Сировина | Брутто | Нетто |
Баклажани | 167 | 142 |
Борошно пшеничне | 5 | |
Картопля | 120 | 90 |
Томи свіжі | 75 | 64 |
Сметана | 20 | |
Кулінарний жир | 10 | |
Вихід | 250 |
Баклажани тушковані з картоплею
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Баклажани |
167 |
142 |
Борошно пшеничне |
|
5 |
Картопля |
120 |
90 |
Томи свіжі |
75 |
64 |
Сметана |
|
20 |
Кулінарний жир |
|
10 |
Вихід |
|
250 |
Технологія приготування
Підготовлені баклажани, картоплю і томати нарізують часточками. Баклажани солять, посипають борошном і обсмажують. Окремо обсмажують картоплю і томати. Обсмажені баклажани і картоплю кладуть у каструлю, заливають бульйоном або водою (10-15 % маси продуктів) і тушкують до напівготовності, потім додають обсмажені томати, сметану і тушкують ще 10-15 хв.
Вимоги до якості
Овочі після тушкування зберігають форму. Смак кисло-солодкий з ароматом спецій і томату. Колір від світло- до темно-коричневого. Консистенція соковита.
Правила відпуску
Перед подаванням посипають подрібненою зеленню.