"Свято мистецьких родин, або виставка художніх робіт"

Про матеріал

Мета створення заходу – познайомити відвідувачів виставки, захду з творчими роботами учнів та батьків школи мистецтв, дати загальну інформацію про мистецькі родини.

Перегляд файлу

Василь Пазій, Таміла Мийник

викладачі Тернопільської обласної

 комплексної  школи мистецтв ім.. І. Герети 

 

Сценарій
Виставки художніх робіт Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім.. І. Герети

«Палітра поколінь»

Дата проведення    23 березня 2018 року                   

Місце проведення –   Тернопільська обласна філармонія

 

Мета створення виставки – познайомити відвідувачів виставки з творчими роботами учнів та батьків школи мистецтв, дати загальну інформацію про мистецькі родини.

 

Ведучий:

Малювати картини руками не можна,

Лише серцем, що б’є у душі…

В тій, де мешкає дивний художник,

Що натхнення черпає в собі.

Жіночий вокальний ансамбль «Сольвія» виконує  твір «Царице Небесна»  керівник Оксана Купецька

 

Ведучий:

Добрий день, дорогі друзі!

Ми запрошуємо Вас на відкриття виставки художніх робіт учнів та батьків Тернопільської обласної експериментальної комплексної  школи мистецтв ім. І. Герети «Палітра поколінь» А до вітального слова запрошується директор школи Марія Гудима.

(Директор школи запрошує до слова народного художника України, одного із засновників школи мистецтв Богдана Ткачика, для відкриття виставки)

 

 

Ведучий:

Як вже сказали, наша виставка незвичайна. Вона створена руками батьків та їхніх дітей. А відкриє нашу виставку родини Купецьких.

«виступ родини Купецьких»

Ведучий:

На виставці представлені роботи родини Гринюків – талановитого живописця Ігоря Гринюки та двох його синів Арсена та Назарія. Арсен – є випускником та гордістю нашої школи , згодом випускником Львівської національної академії мистецтв , відділення сакрального мистецтва. Роботи Арсена зараз знаходяться у приватних колекціях в США, Китаї, Ірландії, Канаді, Англії, Франції.  А молодший син сім’ї Гринюків - Назарій навчається у 9 класі школи мистецтв ім. І. Герети, є переможцем мистецьких конкурсів та олімпіад.

Ведучий:

Виставка картин – це завжди свято . Це можливість зустрітися з прекрасним , а особливо, якщо автори цих картин знаходяться серед нас. Запрошуємо до слова чарівну жінку, талановитого самобутнього художника Кутну Наталію Петрівну .

                                                      «виступ родини Кутних»

Ведучий:

Хочеться представити , ще одну родину випускниці нашої школи Боднарук Христини. «Я намагаюся бути художником, який спроможний передати людям свої погляди на життя, відчуття, які мене оточують» каже Христина . Дідусь та бабця Христини – художники, завдяки яким вона черпає натхнення до  мистецтва. Дідусь Христини – Макаров Віктор Васильович - член професійної спілки художників України та Росії.  У 2016 році Христини  закінчила педагогічний університет за спеціальністю «вчитель малювання», «художник», але працює лише в творчому напрямку. «Можливість малювати кожен день -  це  все, що мені потрібно і допомогла це зрозуміти рідна школа мистецтв» каже Христина. Перший раз Христина прийняла участь у виставці коли їй було 17 років, від тоді активно почала брати участь у змаганнях та планерах по всій Україні, виставках Києва та Тернополя. Зараз її роботи знаходяться в приватних колекціях світу, зокрема в Ірландії , Англії, США, Новій Зеландії та Франції.  

Ведучий :

Дивлячись на дивовижні роботи дітей та їх батьків, розумієш на скільки їх світ яскравий, красивий і світлий. У роботах багато душевного тепла, любові, радості. Тож хочеться запросити до слова родину Козураків

                                           «виступ родини Козураків»

 

Ведучий:

У родині Чмиленків малювати любили всі. Тато Олександр має природжений талант, мама Оксана закінчила художню школу, а тепер свої навики застосовує у моделюванні одягу. Цікаво, що Олександр Чмиленко створює красиві пейзажі, досконало пише портрети, не маючи відповідної освіти. За хобі серйозно взявся уже після двадцяти років служби у пожежній охороні. Мама за освітою філолог, працювала кореспондентом. П’ять років тому батьки відкрили свою творчу майстерню «Палітра тепла», що об’єднує живопис та графіку батька та мамині вироби з вовни. Полюбляє малювати і молодший син Артема Ростик. Розписує маркером стіни та меблі у їхній картині.

Артем, зростаючи у творчому оточенні, теж не залишився байдужим до мистецтва і обрав відповідний напрям у школі мистецтв. Найбільше його вабить те, що художники – відчутно добріші люди. Саме в такому оточені він почуває себе затишно та натхненно.

Ведучий:

Мистецтво – воно завжди єдине і нероздільне… мистецтво об’єднує людей, дару красу і радість. І сьогодні радість творчості  дарує нам родина Рудюків, тож запрошуємо їх до слова.

«Виступ родини Рудюків»

Ведучий:

В сімї Гуличів немає професійних художників, троте любов до малювання є в бабусі Олі , мами Ірини, та донечки Тетянки.

Бабуся Оля за професією інженер. Але дуже творча особистість. Разом з Тетянкою на свята робить різні прикраси для дому.

Мама Ірина за професією юрист , але надзвичайно любить малювати .

В дитинстві мріяла навчатися в художній школі, але нажаль цю мрію не здійснила. Зате зараз з донечкою Тетянкою разом пишуть картини, отримуючи від цього масу задоволення.

Тетяна учениця 6 класу школи мистецтв ім. І. Герети, навчається на художньому відділі. Надзвичайно любить свою школу та усі предмети, які вивчає. У вільний час робить робить різні  речі своїми руками.  Любить шити одяг для ляльки, Мріє стати дизайнером.

Ведучий :

 Хочемо Вас познайомити з творчість родини Соланів, тож запрошуємо їх до слова.

«виступ сім’ї Соланів»

 

Ведучий:

А зараз, розважимо про надзвичайно творчу смію Окрутних, яка …. складається з п’яти осіб: тата – Володимира, мами Олени, доньок Софії та Ганни і сина Марка.

Володимир Окрутний – художник-графік, автор художнього оформлення багатьох книг для дітей та дорослих.

Олена Окрутна – педагог, музичний керівник у закладі дошкільної освіти.

Софія Окрутна – випускниця школи мистецтв ім. І. Герети 2016 року, навчалась по класу віолончелі, продовжила навчання у Львівській середній спеціалізованій музичній школі-інтернат ім. Соломії Крушельницької. Лауреат обласних та дипломант міжнародного конкурсів.

Ганна Окрутна – учениця 6 класу школи мистецтв ім. І. Герети.

Навчається по класу фортепіано. Лауреат конкурсів ім. Барвінського .

Марко Окрутний – учень 3 класу школи мистецтв ім. Ігоря Герети, однаково любить музику і малювання.

Ведучий:

Творчим людям необхідні такі якості : талант, терпіння, уява, художній смак, любов до природи, майстерність. Так, саме ці якості необхідні, щоб стати справжнім творцем, майстром своєю справи.

 До слова запрошується родини Стасишиних.

«виступ родини Стасишиних»

Ведучий: Зараз розкажемо про родину Третяків .

Мама Леся з раннього дитинства дуже любила малювати і вища економічна освіта не погасила цієї любові. Мріяла про роботу, яка буде приносити задоволення і отримала роботу дизайнера у рекламній фірмі. Завжди прагнула створити у своєму будинку неповторну атмосферу затишку та тепла , гармонії.

Ручна робота завжди цінувалась у їхній сім’ї і тому барельєфи і декоративне оздоблення стін підкреслили особливість та красу їхнього будинку .
Своїм дітям пані Леся радить прислухатися, до себе  і шукати свої цікавинки, розвивати в собі те, до чого лежить душа.

Донечка Вікторія розділяє любов мами до мистецтва, вчиться пізнавати світ навколо себе, починає творити.  Це проявляється у різних її виробах, де пані Лесі підтримує  розвиток  таланту доньки.

 

 

Ведучий:

До слова запрошується випускниця нашої школи Діана Довгань .

                                                 «виступ Діани Довгань»

Ведучий :

Ми хочемо розказати Вам та познайомити Вас з сім’єю Галушків .

Ольга Галушка – керівник художнього самодіяльного жіночого хору. Основана мета у житті- виховати дітей хорошими, порядними, всебічно розвинутими людьми. Любить подорожувати, фотографувати, намагається спробувати себе у різноманітніших напрямках прикладного мистецтва.

Син – Галушка Руслан, навчається у 5 класі школи мистецтв ім. Ігоря Герети на образотворчому відділі. З раннього дитинства любить малювати . Мріє стати художником, або дизайнером одягу.

Дочка – Галушка Евеліна, учениця 1 класу, школи мистецтв ім. Ігоря Герети. Теж любить малювати, ліпити з пластиліну та з радістю відвідує уроки фортепіано.

Тож діти з задоволенням допомагають мамі створювати різні красиві речі.

Ведучий:

Також, ми хочемо Вас познайомити з учасниками виставки:

Родиною  Цупів – мама Ірина дизайнер, представила на цій виставці чудові графічні портрети;

Родиною Матвеєвих – мамою Вікторією – викладачем торговельного економічного коледжу, відділення «Дизайн», донькою Олександрою, яка захоплюється малюванням, музикою, співами, хореографією, але в майбутньому мріє стати художником.  

Родиною Рудих  - мамою Світланою та донькою Вікторію . На думку цієї родини саме, завдяки школі мистецтв в їхню смію прийшла творчість та захоплення вишивкою.

Ведучий:

Запрошуємо до слова Родину Філіпчуків

«виступ родини Філіпчуків»

Ведучий:

До слова запрошуємо нашого випускника Назарія Тувакова. Якщо б ми мали можливість вистави роботи усіх наших випускників, які успішно закінчили вищі мистецькі  заклади, і реалізуються, як творчі особистості, то нам би і невистачило  сотні таких залів.  Але сподіваємося, що в майбутньому ми організуємо і таку виставку.

                                                «виступ Назарія Тувакова»

Ведучий:

Багато обдарованих учнів закінчили нашу школу і навчали їх таланові викладачі. На виставці представлені роботи викладача образотворчого відділення школи мистецтв ім. Ігоря Герети Гульовської Ірини Андріївни ,  яка є не тільки  прекрасним педагогом, але й талановитим художником.

Батько Ірини Андріївни відомий Тернопільський живописець станкового монументального та сакрального мистецтв, член національної спілки художників України, учасник обласних, республіканських та міжнародних мистецьких виставок.

Ведучий:

Шановні друзі. А зараз просимо всіх познайомитися з роботами наших художників. Та хочеться нагадати, що наше свято не закінчується у залі філармонії відбудеться благодійний концерт «Діти для Дітей» , тож будемо раді бачити Вас!

 

 

 

doc
Додано
11 квітня 2018
Переглядів
2758
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку