian Military Parade 2018 _ Український Марш Нової Армії [Hell March]»

 

Ведучий:Довгим і тернистим шляхом йшла Україна до дня своєї самостійності. Багато випробувань та негараздів випало на долю українців у боротьбі за свободу та незалежність. І завжди в цій боротьбі поруч із народом йшов воїн-солдат.

Ведуча:У Конституції України сказано, що служба в Збройних силах України, захист Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності - почесний обов'язок кожного молодого громадянина. І ми віримо, що наші хлопці і юнаки з честю виконуватимуть свій обов'язок перед Батьківщиною, і що наше українське небо буде мирним і безхмарним!

В цей значущий для України день ми провели одразу два конкурси, результати якого ми зараз дізнаємось від нашого журі.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_____________________________________

 

 

Щоб не прийшла до нас війна,

Українська армія міцна,

Вартує щохвилини

Кордони Батьківщини

 

На морі, в небі, на землі

Ракети, танки, кораблі,

 

Свій край оберігають,

Всіх ворогів здоганяють

 

Непереможну у бою,

Ми любим армію свою,

Їй шлють палкі привіти

Всі українські діти.

Відео: «Армія з народом»

 

Ще раз всіх захисників України зі святом!

docx
Додано
15 січня 2019
Переглядів
4864
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку