Сировина | Брутто | Нетто |
Гриби білі свіжі | 151 | 115 |
або гриби білі сушені | 37,5 | |
Маргарин столовий | 10 | |
Маса смажених грибів | 75 | |
Соус | 75 | |
Вихід | 150 |
Технологічна карта
Гриби в сметанному соусі
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Гриби білі свіжі |
151 |
115 |
або гриби білі сушені |
|
37,5 |
Маргарин столовий |
|
10 |
Маса смажених грибів |
|
75 |
Соус |
|
75 |
Вихід |
|
150 |
Технологія приготування
Підготовлені зварені гриби нарізують на скибочки або часточки і обсмажують до готовності. Заливають сметанним соусом і проварюють протягом 5-10 хв. Можна покласти пасеровану цибулю (10-20 г на порцію).
Вимоги до якості
Овочі після тушкування зберігають форму. Смак кисло-солодкий з ароматом спецій і томату. Колір від світло- до темно-коричневого. Консистенція соковита.
Правила відпуску
Перед подаванням кладуть у баранчик або порціонну сковороду, посипають подрібненою зеленню. Гриби можна подати з відвареною картоплею.